Mit tegyek, ha a 14-éves öcsém dílerkedik/ett, elszökik itthonról? Ha kleptomániát vettem észre (enyhe jelek a folyamatos kirablásom, illetve szüleimé), illetve ha okmányokat hamisít, ezekkel kereskedik, hamis iratokat használ? Hol tudnám jelenteni?
nem hinném, hogy kleptomániás. hiszen italra, és drogra lopja el a pénzt, nem "csak úgy".
amúgy meg úgy tűnik, mindent bevállal, amiből pénz tud csinálni. echte bűnöző. vagy felnyomod a jagellóknál, vagy megpróbálsz elzárni előle mindent, amit ellophat, és megvárod, amíg magától bukik le.
sokmindent nem tehetsz.
Ha a saját testvéredet börtönbe akarod küldeni, jelentsd a megfelelő hatóságoknál. 14 évesen már büntethető, de szerintem nem ez a megoldás. Maximum börtönbe jutna, ahonnan kijőve ott folytatná, ahol abbahagyta.
Szerintem a családnak le kellene ülnie, s megbeszélnie dolgokat. Az, hogy meglopja a családot ez a kezdet, nem szabad szemet hunyni felette, mert ez csak rosszabb lesz. Még a csírájában kell megfojtani az egészet, de ehhez az egész család kell!
Sajnálom, hogy ilyen fiatalon tévútra tért, nem is tudja, hogy milyen nagy hibát követ el! Sajnos egyre több az ilyen gyerek!
Egyetértek az előttem válaszolókkal.
Nem tudod valami biztosabb helyre eldugni a pénzed, ahol nem találja meg?(párna ágy ilyen szűk zugába vagy ruhák közé esetleg egy könyvbe belerakod)
Ha van esetleg a szobájában pia akkor azt önts ki neki azt tegyél bele vizet vagy valamilyen hasonló színűt.
A dohányzást meg csak úgy lehet leszoktatni róla ha majd 30 évesen tüdőrákos lesz.
Hú, én helyből pofánverném. Már bocs, de ezt hogy engedheti meg magának? Gyűjtsd össze pár idős, magas, izmos haverodat, akit ő nem ismer, és egyszer csak kapják el az utcán... Azt mondják, ez az ő területük, és utána hangozzék el egypár életveszélyes fenyegetés, esetleg egy gázpisztolyt megvillantva.
A kisgyerek nyomban maga alá csinálna, és fix, hogy abbahagyná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!