Hogyan mondjam el anyunak nem akarok többé betétet használni? Olyan cikinek érzem, jó természetes dolog, de nem mondott semmit anyum a mensiről, csak mikor megjött és kértem segítséget akkor mondta h ez az, de ennyi. Várom a tippeket!
14 éves múltam,pont most lesz 3éve,hogy menstruálok.Eddig mindig betétet használtam,de nem jó,mert:
-kényelmetlen,
-hiába a szárny a bugyim széle mindig véres lesz(tudom,a szárnynál már nincs töltő anyag),
-mindig csak a bizonyos nacit/-kat veszem fel akkor,amibe tuti nem látszik át...
Tavasszal egyszer próbáltam erre terelni a témát,mikor láttam,hogy pont tampont vett.Ezt mondtam:"Tampont is vettél?Át kéne szokni arra,az biztos kényelmesebb mint a tampon."Hátha mondja,hogy jó,próbáld ki,de azt mondta,majd nyáron,mert azt nem szabad sokáig bent hagyni.Azt nem tudja,hogy én már előtte januártól próbálkoztam a tamponnal(nem minden hónapban),és egyszer sikerült is feltennem májusban.Nagyon jó volt,nem éreztem semmit,mint ha meg sem lenne.Azonban a nyáron még nem próbáltam,mert mind a kétszer úgy jött ki,hogy mentünk ide-oda és nem kísérleteztem,mert kitudja h tudtam volna wc-re menni.Nem tudom,hogy mondjam el anyunak,hogy elég a betétből,váltani akarok.Kérlek ne azt írjátok,hogy nem kell szólni,mert ő/együtt vesszük a betétet,és feltűnne neki,hogy ha a betét nem fogyna,de a tampon meg egyre jobban,szóval ez sem megoldás.Aki ilyesmi helyzetben volt azt is leírhatja,hogy ő hogy mondta anyukájának!
Előre is köszi a válaszokat!
Én 13,5 voltam amikor jött a nyári szünidő. Mentünk táborba és pont megjött. Nem akartaam leégni h csak napozok a parton és ott dekoolok, míg atöbbiek lubickolnak, ezért felvettem anyunak aggályaimat, aki még tanácsokkal is ellátott hogyan rakjam fel. Emlékszem bementem a WC.nkbe és próbálkoztam míg a család a konyhában izgulta végig az eseményt :-)
Hivatkozz a nyárra, standidő vaan, nem akarsz megsülni a parton, fürdeni szeretnél és erre tökéletes megoldás a taampon...
Ez ilyen egyszerű! Ne bonyolítsd túl! Légy határozott, különben még érettségire is betétben mész. :)
Ez a Te tested a Te kényelmed.. áll a sarkadra! :-) Hajrá!
Szia! Nem tudom beszéltél-e már anyuddal de nyugodtan mond meg neki az okokat, miért szeretnél tampont használni:
- a betét kényelmetlen és zörög
- nyár van, nem vehetsz fel feszülős rövidnacit, szoknyát mert átázik
- korodbeliek már majdnem minde tampont használ
és szeretnéd Te is kipróbálni. Biztosan megérti! Sok sikert!
akkor nem volt alkalmam beszélni vele,de mikor megjött és épp sütött akkor akartam megkérdezni h használhatom-e.Indultam ki és pont jött be anyum mondta h ha úgyis megvan próbáljam ki a tampont,mert az jobb az új suli miatt meg a torna órák miatt is...Úgyhogy kipróbáltam és sokkal jobb mint a betét:D Úgyhogy mostantól ha megyek vhova tampon,éjszaka meg ha itthon vok betét:D
köszi mindenkinek a tanácsot:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!