Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ez a bulímia? Mennyire lehet...

Ez a bulímia? Mennyire lehet súlyos?

Figyelt kérdés

az egyik barátnőmről van szó..

amikor találkozunk szinte mindig eszik.

Kövérnek tartja magát pedig nagyon jó alakja van.

Múlt héten elmentünk sátorozni. Ő egy külön táskában hozott magának kaját és vacsoránál megevett egy fél kg kenyeret sajttal és sonkával, egy zacskó chipset + 1 zacskó győri édest, egy tábla csokit, joghurtot és almát, banánt, barackot, mindezt rengeteg vízzel. Ezek után elvonult (10 perc múlva ) és azt mondta amikor megkérdeztük hogy muszáj volt hánynia mert megfájdult a gyomra

2014. júl. 15. 11:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, mert az a nagyon fura, hogy ennyire nyilvánvalóan csinálja és még azt is elárulja, hogy hányt.

Én is és aki evészavarost még ismerek, mind titkoljuk mind a falásrohamot, mind az utána következő önhánytatást hiszen ez nagy szégyen számunkra.

2014. júl. 15. 11:54
 2/7 bilingual válasza:
100%
Egyet értek az előzővel. A bulimiások, anorexiások igyekeznek azt láttatni, elhitetni a környezetükkel, hogy minden rendben van körülöttük az evés terén, nem mindenki szeme láttára agyonenni magukat, aztán elmenni hányni...
2014. júl. 15. 12:03
 3/7 anonim ***** válasza:
85%

A bulimia az, amikor az általad leírtakat rendszeresen csinálja valaki. Nagyon veszélyes, mert nem lehet róla csak úgy "leszokni", testképzavar is társul hozzá (=kövérnek látja magát, pedig jó alakja van). A sok hányás miatt felmaródások lesznek a nyelőcsőben, reflux alakulhat ki (ez később nem gyógyítható), elromlanak a fogak. Ha kihányja, nem szívódnak fel a tápanyagok, ez vitaminhiányhoz vezet, amiből súlyos betegségek alakulhatnak ki. Előfordulhat még hajhullás és menstruációs zavar, meddőség is.

Ha ez többször előfordul, akkor szólj a szüleinek. Magától nem fog leszokni róla!!! Orvosi, pszichológusi segítségre és nagy odafigyelésre van szüksége.

2014. júl. 15. 12:04
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom,rólam köztudott,hogy nem eszek.(Kórházban is voltam emiatt már,nem lehetne titkolni) Nincs rajta titkolnivalóm,problémáim vannak,táplálkozási zavaraim és? Ha megkérdezik nem tagadom le.

Szerintem igen,a barátnődnél ez lehet bulímia.

(de ez mind pszicho alapon megy,nem a fogyás miatt,ez fontos,attól,hogy mondjuk abbahagyja a hányás a probléma nem szűnik meg)

2014. júl. 15. 12:25
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
En is bulimias vagyok, de en is inkabb titkolom. Eszembe nem jutna halalra zabalni magam masok elott, aztan eleg nyilvanvalo modon meghanytatni magam. Utalom az ilyen p.csakat, miattuk nem veszik komolyan az emberek az eveszavarokat.
2014. júl. 15. 13:05
 6/7 anonim ***** válasza:

Igen, de szerintem nem csak az.

A bulimiások többnyire szégyellik a dolgot, rettegnek, hogy valaki rájön, mit csinálnak - hát, őszintén elég undi dolog.

De a bipoláris zavarosoknál (akik egyszer depresszívek, aztán fékezhetetlenül feldobódottak) a "jó" fázisban előfordul bulimia (vagy alkoholizálás, szórakozás, egyéb "mánia"), és ők akkor kérkednek vele.

Pszichoterápián volt egy bipoláris csaj, aki ezt a fázisát többek között bulimiában élte ki (tudtuk róla, hogy az). Leltünk körbe, a csaj elővett egy üveget, telihányta aztán büszkén körbe nézett, mintegy elvárva, hogy dicsérjük meg.

Szóval a bnőd valszeg bipoláris zavaros.

2014. júl. 16. 20:04
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
hát ennyi zabálás után lehet én is meghánytatnám magamat és közelében sem vagyok a bulímiának
2014. júl. 24. 01:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!