Ti mit csinálnátok ha a 13-14 éves lányotok cigizne?
Az idosebb haverjaimnak is mindig mondom,hogy ne szivjak elottem/legalabb ne fujjak a fustot az arcomba.szerintem gusztustalan,tuti nem vennem a szamba.
Latom a korosztalyomban,hogy a problema a barati korbol ered.ha a lanyodrol van szo,nezz korul egy kicsit,hogy
milyen arcokkal baratkozik.segits neki leszokni,fokozatosan.
Én 15 évesen vallottam be (egy rossz pillanatomban), gondoltam jobb előbb, mint soha. Akkor már dohányoztam talán fél-egy éve. Menőzésből szoktam rá, a haverok mindig megkináltak.
2 nagy pofont kaptam apámtól, utána elbeszélgettek velem, hogy miért nem kéne, aztán megígértették, hogy leszokok. Nem érdekelt, nem szoktam le. 3-4 hónapig kutatták ki folyamatosan a táskámat, üvöltöztek velem, hogy füstszagom van (nagyon keveset szívtam egyébként), pénzt meg egyáltalán nem adtak, hogy nehogy cigire költsem. Aztán szép lassan rámhagyták, nem hozzál témába. Előttük biztos, hogy nem engednék, hogy rágyújtsak (és ha kinnhagynám elvennék a cigimet), és soha nem is fogok. Ennyit ki lehet bírni, megértem, hogy nem dohányos lévén, nem tűrik el.
Kedves 8-as! (7-es vagyok)
Van akit egyáltalán nem hat meg egy-két fekete tüdő látványa meg hasonlók. Velünk is nézettek anno a suliban, volt hogy egész osztályfőnökin ilyet néztünk, mégis sokan dohányoznak.
Szaglászhatod, bűntetheted, de ez hosszútávon felesleges, leszokni nem nagyon fog. Ha a zsebpénzt megvonod megszerzi máshonnan a cigit (sok módszer lehetséges), ha ezért szobafogságot kap, az túl erős büntetés és nem következetes (szobafogság inkább azért járhatna, ha mondjuk nem ér haza időre). Bár 17 éves (leszokóban lévő dohányos) fejjel dumálok, én ehhez nem értek. Aztán végső soron meg hazugságokat, veszekedést fog okozni. A gyereknek magától kell rájönnie, hogy miért kéne leszokni. Nálam erre legfőbb indokot a pénz adta. Ha belegondolok a heti cigiadagom árán vehetnék akár valami ruhát, vagy hasznosabb dolgot is, meg hétről hétre magasabb lesz a dohány ára. Aztán jöttek a testi tünetek is, fáj a tüdőm, nehezebben lélegzek, ráadásul sárgulnak a fogaim. Ilyen áron megint nem kell.
Szia!
Én is 13 éves voltam, amikor suliba titokban dohányoztam, aztán Anyukám rájött, s mondta, hogy vele együtt menjek dohányozni. Az volt a célja, hogy így rájövők, hogy nem is annyira buli, mert büdös voltam utána. S ami nem titkos és ne tiltott, az már annyira nem is érdekes!
Így egy hamar rájöttem, hogy nem is kell dohányozni, mert nem is jó!
Azóta is csak örülök, hogy Anyukám nem leszidott, hanem engedte, s hagyta, hogy rájöjjek, ez nem jó!
Üdv két gyermekes Anyuka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!