Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Normális, hogy ha végigviszek...

Normális, hogy ha végigviszek egy videójátékot, így érzek?

Figyelt kérdés

Mindig is imádtam a videójátékokat. Van körülbelül 4 kedvencem, amivel egész nap tudnék játszani, és bele mélyedek, olyan jók. Viszont ha végigviszem ezeket, utána olyan üres leszek. Olyan, mintha nem tudnék mit kezdeni magammal. Ilyenkor nem akarok újra belekezdeni, hisz már tudom a történetet, tudom, hogy mikor mit kell. és olyan kis csalódott leszek. Vagy ha a játék végére érek, és még tudnék játszani, már olyan szomorú leszek..Ez "normális"?

Ráadásul van vagy 100 videójátékunk, de csak ez a négy köt le ennyire, és ha végig viszem nem tudok mit kezdeni magammal. A videójáték az egyfajta "jutalom" nekem, hisz a stressztől el tudok menekülni belőle.

EZ már függőségnek számít? Heti kb 6-7 órát játszok videójátékkal.

2013. máj. 23. 15:35
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Soknak semmiképp nem sok, sokan vannak olyanok, akik NAPI ennyi időt facebookoznak például, na az ha valami, akkor igazán agylerohasztó és értelmetlen. Amúgy normális, mert jól érzed magad miközben viszed a játékot, tetszik a története, élvezed, és egyszer csak vége, és nincs már tovább a sztoriszál.
2013. máj. 23. 16:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem igen. Olyan mint egy film vagy könyv. Vagyis én így érzek egy jó könyv, vagy film után. Sőt a legrosszabb egy könyv/film sorozat, ha véget ér, akkor az a bizonyos: 'mit kezdjek magammal?' érzés fog el.

Heti 14-30 órát játszok, tehát elég sokat, de este 8-tól engem ez köt le. Cserébe nincsen itthon TV. Szerintem ~7 óra simán belefér. Amíg el tudsz szakadni addig normális... Pl.: Ha azt mondod: 20 perc, és abbahagyom, akkor 20 perc múlva ne húzz rá még hanem menj el. Ha viszont nem tudsz, na akkor kezdesz függő lenni.

2013. máj. 23. 16:35
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Pl ha tartok valahol, és sürgősen el kell menni, akkor simán megcsinálom végesetben, hogy nem mentem el, és nem kapok idegösszeomlást. :D Vagy volt, hogy kiment az áram, és egy csomó dolog nem lett elmentve. Nem dühöngtem, csak rosszul esett.

Hát én emellett napi 2-3 órát gépezem(facebook). Tényleg "agylohasztó" amúgy.:/

Igen a kedvenc sorozatom végén is ezt érzem.

Megnyugodtam, hogy jó ez így. Remélem hamarosan emgint találok valami játékot, ami leköt. LEgfőbbképp tényleg a története miatt.:D

2013. máj. 23. 16:39
 4/8 anonim ***** válasza:
Én sokszor naponta letolok ennyit, és hétvégén nem ritka a 10-12 óra+ se. Bár megjegyzem én mmorpg és moba játékokkal játszom ahol a közösség ami tetszik. Egy-egy játéknak tényleg remek története lehet, és amit érzel normális. Mások ezt az érzést egy jó film, vagy könyvön keresztül érik el. Ami nem érvényes rám, az a játék sokszori végigtolása. Egyedül a Fable: TLC-t toltam ki ötször. Bár az egyhangúság igaz rám, hiszen a játékaimban lényegében, ugyanazt csinálom. De lévén mások ellen megyünk, vagy csak annyian vagyunk, hogy nem lehet teljesen ugyan azt a végeredményt kapni. Lényegében nem vagy függő. Már ha az aki például könyvet olvas nem függő. Ez is egy hobbi, amivel megszabadulhatsz a problémáidtól, mert másra koncentrálsz. De javaslom próbálj meg új játékokat találni, mert tényleg sok remek játék van, kár lenni kihagyni őket.
2013. máj. 23. 18:18
 5/8 A kérdező kommentje:

Rendben, megpróbálom! :D

Ígyis rengeteggel játszottam, de vagy meguntam, vagy olyan nehéz, hogy nem bírok tovább jutni, vagy ideges leszek tőle és félek. Például van egy Harry Potteresünk, ahol jönnek a gonoszok, sietni kell, bújkálni. És ilyenkor ideges leszek, mert félek. xD

A többi meg nehéz..:D De igyekszem kipróbálni minél többet.

CSak ezek az örök kedvencek:D

2013. máj. 23. 18:39
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

[link] ezek szerint normális:D

de amúgy én is ugyan így vagyok a könyvekkel.

2013. máj. 23. 22:17
 7/8 anonim ***** válasza:
55%

Jó lenne, ha a számítógépen kívül valami "offline" hobbit is próbálnál keresni. Pl. modellezés, barkácsolás, zene, hangtechnika, színház, mozi, művéset, stb. Ami téged érdekel!

Kóstolj bele, hátha jobban leköt, több izgalmat ad, mint a gép!

2013. máj. 24. 22:50
 8/8 anonim válasza:

Teljesen normális én ugyanúgy érzek mint te, és még a naptárba is írom a megjelenéseket. Pl most 7-én jön majd a Remember Me én már nagyon várom :)

Szóval nem vagy egyedül az érzéssel nyugi.

2013. máj. 28. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!