Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Nem tudok hatni rá, mit...

Nem tudok hatni rá, mit csináljak, kihez forduljak?

Figyelt kérdés
A barátnőm vagdossa magát. Eleinte csak 1-1 karcolás volt a kezén mit elmondása szerint körzővel csinált de mára mindkét karja tele van vágásokkal és a lábán is fedeztem már fel! Eleinte beszélt róla. De mostanra teljesen elzárkózott ilyen téren. Nagyon szerelmes, az apjával rossz kapcsolatban van, és a tanulmányai sem fényesek. Próbáltam vele beszélni többször is. De nem hatott. Nem tudom kihez fordulhatnék. Mit csináljak vele????
2012. márc. 10. 20:54
 1/10 anonim ***** válasza:

jesszusom...sajnálom...

Anyukád nem segítene??

Általában minden kerületben, városban van helyi családsegítő, ahol van pszichológus, ott talán mondanak vmi okosat, bár ha ő nem akarja...

Vagy a suliban? Ott nincs vmi jó fej tanár, vagy megbízható, akinek elmondhatnád, csak tudják mit kell ilyenkor csinálni, vagy beszélnek vele, vagy vmi...

2012. márc. 10. 21:10
 2/10 A kérdező kommentje:
igazából gondoltam rá. de félek mert nem igazán kedvelik a suliban a tanárok.. és félek hogy csak még többe tártanék vele. nem tudok ilyen segítőről. szerinted az iskola nővér tudna tanácsot adni??
2012. márc. 10. 21:50
 3/10 anonim ***** válasza:
Szia! A barátnődnek nem ártana pszichológushoz járni, ugyanis ezt kezelni kell, nehogy később komolyabbra forduljon a dolog. Valahogy jó lenne rábeszélned. Persze, ha elzárkózik a témától, akkor ez nagyon nehéz! :( Anyukájával jó a kapcsolata? Ő nem veszi észre a vágásokat?
2012. márc. 11. 05:06
 4/10 anonim ***** válasza:
ide nem pszichologus kell hanem pszichiater!!
2012. márc. 11. 08:47
 5/10 anonim ***** válasza:
ém is vagdostam magam,de egy fél éve abbahagytam.beszélj a barátnoddel,hogy mondja el a szuleinek,hogy mi bántja és kérje oket,hogy menjenek pszichiáterhez.én is így csináltam,de engem a szuleim maguktol vittek.
2012. márc. 11. 09:21
 6/10 anonim ***** válasza:

szia, bocs, első vagyok...nem láttam este már hogy írtál...

aha, beszélj az iskolanővérrel, bárkivel, a szüleivel, vagy a Tiéddel, mindenképp kérj felnőtt segítséget, nehogy vmi baj legyen. Akkor is, ha rámegy a barátságotok jelenleg, mert lehet, hogy nem fog nagyon örülni a lépésednek, de kell neki a segítség mindenképp! ha nem teszel semmit, és vmi történik, akkor azt nagyon nehezen tudnád feldolgozni, vagy soha...inkább akkor vesszetek össze, most az nem számít. Ha rendben lesz a lelke, akkor úgyis átgondolja...

Kitartás, rendes bnő vagy nagyon, hogy így törődsz vele!!!

2012. márc. 11. 13:36
 7/10 anonim ***** válasza:
3. vagyok. Jelenleg én úgy gondolom, hogy elég a pszichológus, ezek bordeline tünetek, amit a barátnőd produkál. Pszichológus is tud segíteni! Persze minél később jut el dokihoz, annál inkább lesz javasolt a pszichiáter és a gyógyszeres kezelés. Amúgy sokat segíthetne neki szerintem az is, ha lenne kivel megbeszélnie a gondjait, mert úgy veszem ki a szavaidból nagyon elzárkózik már tőled is ezen a téren. :(
2012. márc. 11. 15:48
 8/10 anonim ***** válasza:

az ilyet a legtöbb kamasz kinövi, és leszokik róla, de a hegek sajnos maradnak...

próbáld meggyőzni erről, hogy nem akarja, hogy élete végéig kísérjék a rossz emlékek a hegei alakjában

2012. márc. 13. 18:52
 9/10 anonim ***** válasza:
szia, mi a helyzet? Sikerült vkivel beszélned???
2012. márc. 13. 20:09
 10/10 Wolfgang ***** válasza:

Valahogy el kellene intézned, hogy elmenjen pszichológushoz mielőtt esetleg öngyilkos lesz... (akár véletlenül is...)

Amúgy az ilyeneket tudomásom szerint az emberek legtöbbször azért csinálják, mert fel akarják hívni magukra a figyelmet, és/vagy mert valamilyen elfolytott problémájuk van. de ha már idáig fajult a helyzet, akkor szerintem szakemberhez kell fordulni mindenképp!

2012. márc. 15. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!