Ha vásároltok a szüleitekkel (bevásárlóközpontban, szóval nem ruhára meg cipőre gondolok) akkor megkérdezitek hogy vehettek-e pl egy csokit vagy akármit, vagy csak úgy bedobjátok a korárba/kocsiba?
Én ugyan nem vagyok már tini (23 vagyok), de anno mindig megkérdeztem, még a legolcsóbb csokinál is. Azért, mert amíg nem én fizetem, addig illik megkérdezni. Ez nem pénz kérdése, hanem illemé.
És amióta a párommal vásárlok, vele is mindent megbeszélek, pedig ott még közösből is fizetjük.
(az persze más kérdés, ha előre meg van beszélve, hogy kell ez meg az, akkor nyilván a boltban nem kérdezem meg még egyszer, hanem beleteszem a kosárba)
Én mindig megkérdezem, de ha megkérdezem mindig ez a vége: ha mégegyszer megkérdezed, nem teheted be. Hányszor mondjam el? Fogd meg és tedd be a kosárba ami kell!
Én megszoktam, mert nem vagyok udvariatlan a saját szüleimmel szemben, vagyis nekem alap megkérdezni, de rosszul vannak tőle, ha megkérdezem. Csak azt nem szereti anya, ah túl sok édességet, chipset veszünk apával, mert fél, hogy meghízok. De apával jó vásárolni, őt nem zavarja az édesség, chips stb. Pesrez anyának van igaza! :P
Hát azért szerintem azért ez sem csak az illemen múlik, inkább ahány ház annyi szokás, legalábbis az is benne van:D
Ha már kisgyerekként azt mondták a szüleid, hogy nyugodtan tedd bele ami kell, vagy nem mondták azt, pl hogy erre most nincs pénzem, akkor azért szerintem ez kamaszként is természetes.
általában megkérdezem,de valamikor csak úgy bedobom :DDD de olyan is van amikor szótlanul mosolygok és abból leveszi egyből.De az volt a legnagyobb amikor vodkát raktam a kocsiba xddd és annyira nevetnem kellett h a nagymamám ott tologatja a vodkát,aztán lebuktam és kicseréltük likőrre :DD
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!