Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek baj van velem?...

Szerintetek baj van velem? Rossz vagyok?

Figyelt kérdés
Kezdeném ott,hogy egy 14-éves lány vagyok.Nem élünk valami túl jól,ezért sokat szoktunk a családdal veszekedni.Van egy 18 éves bátyjám ,akinek persze,mindig mindent megveszünk.Én pedig nagyon ritkán kapok új ruhát,vagy akármit.Könyörögni kell érte! Amíg én kapok egy 2 ezer forintos felsőt,a testvérem kap egy 10-ezer forintos sapkát.Persze,ez nekem nem esik túl jól,volt,amikor kiabáltam anyával ez miatt.De egyáltalán nem bántam meg,azthiszem most nekem van igazam. Anyám mindig rám kiabálja,hogy 14 éves vagyok,nekem nincs szügségem annyi mindenre mint a tesómnak.Pedig pont hogy nekem kellene többet adnom a külsőmre,nem pedig a fiú testvéremnek.Azt is rámszokta kiabálni hogy túl sok minden van nekem megengedve.Amiben szerintem is igaza van,megengedte hogy dohányozzak,kihangsúlyozom,nem azért cigizek hogy nagyobb lánynak tűnjek,meg ilyesmi.Egyszerűen rászoktam, a társaságomnak köszönhetően.Van egy 18 éves barátom,ezt is megengedte.De nagyon jó fiú,tanul,most fog érettségizni.Lefeküdtem vele,ezt elmondtam anyának is,nem akartam előtte titkolózni.Nem szidott le,csak elmondott pár dolgot a védekezésről meg ilyenek.Bulikba is elszokott engedni,de ezek csak házibulik.Iskolában 4-es tanúló vagyok,bár nem sokat tanulok.Elég ha órán odafigyelek,és jó jegyeket kapok. Viszont nagyon nagy szám van,sokszor visszabeszélek,kiabálok,veszekedem.De ha veszekedem,akkor annak mindig megvan az oka..Eddig egy rossz szót sem szóltam,azért,hogy nekem szinte semmit nem vesznek meg,mert ha szólok,hogy szeretnék egy kabátok,akkor mindig mondják hogy nincs pénz..de a tesóm a netről rendelget,és mikor megkérdezem,hogy na erre van pénz? aztmondja,hogy amire ide ér a sapka/felső addigra lesz..én kb. 1 hónapja könyörgöm egy kabátért,mert eddig a barátnőm bőrkabátjába járok..Azért tettem fel ezt a kérdést,mert anyukám aztmondja azért nem kapok meg sok mindent mert nem bírni velem..Szerintetek is rossz lennék?? Nincs igazam?
2012. márc. 24. 12:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szerintem szokj le a cigiről, az így megspórolt pénzből egész gyorsan összejön egy kabátra való...

Amikor én kamasz voltam, az én szüleim is mindig azt mondták, nincs pénzük ruhát venni nekem, különben is tele van a szekrényem ruhával :/ Kaptam egy kevéske zsebpénzt, néha nem fizettem be az ebédet, ennyi pénzből elmentem turkálóba. Vettem pár ruhadarabot, amiket aztán saját magam átalakítottam (így egész jól megtanultam varrni is), esetleg befestettem. Sokszor kérdezték tőlem haverok, honnan vettem ezeket a jó cuccokat...

Aztán a poén az volt, hogy míg én (és a tesóm) nagyon ritkán kaptunk boltból új cipőt, ruhát, addig a szüleim magukon nem igazán spóroltak... De így utólag már nem bánom, végülis ők dolgoztak meg a pénzért, én pedig így is felnőttem valahogy. Az más kérdés, hogy én ezt nem tudnám megtenni a gyerekemmel.

2012. ápr. 8. 23:55
 12/13 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előző hozzászólóval,a cigiből megspórolt pénzt költheted egy új kabátra,ami nem méregdrága.Anyukád tényleg elég sok mindent megenged neked.Nekem is van barátom,aki 15 lesz nemsokára (14 vagyok),de nem járok bulizni (nem is szeretnék),nem cigiztem még soha (!),és nem is iszok.Szerintem az is durva,hogy anyukád így elnézi,hogy már nem vagy szűz,és hogy 18 éves (felnőtt)a barátod.Lehet hogy ezért ilyen veled?! kitudja,de azért ez tényleg durva,hogy a tesódnak mindent megvesz,neked meg semmit.Viszont én egy kicsit visszavennék magamból a helyedben,már csak anyukám kedvéért,ráadásul minek roncsolod magad 14 évesen?! ez csak egy vélemény,nem kell érte lepontozni.

14.L

2012. ápr. 9. 11:49
 13/13 anonim ***** válasza:

Én ugyan 18 éves vagyok, de ha belegondolok, hogy egy idős vagy a húgommal,és hogy ennyi idősen már nemi életet élsz... Hova sietsz? bulik, cigi, pia, szex... Komolyan mondom szégyenlem a generációmat...

18/L

2012. ápr. 14. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!