Kamaszok, mi a véleményetek erről, ami az iskolámban mostanában van? Nálatok nem így működik?
Két új dolgot bevezettek az iskolámban mostanában, az egyik, hogy ha valaki valamelyik óráról otthon hagyja a felszerelését, vagy nincs kész a házifeladata, előbb figyelmeztetést kap, a következő alkalomnál egyből egy 1est. És azutáni alkalmaknál mindig egyből 1est.
A másik meg hogy ha valaki hiányzik egy óráról amikor a többiek témazárót írnak, akkor nem pótolhatja ott az órán be, hanem hétfőn és szerdán a 8. órában egy adott teremben, vagy bármelyik nap 0. órában az iskola könyvtárában.
Mi ezekről a véleményetek?
hát elnézve a válaszokat nálunk teljesen másképp van.
Felszerelés hiány: általában semmit nem kapunk érte, egy szóbeli megszidás és ennyi. Csak matekból és angolból van hogy súlyosabb. Mateknál függ attól hogy mit hagysz otthon ha a házi volt benne akkor fekete pontot kapsz és ennyi. Ha nem volt benne házi akkor nem érdekes. Angolon pedig ha a könyv marad otthon és kell akkor egy egyes már repül is a naplóba.
Házi: hasonló mint a felszerelés, csak angolból és matekból lényeges (csak abból adnak nekünk szinte). Angolon ha hiányzik a házi leszidást kap az illető és ennyi. Matekon fekete pont (5 fekete=egyes).
TZ írásból nem csinálnak nagy cécót, diák megbeszéli a tanárral melyik órán írhatja meg (van hogy emiatt elkérik más óráról) és ennyi.
18/L
Nekem a felszereléses elég fura. Alsóban játszottuk ezt, hetedikben már a tanárok 90%-a letudja egy "írj lapra és nézd a padtársad könyvét" mondattal, nem egyes meg figyelmeztetés meg egyéb ötletes dolgok. (Persze a házi más, azért karó, de szintén tanárfüggő, mennyitől.)
A póttémazárókat mi a tanárral egyeztetett időpontban írjuk az egyik órán, vagy ha csak 1 ember, ő lefelel.
Szerintem a házi meg a felszereléd hülyeség. A házit 95 százalékban megírom, de minidig otthon hagyom a felszerelésem felét. Tolltartóm sincs, csak beszórok 2-3 tollat. Nem tudom a tanárok voltak-e diákok (persze hogy voltak), mert úgy viselkednek mintha most jöttek volna a Szaturnuszról vagy tudom is én. Múltkor megmértem a táskám, 8.6 kilós volt, mármint ha minden könyvet elviszek. Aztán a felét nem használjuk soha... Szép is lenne, ha ezért kapnák 1-est. Másrészt minek a heti 5 tesi, meg az egészséges fiatalok mánia, ha aztán meg 10 kilós táskákkal kell nap mint nap vagy egy órát sétálnom. Az is minden, csak nem egészséges. Legalább ezt megérthetnék... Nem, ez nem felelősségre nevelés, ez szívatás.
A témazáró dologgal nem tudom mi a bajod, szerintem jobb is ha nem zavarnak a többiek miközben írod. Főleg ha nagy témazáró, és közben még valahonnan nagyon mélyről kell előkotorni információkat, pl magyarból. Tapasztalatból mondom, hihetetlenül idegesítő amikor beszélnek körülötted, amikor dogát írsz. Nekem nem jut olyankor eszembe semmi. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!