Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tényleg ennyire lenézendő...

Tényleg ennyire lenézendő hogy buszsofőr szeretnék lenni?

Figyelt kérdés

Az ismerettségi körömben,de még a családomban is többé kevésbé lenéznek(értelmiségi család),miután megtudták mi szeretnék lenni. Ez tényleg normális?

18/F

2013. nov. 20. 21:06
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Én mindíg is buszsofr szerettem volna lenni. :D Szeretek vezetni, pláne egy nagy járgányt. Am meg annyira nem is keresnek rosszul.
2013. nov. 20. 21:09
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy! Szerintem egy érdekes dolog! Miért lenne lenézendő? Ma mindenki annak örül, ha van munkája és nem nézi le a munkát. A buszsofőrség meg egy kaland is egyben.
2013. nov. 20. 21:12
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Miért? tök menő szerintem, és felelősségteljes is! Nem is keres olyan rosszul, és csomó kedvezmény, meg más előnye van, ne hagyd magad, szerintem jó ötlet, biztos lehetőség.. :D
2013. nov. 20. 21:15
 4/17 anonim ***** válasza:
68%
Mivel írtad, hogy értelmiségi család, hát nem a söfőrség náluk az életcél. Semmi egyetem, főiskola, csak a fizikai munka. Hát csodálkozol?
2013. nov. 20. 21:15
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

A férjem is volt buszvezető, nosztalgiával gondol vissza arra az időszakra, és bármikor szívesen újra beállna buszsofőrnek.

Egyébként tudod, hogy mennyit kereshetsz ezzel a szakmával külföldön!? Németország, Dánia, Anglia, stb. Ha van hozzá tehetséged, és ez az, amivel foglalkozni szeretnél, akkor neked nagyon szerencsés életed lesz, mert azt csinálod, amit szeretsz. És ha ehhez még azt a közeget is megtalálod, ahol a munkádat megbecsülik, elismerik, akkor anyagi nehézségeid sem lesznek.

2013. nov. 20. 21:34
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy! Nekem nagyon sok buszsofőr ismerősöm van (bejárós vagyok). Nincs is jobb mint amikor korai kezdés miatt a hajnali busszal kell mennem és egy pozitív sofőr fogad. Teljesen feldobja az ember napját! :) Lehet, hogy csak én csodálkozom rá ennyire az apró dolgokra.
2013. nov. 20. 21:57
 7/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,és a biztatást!
2013. nov. 21. 10:17
 8/17 anonim ***** válasza:

Én csináltam,bár nem egészen 3 évig,belföldön.

Jó volt az első év,akkor még normálisak voltak a fordák(ami szerint dolgoztunk).

Aztán jött pár változás és az napi ott töltött 14-15 órából már csak 10-et fizettek ki és annyi számított munkaidőnek,a többi nem számított munkaidőnek,azaz olyan,mintha minden nap 10 órát dolgoztam volna.Így mennem kellett havi 18-22 napot,mert még tovább csökkent a járatok átrendezésével a munkaidő elszámolás(sok helyen kivettek időket) Vége felé már csak 8,5-9 órát számolt el egy napra,vagyis egy órával többet,mintha 6-14ig dolgoztam volna.Itt hajnali 5-től este 7ig vagy 6-tól este 7ig voltam bent jobb esetben,persze ezt nem vezettük végig,rengeteg kieső idő volt.Kerestem átlag 110-115 ezer körül(legjobb fizum 130 volt+ 8000 kajajegy,de akkor ott töltöttem 298 órát+egy kevés utazás)Hétvégén is dolgoztam sokszor,átlag heti 5-6 nap,mert mindig kevesen voltunk a híres óra lefaragások(osztott időnek hívták,amivel általában nem tudsz mit kezdeni)és a napi ott töltött tizenórákkal is.

Viszont jó volt benne a jó társaság,az összetartás(amíg volt) az utasok és nálunk még a családtagnak járt bérlet,amivel ingyen utazott bizonyos határokon belül(mi ezt nem tudtuk kihasználni,de ez más kérdés)

Jó lett volna,ha marad minden a régiben és legalább ki tudtam volna magam pihenni egyik napról a másikra és a családot se csak aludni láttam volna.

Nemzetköziben lehet jobb,nem tudom,de mióta ú.n. tachográf mentesek lettünk,azóta rosszabb.

Cég nevet nem szeretnék írni.

Gondold át,nagyon szép szakma,én is imádtam,ha csak magát a munkát nézzük,nagyon jó csinálni,de ezt az oldalát is lásd.

2013. nov. 21. 11:35
 9/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm Neked is a választ!
2013. nov. 21. 12:07
 10/17 anonim válasza:
Szerintem nem baj, ha az akarsz lenni, de menj ki külföldre, mert Mo.-n nem fizetik meg őket elég jól :D
2013. nov. 21. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!