Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan győzzem meg anyukám,...

Hogyan győzzem meg anyukám, hogy befesthessem a hajam? 18/L

Figyelt kérdés

Sosem engedte meg nekem a hajfestést. Most elég nagy változáson megyek keresztül, külsőleg főleg, fogyókúrázom, és szeretném új hajszínnel látványosabbá tenni.

Nem szeretném sunyiban, a megkérdezése nélkül befesteni, de ellenzi, mert tönkreteszi a hajat.

2014. júl. 18. 19:50
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

16 éves korom óta festem a hajam. Most 64 éves vagyok.

A hajam most is egészséges és sűrű.

18 évesen már nem sunyiban festenéd.

2014. júl. 18. 19:56
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Színező, henna? Előbbi jó néhány mosás után kikopik, kevésbé káros, a henna pedig teljesen természetes (bár allergizálhat). Ezen kívül vannak teljesen ammónia-mentes (kismamák által is használható) festékek, amelyek nem teszik tönkre a hajat.

Én megbeszélném vele ezeket a lehetőségeket is.

2014. júl. 18. 19:57
 3/9 anonim válasza:
18 évesen már simán megtehetnéd DE értem, hogy miért nem akarod a háta mögött befestetni. A legjobb az lenne talán, ha leülnél vele átbeszélni azt, hogy miért is szeretnéd ezt a változást, stb. Akár meg is egyezhetnétek, hogy próbálnál olyan festéket találni, ami annyira nem roncsolja a hajat (biztos vagyok benne, hogy van ilyesmi. 2-3 éve festetem a hajam, de semmi baja nincs pedig volt már kacsasárga is (hozzáteszem, az nagyon nem az a szín szeretett volna lenni xD)
2014. júl. 18. 20:00
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Jaj, be ne festesd... Elsőre jó bulinak tűnik, meg változás, meg minden (én is korodbeli vagyok, 19 leszek), utána meg rájössz, hogy ez egy gyötrelem, és rohadtul nem éri meg több ezer forintot erre költeni. Én jelenleg várok, hogy lenőjön a sötétbarna színem, és visszakapjam az eredetit, mert ugye, ha leszívatod az garantáltan taccsra vágja, máshogyan meg nem lehet tőle megszabadulni... Szóval, ne tedd, tapasztalatból mondom, bár engem sem lehetett volna hét lóval sem visszatartani, de most már azt mondom: soha többet.
2014. júl. 18. 23:35
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
milyen színt szeretnél? ha vöröses/barnás árnyalatot, akkor színezzétek be hennával, az kikopik és tulajdonképpen nem ártalmasabb egy mezei samponnál. első alkalommal én is azt használtam, hogy megnézzem hogy állna a vörös és 2 hét múlva át kellett mennem rajta rendes festékkel mert majdnem teljesen ki is kopott. így sem a lenövős újrafestős téma miatt, sem a haj roncsolása miatt nem kell izgulni, lekopik mielőtt lenőne és természetes, ezért nem teszi tönkre egyetlen hajszáladat sem :)
2014. júl. 19. 00:08
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Az én anyum se engedte. Egyszer meguntam a könyörgést és megcsináltattam. Te se tudsz mást csinálni, sose fogja megengedni. Ez az egész igazából nem a hajfestésről szól, ez is csak egy hatalomjátszma. Megtiltja ezzel mutatja, hogy ő a főnök, te pedig szépen engedelmeskedsz.

Ha nem akarsz sokat bajlódni vele meg havonta festegetni, csináltass ombrét, ha nem valami zugfodrász csinálja, hanem valaki aki tényleg ért hozzá, nagyon szép lesz. =)

2014. júl. 19. 13:07
 7/9 anonim ***** válasza:
Hajfesték sampon? Szerintem egy jó dolog nem túl drága
2014. júl. 19. 14:23
 8/9 A kérdező kommentje:

Seszínű hajam van, és szőkét szeretnék. Ma egy órát könyörögtem hajszínezőért a boltban, arra jutottunk, hogy jövő hónapban befesthetek egy TINCSET! Ja persze, mintha 13 kislány lennék. Meg amiatt aggódik, hogy a suliban majd szólnak neki a tanárok. Komolyan, szerintem néha elfeledkezik arról, hogy már nem általános iskolába járok.

Még nyaggatom majd a következő hetekben, muszáj lesz engednie egy színezőt, egyelőre a festéssel én is várnék.

2014. júl. 19. 21:30
 9/9 anonim ***** válasza:
Színezőt ne! Tízből kilencszer elképesztően gusztustalan marad utána a haj.
2014. okt. 25. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!