Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek gáz ha egy 17...

Szerintetek gáz ha egy 17 éves lány dohányzik?

Figyelt kérdés
( nem divatból)
2014. ápr. 22. 11:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem gáz minden életkorban. Legalább legyél tekintettel a nemdohányzó társaidra, és ne ezzel menőzzél. De tuti nem lennék ilyen emberrel jóban, mert asztmás vagyok, másrészt nem szeretem a cigiszagot.

Ha nem divatból csinálja, akkor miért?

Ha lelki bajai vannak, irány a pszichológus (nem ciki!) Hosszútávon kb ugyanannyiba kerül, mint a cigi+ lehet van suliban is szakember.

Ha csak szeret dohányozni, azzal nem tudok mit kezdeni, egyszerűen nem azonosak a "hobbijaink".

Ha a barátainál elvárás, akkor az már a divat kategória. Barátkozzon az illető másokkal.:-)

2014. ápr. 22. 15:02
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Hadd meséljek neked egy kicsit.

7 évig cigiztem. 14 évesen kezdtem, de 15-től lett igazán rendszeres, és végül 22 évesen hagytam abba egészségügyi okok miatt. Ha a szívem nem kezd el ritmuszavarral reagálni a nikotinra, még most is vígan pöfékelnék, mert imádtam cigarettázni.

Hogy mások mit gondoltak, sosem érdekelt. Tudtam, hogy káros, meg büdös, meg hogy sok pénzbe kerül (pedig akkor még nem 900 Ft volt egy doboz cigi, hanem 300 körül), de menő volt, szerettem, felnőttnek éreztem magam tőle, és egy idő után természetesen függő is lettem.

Tudod, mi a legrosszabb a dohányzásban? Hogy teljesen beépül a mindennapjaidba. Olyan természetes lesz, mint az, hogy eszel, iszol, alszol, stb. Ha ezeket megvonnák tőled, nem lennél idegbeteg? (tegyük fel, nem halnál meg, de elvennék a jó érzést, amit egy finom kaja, ital vagy a kipihentség adna) Ha rászoksz a cigire, és évek óta pöfékelsz, akkor ez beleeszi magát a mindennapjaidba.

Úgy képzeld el, mint ha a mindennapjaid, a napi rutinod egy kis kert lenne, ahol a evésnek is van egy szép fája, az ivásnak egy bokra, meg az alvásnak is egy virága... És ott a dohányzás, ami egy szép nagy gaz. Jó nagy gyökeret ereszt, belemarja magát az életedbe, és ember legyen a talpán, aki ki tudja húzni.

Ha "szerencsés" vagy, és az életed valamilyen fordulópontján (ha meghal valakid mondjuk tüdőrákban, vagy egészségügyi gondjaid lesznek, vagy terhes leszel) le kell szoknod a cigiről, akkor tövestől fogod kitépni a cigi-gazt az életedből. És egy olyan hihetetlen űr fog a helyén keletkezni, amit szinte semmivel sem fogsz tudni betölteni. Próbálkozhatsz hobbikkal, rágóval, legfőképp kajával (szépen meg fogsz hízni), de a hiány örökké ott marad.

6 éve nem dohányzom már, és még mindig olyan sz...ar, mint az elején volt. Felszedtem 10 kilót, amit azóta nem tudok leadni, mert állandóan éhes vagyok, mert folyton hiányzik valami a kis kertemből. Ott az a nagy lyuk, amit a gaz hagyott, és nem tudom betömni.

Ha ezt bárki megértette volna velem 17 évesen, amikor még nem voltam teljesen függő, amikor még csak azért cigiztem, mert MIÉRT NE? Akkor sok sz...arságtól kíméltem volna meg magam.

Hallgass rám. Szokj le a cigiről még MOST, amikor nem olyan nehéz, hogy majd' belepusztulsz. Semmire nem jó. Gondolj vele. SEMMIRE SEM JÓ. Legyél okosabb, mint én voltam anno.

29/N

2014. ápr. 22. 19:05
 13/17 anonim ***** válasza:
Nekem nem szimpatikus ha egy lány cigizik. Másrészt meg mindenki divatból csinálja, te is úgy kezdted el, hogy valaki(k) rászoktattak, vagy mondták hogy próbáld ki, és nem úgy, hogy tök ismeretlenül belerepült a szádba egy cigi heti x alkalommal.
2014. ápr. 23. 14:24
 14/17 anonim ***** válasza:

Szerintem nem gáz. Mindenkinek szíve joga eldönteni, mit tesz a saját testével.

Engem nem szoktattak rá, nem kínáltak, és nem tartom menő dolognak a dohányzást. Bementem a boltba, és vettem egy dobozzal, mert kiszerettem volna próbálni. Tetszett, és még mindig tetszik.

Viszont annyira szégyelltem a dohányzást, hogy másfél évig csak otthon mertem rágyújtani.

Szerintem erkölcstelen dolog cigarettával kínálni egy (még) nem dohányzó barátot, ismerőst, és hál'istennek ilyennel még nem találkoztam az ismerőseim között. Az igaz, hogy vannak akik divatból csinálják, de az túlzás, hogy a dohányzók többsége menősködésből kezdené el.

Akinek nem jön be a cigizés, az nem fog rászokni, ilyen egyszerű a dolog. Épeszű ember nem fog "divatból" rászokni egy ilyen veszélyes élvezeticikkre.

2014. ápr. 23. 15:33
 15/17 anonim válasza:
53%
Az épeszű ember nemhogy divatból nem gyújt rá, hanem sehogy.
2014. ápr. 23. 17:04
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Ezek közül az érvek közül sok minden relatív. Lehet igényesen is cigizni.

És nem gáz a dohányzás, ez mindenkinek egyéni szokás, magánügy, amíg másokat nem zavar vele.

2014. ápr. 24. 22:52
 17/17 anonim válasza:
Az. Igénytelen proli szokás. Azt mondom, akinek kell cigi, meg új telefon, meg bulizás hétvégén, az szépen menjen, és dolgozzon meg érte... Jó, hogy sokan nincs mit egyenek, de te költöd anyádék pénzét cigire...
2014. ápr. 25. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!