Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mennyit "gépezzen" egy 11-13...

Mennyit "gépezzen" egy 11-13 éves gyerek?

Figyelt kérdés

Korlátozzátok? Ha igen, hogyan?

Fiaim 11 és 13 évesek, de szabadidejükben nem érdekli őket más, csak a számítógép. Ha átjönnek a haverok játszani, akkor is csak "kockulnak", ahogy ők mondják.

Amíg nem volt ez a gépfüggés, sokkal értelmesebben töltötték el az idejüket, olvastak, legóztak, társasoztak, de ez már mind "dedós dolog".

Mennyit gépeznek a mostani kamaszok? Mert az osztálytársaik legtöbbje állandóan azon lóg.

Nálunk első a tanulás, de hétvégén ha mondjuk otthon vagyunk, akkor ők is egész nap a gépen lógnak, más nem érdekli őket. Többnyire játszanak, vagy videóznak, zenét hallgatnak stb. Lehet ezt még, vagy kell-e korlátok közé szorítani, vagy ilyen a jövő nemzedék?

A sporttal nincs gond, bicikliznek, járnak focizni, görkorizni, otthon segítenek ha megkérem őket valamire, de a fennmaradó szabadidejükben csak a gép!!! És ha egy nap kimarad, már elvonási tüneteik vannak.Pl. elmentünk hétvégén kirándulni. Jól érezték magukat, de amikor a kisebbik kérdezte, mikor érünk haza, szinte remegett, mikor megtudta, hogy késő este, és már nem lesz ideje gépezni...

Kíváncsi vagyok a véleményekre, másnál hogy van ez?

2013. szept. 27. 12:52
1 2
 11/16 anonim válasza:
81%
Hülyeség megszabni a gépezési időt ha kész a lecke naponta egy-2 órát azért meg lehet engedni de az hogy naponta 3-4 órát a gép ellött az már sok!
2013. szept. 28. 11:59
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszi, hasznos dolgokat írtatok!

Tegnap egy off road show-n voltunk, a kisebbik még délelőtt görcsölt, hogy mikor érünk majd haza, de délutánra már teljesen felszabadult. Ma meg tanulással kezdenek, hát majd utána akkor beosztják az idejüket.

2013. szept. 29. 07:27
 13/16 anonim válasza:
100%
te hülye vagy már ne haragudj it mersz csinálni elmondom neked hogy 22 évesvagyok animálok videozok játszok programozok hackelek kolégi umba vagyok 2 szoba társamal szo szerint nem alszunk nincs értelme házi kész mindenkinek utána gépekbe rend egy energia ital migivása utána egyböl gép regel 4-ig hétvégén nincs alvás hanem wow metin 2 gta 5 gta 4 dead space counter strike needfor speded gta sa gta 3 gta vice city stories rossz játékok elemzése utána bugok keresése és mindenböl ötösök vagyunk ki véve tesi abol mindig 2 es tehát ne basztast a gyereket es ha 2 orát gepezik hulye vagy te meg a gyerek hogy nem basz le én 11 13 három éves koromba hétvégén 16 órát hét köz nap meg 8 9 órát
2014. jan. 15. 18:17
 14/16 anonim ***** válasza:
Ha te 22 éves vagy, akkor én az apád vagyok. Felsőoktatásban testnevelés... LoL?
2014. jan. 18. 13:29
 15/16 anonim ***** válasza:
13-as xDDD :D Te nagy arc lehetsz :D Kell egy ilyen egyetemista kocka társ.
2015. nov. 22. 05:43
 16/16 anonim ***** válasza:

Nemkell ekkora ügyet csinálni belőle, majd elmúlik.

Ha esetleg már tényleg betegesnek érzed amit csinál, akkor korlátozd, de akkor is úgy, hogy pl, Csak 6 és 7 óra között, vagy csak szülői felügyelettel.

Majd ha idővel elmúlik, mikor jönnek a igazi haverok, csajok, (bizonyos esetekbe pasik), meg majd ha tovább tanul, ráfog jönni, inkább 1 orát tanuljon, mint 10 orát gépezzen :) Aprópó: 5percesblogok.wordpress.com , van rajta pár tipp.

12/F

2016. ápr. 5. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!