Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy mondjam el anyának, hogy...

Hogy mondjam el anyának, hogy baj van 'odalent' (vagyis nőgyógyászhoz kéne menni)? 14/L

Figyelt kérdés
Az a baj, hogy amikor ilyesmit mondok anyának, akkor mindig csak az a válasz, hogy várjak vele két hetet, majd úgyis elmúlik magától. Két hét múlva újra mondom neki, hogy hát még mindig nem múlt el, ugyanez a válasz. Ráadásul épp két napja mondtam el neki, amit már 3 hete halogattam, hogy majd elmondom, majd elmondom. (Azt mondtam el neki, hogy utána olvastam, és szerintem aranyerem van, de szokás szerint ugyanaz volt a válasz mint mindig) Kérlek segítsetek, mit tegyek!

2013. nov. 4. 22:21
1 2
 11/20 Vilcsianyuja ***** válasza:
60%
Most olvastam a másik kérdésedet. Tovább erősödött a gyanúm, hogy kicsit túl sokat foglalkozol az esetleges testi hibáiddal. Anélkül, hogy találgatásokba bocsátkoznék, mi lehet ijedelmed tárgya, arról beszélj anyukáddal, hogy úgy általában szeretnél elmenni nőgyógyászhoz, mert fontosnak tartod, hogy időben elkezdd. És ez nem is hülyeség. Nem tudom, szűz vagy-e még, de ha nem, akkor pl. éppen egy méhnyakrák-szűrés évente nem árt, szerintem még ilyen fiatalon se. Aztán a vizsgálaton lerohanhatod a dokit a kérdéssel, hogy mi lehet az a bizonyos valami.
2013. nov. 4. 22:46
 12/20 Vilcsianyuja ***** válasza:
60%
Ha már leírta 9. válaszoló, hát én is azt mondom (bár ugye nem akartam tippelgetni), simán lehet szűzhártya-maradvány, akkor is, ha még szűz vagy.
2013. nov. 4. 22:50
 13/20 anonim ***** válasza:
Hát ezt senki nem fogja tudni megmondani, hogy mi az, de a lényeg, hogy ez téged aggaszt, szóval szerintem menj el nőgyógyászhoz, nem kell hozzá az anyukád, ne aggódj nem fog hülyének nézni, mindenfélével találkozik, és bár biztosan tök cikinek fogod érezni, hidd el, hogy nem az és abszolút megszokható dolog. (Babát várok és már egyáltalán nem ciki, annyiszor voltam a nődokinál, nem kell félni tőle sem jobban mint bármely más orvostól.)
2013. nov. 4. 22:51
 14/20 anonim ***** válasza:
bocsi , hogy ezt mondom de anyukád aztán foglalkozik veled ha le sem... , hogy problémád van...nem aranyér , de menj vele orvoshoz mindenképpen ne félj
2013. nov. 4. 23:31
 15/20 anonim ***** válasza:

ami van odalent, az a kilógó vmi, az nem valószínű,h probléma. nekem is volt, olyan, mint egy kis húsdarabka és az első együttlét alkalmával eltűnt. én nődokinál egyedül voltam először, 14 évesen és nem küldtek haza.

én ezt mondanám anyumnak:

"anya, mindig azt mondod, hogy várjak még,de nem várok. Bízok benned és szeretném,h törődj velem, hogy elkísérj, de ha nem akarsz,akkor elmegyek egyedül is.

2013. nov. 5. 06:03
 16/20 anonim ***** válasza:
A belinkelt kérdésnek a 05:28-as válaszolója vagyok. Itt is írom, hogy szerintem a szűzhártyádat látod.
2013. nov. 5. 06:11
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Fogd meg szépen a barátnőd kezét, ő majd elkísér nőgyógyászhoz. Ha a doki ír valamit, odadugod anyud elé a receptet, hogy anyu, ez kell, hogy meggyógyuljak. Az alsó fertályi problémák sem múlnak maguktól el. Sem gomba, sem gyulladás. Maximum súlyosbodnak a panaszok.

Az aranyérre pedig vannak vény nélkül kapható kúpok, krémek, amiket tudsz használni. Ha nagyon gáz a helyzet, akkor háziorvos, proktológus. Esetleg műtik. Viszont az aranyér a legritkább esetben tűnik el magától. Ahhoz minimum életmódváltás kell. Sok folyadék, sok rost, más székelési szokások, kevesebb ülés, több mozgás.

Még valami: az anyukád saját magával szemben is ilyen? Hetekig halogat mindent?

2013. nov. 5. 10:18
 18/20 anonim ***** válasza:
46%

Ennek a lánynak nincsen semmi baja. Lemerem fogadni, hogy aranyere sincsen. Mindig ez történik, ha valaki az internet közelébe kerül, egyből diagnosztizál magán 50 betegséget. Az anyja azért nem foglalkozik vele, mert ismeri jól, és tudja hogy semmi baja.

Egy kamasz ismerősöm például kb 2 évig hajtogatta, hogy rákos.. Az orvosok sem tudták meggyőzni róla hogy nem rákos, mert ő olvasta az interneten.

2013. nov. 5. 14:33
 19/20 anonim ***** válasza:
Aranyérrel ne nőgyógyászhoz menj! Menj el háziorvoshoz, gyerekorvoshoz, majd ő megmondja, hogy hova menj tovább. Az is beválhat, ha nem enged el, hogy mész valami torokfájás miatt és akkor ott mondod az orvosnak. Anyukádnak meg mond meg, hogy ez komoly dolog, nem lehet elbliccelni, beszélj vele, győzködd, kérdezd meg, hogy miért nem akar elvinni. Vagy menj el más családtagoddal, elvégre nem nőgyógyászhoz mész, elkísérhet apu/nagytesód/nagyid.
2013. nov. 5. 16:21
 20/20 anonim ***** válasza:
ha szorongásról van szó, akkor pszichológushoz kell menni
2013. nov. 6. 05:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!