Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Anorexiára gyanakszom! Mit...

Anorexiára gyanakszom! Mit tegyek a lányommal?

Figyelt kérdés
Most lett 15 éves. Tavaly junius körül kezdődött, kövérnek látta magát(kb.:56kg persze abbahagyta z edzést feljött rá egy kicsi,de nem volt kövér), és le is adott 6-7 kilot(koplalas, futas). De mar egy ideje nem eszik rendesen, foleg este,ha 8kor èr haza, akkor nem hajlando vacsorázni, mert hogy ö 6 után nem eszik. Reggel meg eszik,meg ugy delbe, ha mégis vacsorázik, akkor nagy nehezen. Folyamatosan méri magát(titokban),ha rákérdezünk, hány kiló, ideges lesz. Addig elégedett magával, amig át tudja fogni a derekát. Mit tegyek vele? Szerinte nem anorexiàs, csak nem akar hizni. Orvosrol hallank se akar.
2013. ápr. 16. 14:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Milyen magas és hány kiló?
2013. ápr. 16. 21:15
 12/15 A kérdező kommentje:
160cm 48-49kg
2013. ápr. 16. 21:43
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez teljesen normális súly.
2013. ápr. 16. 21:57
 14/15 anonim ***** válasza:
Igen, ez normális súly, csak arra kell ügyelni, hogy ennél kevesebb ne legyen. Persze, ha ebből is többet le akar adni, akkor jó lenne pszichológus...
2013. ápr. 17. 21:12
 15/15 anonim válasza:
100%

Én 19 éves lány vagyok és anorexiás voltam.

Én is mániákusan ragaszkodtam a "6 után nem eszek elvhez", naponta többször mérlegre álltam (titokban), oldalról nézegettem magam a tükörben - többek közt.

Rendben van a lány menzesze? Nekem az is kimaradt.

Hogyan teljesít a suliban? Én kitűnő tanuló voltam és a megfelelési kényszeremet meg a maximalizmusomat is rávetítettem az étkezési zavaromra.

Rengeteg árulkodó jel van, de nehéz így leírni és felidézni őket. Ha van konkrét kérdés szívesen válaszolok üzenetben is.

Először én sem fogadtam el, hogy baj van velem, aztán az iskolai védőnő kezdett el gyanakodni. Végül nem kellett orvosi segítség - szerencsére a súlyosabb állapot előtt fedezték fel a bajt -, de ehhez az kellett, hogy belássam, nem normális, amit csinálok. Viszont utána is hosszú folyamat volt, hogy legyőzzem a démonomat.

2013. ápr. 21. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!