Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Mit szólnátok ahhoz,...

Szülők! Mit szólnátok ahhoz, ha a 15 éves lányotok összejönne egy 22 éves férfival?

Figyelt kérdés

2013. jún. 25. 18:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
8%

Lehet nem a legjobb de kivágnám a srácot mint a macskát sz..rni.

Egy felnőtt férfi tini gyerekkel kezd az nem normális.

2013. jún. 25. 22:03
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát...én az első komoly barátommal 16 évesen jöttem össze, ő 22 volt. Anyuék is megismerkedtek vele, anyuval beszélgettünk a védekezésről. Mikor úgy gondoltuk, hogy eljött az idő a nagy eseményre, akkor újra beszéltem anyuval. Nem cirkuszoltak, elengedtek vele egy hétvégére. Úgy voltak vele, hogy bíznak bennem, a srácot is kedvelték és inkább támogattak, hogy kulturált körülmények között, ne bujkálva, titokban történjen meg.

Mi lett az eredmény? Nagyon szép emlék az első alkalom, azóta is remek, kiegyensúlyozott szexuális élet (igaz már nem azzal a sráccal), ráadásul a szüleimmel remek, őszinte kapcsolat. Most 30 évesen, lányos anyukaként én azt gondolom, hogy anyu példáját fogom követni és hasonló nevelési elveket fogok vallani, mint ő. Hozzáteszem, hogy alapvetően konzervatív család vagyunk, nálunk az a természetes, hogy nem élünk a fickóval évekig együtt, hanem összeházasodunk, legyen gyerek, stb. Vannak ismerőseim, akik látszólag sokkal liberálisabb családból származnak, párkapcsolati téren viszont a szülők iszonyat gázul, tiltásokkal, prüdériával, struccpolitikával operáltak....némelyik ismerősömnek elég furcsa helyen történt meg az első, a szülőkkel a kapcsolat sem olyan kiegyensúlyozott, stb.

Summa summarum, én nem akadnék ki a korkülönbségen. Sokkal inkább számítana, hogy milyen ember...abban pedig bízom, hogy sikerül olyan értékrendet adnunk a lányunknak (meg később a többi gyereknek is), hogy ügyesen választ majd. :)

2013. jún. 25. 23:58
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Én az utolsó hozzászólóval értek egyet. Én is fiatal voltam, amikor (15 éves), amikor egy nálam 10 évvel idősebb férfival megismerkedtem. A szüleim kijelentették, hogy nem repesnek kifejezetten örömükben, hogy pont Őt választottam, de esélyt adtak, hogy megismerjék. Ez a történet odáig jutott, hogy elfogadták, ismerve a mai és akár az akkori fiatalokat is, minél jobban tilt a szülő valamit, annál jobban csinálja a gyerek. Én megbeszéltem szüleimmel, hogy mikor hova megyünk, tudták azt is, hogy mikor történik az első együttlét. Nyaralni is együtt mentünk 16 éves koromban, szülők nélkül. Jelenleg 25 éves vagyok, 10 éve lesz, hogy együtt vagyok ezzel a férfival. 5 évig jártunk jegyben, aztán nemrég esküvő. Most pedig 37. hétben járó kismama vagyok. Örülök, hogy annó nem tiltottak a szüleim, mert habár nem voltam lázadó típus, de ki tudja mi lett volna, ha kőkemény elveikkel már az elején tiltottak volna tőle. Nekem is kislányom lesz, és elnézve szüleim nevelési elveiket úgy érzem inkább az övékét követem, mintsem megbánjam, hogy a szigorúságommal elidegenítsek egy lázadó kamasz lányt magam mellől.
2013. jún. 26. 12:22
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Jaj Istenem, vajon hány kamasznak számít, hogy a szülei szerint jó ember a barátja vagy sem???
2013. jún. 27. 20:54
 15/16 hippy baby válasza:
0%
azt hinném a lányom k....a
2013. jún. 28. 15:07
 16/16 anonim válasza:

szerintem a tiltás ugysem használna.

ha értelmes és felelösség tudatosak is akkor sem biztos hogy nem tudják megállni a szexet.

ha nem lehetnek eggyütt a lakásban a szülők tudtával, megoldják akkor amikor nincs ott hon senki.

itt maximum a barátok és a közösség véleménye segít. szerintem ez elitélendő, és én is 15 vagyok.

2013. júl. 5. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!