Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Sikoltozva, zokogva ébrednek....

Sikoltozva, zokogva ébrednek. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van egy 13 éves örökbe fogadott lány ikerpárunk. A két gyerek felváltva ébred sikoltozva, zokogva éjszaka. Közben azt kiabálják, hogy "Inkább engem őt ne!" "kérlek ne bántsd!" és egyéb. Mit tehetnék?

2012. dec. 18. 20:27
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Mikor fogadtátok örökbe?

Pszichológus.

2012. dec. 18. 20:29
 2/9 A kérdező kommentje:
2 hónapja fogadtuk őket örökbe.
2012. dec. 18. 20:30
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
mindketten ugyanazt álmodják?
2012. dec. 18. 20:42
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem beszélnek róla mit álmodnak.
2012. dec. 18. 20:43
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Miért, hogyan lettek árvák? Árvák?

Menj be ilyenkor, nyugtasd meg őket, hogy minden rendben, kapjanak puszit, legyél ott biztos háttérnek, de szerintem ezt leginkább ők ketten együtt tudják megoldani. Engedd, hogy akár egy ágyban aludjanak, együtt, mert ők élték át ezeket a dolgokat, ezek szerint mindketten.

Nappal, amikor minden rendben van ne nagyon feszegesd a témát. Majd megnyílnak. Szerintem.

2012. dec. 19. 16:25
 6/9 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy lettek árvák, de a minap ruhát vettem velük és egy ujjatlan felsőt próbáltak. Mindkettejük háta, keze és lába tele van forradásokkal. Mikor megkérdeztem ki csinálta ezt velük azt mondták: "Rossz, nagyon rossz emberek."

Egy ágyban alszanak. Félnek ha valaki hozzájuk ér. És egymás kezét fogva alszanak el.

2012. dec. 19. 22:21
 7/9 anonim ***** válasza:
98%

Úristen, szegények :(

Biztosan szörnyű dolgokon mentek keresztül.

Pszichológus tud segíteni. Ti legyetek velük türelmesek.

2012. dec. 20. 00:30
 8/9 anonim ***** válasza:
88%

Lelkileg nagy tragédia érhette őket. Kitartás és rengeteg szeretet kell nekik. Ne kérdezgessétek, hogy mi volt,akár egy év múlva is megtudjátok. Szeressétek őket, figyelem és bíztatás,hogy megbízhatnak bennetek.

PL.kezdésnek legyen az, hogy megkérdezed tőlük, hogy mi a kedvenc ételük. Főzd meg nekik. Aztán veszel nekik csokit,meg ilyenek.

Sok erőt és kitartást.

2012. dec. 20. 16:39
 9/9 Golan Trevize ***** válasza:
100%

Én megkérdezném, hogy szeretnék-e, hogy velük (egy szobában vagy egy ágyban) aludjak.

Egyébként meg sok idő, türelem és figyelem, és akkor meg fognak bízni bennetek.

Vonjátok be sütésbe, ilyenekbe őket, de mindig úgy, hogy kérdezzétek meg, hogy van-e kedvük hozzá.

Kérdezzétek meg, hogy kell-e segíteni a házi feladattal, stb.

Érezzék, hogy szívesen csináltok velük együtt dolgokat, számíthatnak a segítségetekre, de ne erőltessetek semmit.

2012. dec. 20. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!