Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A gyerekem nem eszik zöldségek...

A gyerekem nem eszik zöldségeket, legalábbis uborkát, céklát, salátát, savanyúságot, paradicsom, paprika, stb. És semmi áron nem eszik. Mi a teendő?

Figyelt kérdés
2012. jún. 28. 20:11
 1/9 anonim ***** válasza:
82%

add azt amit megeszik. gyümölcs, főzelék, stb

székelykáposzta....

2012. jún. 28. 20:38
 2/9 anonim ***** válasza:
23%

Hány éves?

Kényszeríteni semmiképp ne kényszerítsd, inkább próbáld ezeket belecsempészni az ételeibe, pl. céklát csokis sütikbe is lehet tenni, jó színt ad, nem érezni az ízén. A paradicsomot leturmixolva pizzaszószként vagy tésztára, ebbe mehet más zöldség is, hátha csak így "direktbe" nem szereti őket.

Amúgy ha más zöldségeket eszik, mondjuk főzelékként, meg gyümölcsöket, és kiegyensúlyozottan táplálkozik, nem lesz semmi baja ha ezeket nem eszi, később még változhat az ízlése.

2012. jún. 28. 22:08
 3/9 anonim ***** válasza:
84%

Látom nem sokat olvasod a fórumot. Örülj, hogy ez a legnagyobb problémád vele.

Ha erőlteted még jobban meg fogod vele utáltatni.

2012. jún. 28. 23:05
 4/9 anonim ***** válasza:
53%

Hány éves a gyermeked?

Ez még változhat, főleg most, kamaszkorban (ha kamasz gyereked van), én magamon is tapasztalom, hogy vannak ételek, amiket régen nem ettem meg, most pedig szeretem: karfiol, kelbimbó, most ezek jutottak eszembe.

Tehát még bőven változhat az ízlése, viszont nem szabad erőltetni, mert végül lehet, hogy dacból, "csak azért sem" alapon meg soha többet nem fog ezekből az ételekből enni... Amúgy az tényleg jó ötlet, hogy valahogy próbálod a zöldségeket belecsepészni az ételekbe, hátha úgy megeszi őket. :)

16/L

2012. jún. 29. 14:48
 5/9 anonim ***** válasza:
35%
Kivégzéséről mihamarabb kéretik gondoskodni!
2012. jún. 29. 21:57
 6/9 anonim ***** válasza:
51%
én is ilyen sőt talán még rosszabb vagyok. igazából semmi zöldség se gyumölcs. van pár kivétel és általában any igyekszik ezkből a kivételekből össze állítani a "menüt" illtve abból a pár gyumölcsből gyakran van ott van.. és elég sokszor szóvá teszi hogy nem kérek-e. 14l
2012. jún. 30. 21:18
 7/9 anonim ***** válasza:
anya*
2012. jún. 30. 21:19
 8/9 anonim válasza:
és sem eszem meg de már kezdek rászokni szoval adj neki egy kis időt és majd egyre jobban akar enni zöldséget és enni fog csak várni kell.bár ez kortol is függ mert én 13 éves vagyok és eddig semmilyen zöldséget nem ettem.
2012. júl. 5. 20:01
 9/9 anonim válasza:
Az én gyerekem 9 éves és a zöldségeken,gyümölcsökön kívül még a húst sem eszi meg. Amit megeszik: tésztafélék,virsli,pizza(csak a milánóis) és az édességek. Akármit akarunk neki adni,még meg sem kóstolja,de már fúúúúj nem szeretem.
2012. okt. 20. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!