Anyukám elszeretne vinni a barátnőjéhez női vizsgálatra. Elmennétek? Nagyon kellemetlen lenne?
#10 "Ezeket a hozzászólásokat meg nem is értem, hogy elmondja anyádnak hogy gyógyszer szedsz?" - nézd, ebben nem az a baj, hogy nem vagy nő (én se, 49/F, csak dolgoztam ilyen területen is) hanem az, hogy nem tudod a jelek szerint, hogy mik a tipikus konfliktus-helyzetek ilyen szituban. (amihez egyébként elég lenne a GYK hasonló rovatait átfutni)
A tablettára konkrétan az anyák egyik fele csakugyan úgy állna hozzá, amit írsz (valszeg kisebbik), a többségüknek meg a fele belázadna, hogy "mi az, hogy 16 évesen szex, neked a tanuláson járjon az eszed, ne a szexen..." a másik fele meg belázadna, hogy "mi az, hogy az orvos egyáltalán az ŐŐŐŐ beleegyezése nélkül, mert a hormon, mert a gumi, mert a..." és mindezt vallásháború-szinten. Sőt, még az is lehet, hogy az orvos nem szegne etikát (sem bizonyíthatóan, sem bizonyíthatatlanul) csak épp a t. szülő előre közölné vele a saját elvárásait, és az orvos aszerint járna el eleve - amivel egyébként sem jogot, sem etikát nem sért... miért is írna fel fogamzásgátlót, a barátnője lányának, ha egyszer a barátnője eleve megkérte, hogy ne tegye? - ilyesmi...
Szóval ilyen területen is szerzett tapasztalataim alapján általánosságban ezt látom a konkrét felvetésedre válaszolva.
(mindehhez hozzátéve, hogy persze a Kérdező anyját a Kérdező ismeri, nem mi, mi csak azt tudjuk elmondani, hogy ÁLTALÁBAN milyen helyzetek, buktatók szoktak lenni... mondjuk én eleve gyanúsnak találnám, ha nekem orvos kellene, és az anyám a saját barátnőjét ajánlgatná, hogy a felettem, a szexualitásom felett való kontrollja lehetőségeit kívánja növelni... de ez én vagyok...)
Abban minden bizonnyal igazad van, hogy vannak szülők akik megszállottan ellenzik és tiltják a szexualitást. Ez biztosan így van.
De szerintem egy 16 éves nem tud elég körültekintően választani az orvosok között. Eléggé kiszolgáltatott helyzetben van, éppen ezért egy rokon ajánlása, általában az anyáé, be szokott válni.
Egyébként nekem minden korábbi kapcsolatomban az anya által javasolt orvos vizsgálta a lányokat, és a jelenlegi páromnak is az anyja kolléganője az orvosa.
Az hogy valaki a nemi szervedet fogdossa, erősen bizalmi kérdés. Én úgy gondolnám, hogy jobban megbízunk valakiben akit személyesen is ismerünk, vagy egy rokonunk személyesen ismeri és ajánlja.
Ha én 16 éves lány lennék, félnék elindulni egy vadidegen dokihoz, ellenben anyám barátnőjéhez kevésbé.
Ettől függetlenül persze azt is megértem amit te mondasz, és valóban van benne valami. De hát arra az anyára aki azt mondja hogy nem kislányom nem védekezhetsz, mert nem is szabad szexelned, nem igen tudok mit mondani. Talán csak annyit hogy felvilágosulatlan és beszűkült látókörű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!