Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Baj ha 17 évesen kalauz/jegyvi...

Baj ha 17 évesen kalauz/jegyvizsgáló szeretnék lenni?

Figyelt kérdés
A kérdés adott,azért kérdezem,mert az ismerőseim közül mindenki szerint elég nagy baj.
2013. nov. 6. 17:50
1 2
 11/17 anonim válasza:
100%

Látom 1-2 ember félreértette a kérdést, vagy csak a kérdező nincs tisztában a fogalmakkal. Jegyvizsgáló (kalauz) csak a MÁV-START-nál lehet az ember (no meg a GYSEV-nél). Aki a BKV-nál dolgozik, és jegyeket ellenőriz, őt jegyellenőrnek hívjuk. Dolgozhat HÉV-en, metrón, villamoson, buszon, trolin,...stb. A lényeg az, hogy a jegyELLENŐR nem keverendő össze a jegyVIZSGÁLÓ-val! Főleg, hogy az utóbbi hivatás (pont a vasút miatt), míg az előbbi szakma. Elég nagy különbség van a 2 között...

De hogy a kérdésre is válaszoljak, szerintem egyáltalán nem baj. Ez a te életed, nem pedig másé. Úgy irányítod a saját életed, ahogy te akarod, nem pedig úgy ahogy mások! Mellesleg én is jegyvizsgálónak készülök a MÁV-Start-hoz, de még gimnáziumba járok. És így utólag még annyit tennék hozzá, hogy a fizetés között is elég nagy különbség van a 2 állás között.

2013. nov. 9. 13:05
 12/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Abszolút tisztában vagyok a fogalmakkal,nem ellenőr szeretnék lenni a BKV-nál,hanem jegyvizsgáló a MÁV-nál.
2013. nov. 9. 13:32
 13/17 anonim ***** válasza:
Szerintem egyáltalán nem baj :) amúgy meg gondoljatok bele,ha mindenki orvos/ügyvéd/rendőr lenne, megbénulna a világ ;)
2013. nov. 10. 19:49
 14/17 anonim válasza:

Sziasztok! Én is 17 vagyok (hamarosan 18 leszek) és én is jegyvizsgáló szerettem volna lenni :D illetve úgy vagyok vele most már, hogy egyetemi diplomát szerzek de ha nem vesznek fel egyetemre vagy egyetem után nem kapok a diplomámhoz állást akkor mindenképo vjv leszek. Szerintem ez egyáltalán nem baj, csak szokatlan mert kevés fiatal akar kaller lenni és ide csak érettségi kell. Nekem meg 4,8 az átlagom és gimis vagyok, elég fura lenne ennyi képességet csak jegyszedésre használni de persze olyan munkát kell csinálnia az embernek amit szeret, ez a sikeres karrier titka :)

17f

2013. nov. 17. 14:09
 15/17 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen jó. Pláne amíg fiatal vagy és nem kötelezted el magad (házasság, gyerek). Utazol egy csomót, emberekkel találkozol. Ingyen vonatozhatsz országon belül és talán még külföldön is. (Régen keresztanyámék vonattal bejárták Európát, mert ingyen utazott az egész család) Ezerszer tisztességesebb dolognak látom, mint ha ügynök, vagy valami térítő lennél.
2014. márc. 22. 07:27
 16/17 anonim ***** válasza:
Az teljesen korrekt. Normális munka, nem tudom miért vannak kiakadva az ismerőseid. Ha te szeretnéd, miért ne, nem bérgyilkos akarsz lenni elvégre :D
2014. márc. 22. 19:44
 17/17 anonim ***** válasza:
Ne hallgass rájuk.Rohadt jó munka lehet.AZ emberekkel a beszélgetések a vonaton, a gyönyörű tájak,biztos nem lehet unalmas.
2014. márc. 23. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!