A gyerekem nem eszik zöldségeket, legalábbis uborkát, céklát, salátát, savanyúságot, paradicsom, paprika, stb. És semmi áron nem eszik. Mi a teendő?
add azt amit megeszik. gyümölcs, főzelék, stb
székelykáposzta....
Hány éves?
Kényszeríteni semmiképp ne kényszerítsd, inkább próbáld ezeket belecsempészni az ételeibe, pl. céklát csokis sütikbe is lehet tenni, jó színt ad, nem érezni az ízén. A paradicsomot leturmixolva pizzaszószként vagy tésztára, ebbe mehet más zöldség is, hátha csak így "direktbe" nem szereti őket.
Amúgy ha más zöldségeket eszik, mondjuk főzelékként, meg gyümölcsöket, és kiegyensúlyozottan táplálkozik, nem lesz semmi baja ha ezeket nem eszi, később még változhat az ízlése.
Látom nem sokat olvasod a fórumot. Örülj, hogy ez a legnagyobb problémád vele.
Ha erőlteted még jobban meg fogod vele utáltatni.
Hány éves a gyermeked?
Ez még változhat, főleg most, kamaszkorban (ha kamasz gyereked van), én magamon is tapasztalom, hogy vannak ételek, amiket régen nem ettem meg, most pedig szeretem: karfiol, kelbimbó, most ezek jutottak eszembe.
Tehát még bőven változhat az ízlése, viszont nem szabad erőltetni, mert végül lehet, hogy dacból, "csak azért sem" alapon meg soha többet nem fog ezekből az ételekből enni... Amúgy az tényleg jó ötlet, hogy valahogy próbálod a zöldségeket belecsepészni az ételekbe, hátha úgy megeszi őket. :)
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!