Miért nem merek más emberekkel angolul beszélni?
Sokat segít, ha ketten vagytok! Én voltam angliában 2 hétig egy családnál, az iskolámból egy sráccal, ő mert megszólalni először, de addig nyaggattak, amíg ki nem nyögtem két mondatot, aztán 'feloldódtam'. Onnantól fogva azért mertem kérdezni, és amikor a család beszélt, néha én is hozzáfűztem valamit. Volt, hogy she/he-t kevertem, írásban soha nem esett meg velem, de szóban folyton, és mondták nem volt még náluk olyan diák, aki ne keverte volna.:) Ha volt hibám, akkor inkább csak picit mosolyogtak, és elmondták, de nem dőlt össze a világ, esetleg rákérdezett, hogy ezt akartad mondani ugye?
Szóval legyetek ketten, mert megjön az önbizalom, és ne parázz, ha meg akarja érteni, meg fogja!:))
15/F
Felsőfokú nyelvvizsgám van, mégse merek megszólalni angolul :D A szóbeli vizsga előtt úgy 1 évig meg se mukkantam angolul. Mégis sikerült.
Apukám folyékonyan beszél angolul, azt mondta, neki is ez volt, amíg üzleti ügyben el nem kellett utaznia külföldre (Hollandia). Ott aztán a reptéren gondolta, most aztán vagy megszólal angolul, vagy ott hal éhen Schiphol-on (a reptéren). Szóval ha nincs ott más aki segítsen, majd én is megszólalok. :D
Azt hiszem ez lehet valóban a lényeg, mert ha van ott más aki tud, akkor az ember hajlamos rá hagyni a beszélgetést. Ehhez kicsit be kell dobni a mélyvízbe az embert.
unatkozó ananász:
Ebben lehet valami, mert én magyarul nem mertem megszólalni, szégyenlős voltam idegenek előtt, 13 évesen nem mertem kólát venni... Aztán volt, hogy azt mondta apukám: 'Ha elintézed az emberrel, hogy ezt a motort szeretnéd, lebeszélsz vele mindent kifizetem a felét.' (Mivel csak a felére volt pénzem, és 14 évesen friss jogsival ki voltam éhezve a mocira elég nagy ajánlat volt.) Szóval akkor lezsíroztam, és azóta nincs bennem az a nem merek megszólalni. Lehet a kérdezőnek is majd a kényszer segít. (Vagy a vágy, mint nálam.:) )
Én borzalmasan beszélek angolul. Egyszer odajött hozzám egy külföldi, és útbaigazítást kért. Elmondtam neki hogy hol van amit keres, tele voltam nyelvtani hibákkal, a kiejtésem sem volt jó, látszott rajta hogy nagyon figyel, de megértette. És örült neki. Még kérdezett is pár dolgot olyan cseverészés-szinten.
Hidd el, örülnek ha beszéled a nyelvet, és meg fogják érteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!