16-18éves lányok! Mi a kedvenc könyvetek?
Valamit mondjatok, amit érdemes elolvasni? Nem ilyen Twillight-kategóriára gondolok. :D
Köszi:)
Shakespeare Minden jó ha a vége jó
Makrancos hölgy
Rómeo és Júlia
19 éves vagyok, de válaszolok. :D
Lois Lowry - Az emlékek őre
Stephen Fry könyvei, de a legjobb szerintem a Hazudozó
Yasutaka Tsutsui - Paprika (magyarul nem jelent még meg)
Haruki Murakami - After Dark (szintén nincs magyarul)
Darren Shan Démonvilág sorozata
Patrick Süskind - Parfüm
talán ennyi...
Húú, rengeteg van, most azokat írom le, amik eszembe jutnak.
A Harry Potter és A gyűrűk ura nálam alap, nagyon szeretem őket. Nemrég olvastam az Angyalok és démonokat és a Da Vinci kódot, szerintem eszméletlen jó és izgalmas könyvek, letehetetlen, illetve szintén most olvastam (ez a legfrissebb élményem) a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeit - szerintem ezt kimondottan bűn kihagyni, az egész regény annyira különleges, a fotók pedig eszméletlenek. A suhog a selyem, libben a bársony úgyszint nagy kedvencem, viktoriánus leszbikus történet - provokatív és érzéki, de szerintem az is élvezné, aki nem különösebben tolerálja a homoszexualitást (vagy nem). A Gyökerek is nagyon jó könyv, bár az eleje lényegesen jobb, mint a vége felé. Mostanában újra rákaptam azokra a könyvekre, amiktől középsuli alatt irtóztam, pl. a Vörös és fekete nem volt ilyen jó, amikor kötelező olvasmányként fanyalogtam rajta, és az Anyegint is jobban élvezem így.
Ciki-nem ciki, én fiatalabbaknak való könyvet is szívesen olvasok, mint például az Agnes Cecilia és az Elátkozott Ella (ami filmben egy borzalom, nem csak a békaszájú színész miatt).
Szerintem ezeket érdemes elolvasni, én egyiket sem bántam meg. Azt bántam volna meg, ha kihagytam volna.
Ammara - az ébredés
De az még csak digitálisan kapható.. :(
Douglas Adams-Galaxis Útikalauz Stopposoknak (nehezen értelmezhető ha nincs kellő fantáziád, de mindenféleképpen ajánlom, legalább próbálj nekifutni, de én szívem szerint kötelezővé tenném, amúgy az egész majdnem 600oldal)
Stephen King-Cujo (megszokott S.K. :D)
Günther Krupkat-Amikor meghaltak az istenek(fantasy/sci-fi könyv)
18L
legeslegnagyobb kedvencem nekem is a Galaxis Útikalauz Stopposoknak
aztán
Boris Vian - Tajtékos napok
Kurt Vonnegut - Bajnokok reggelije / Börleszk
Chuck Palahniuk - Harcosok klubbja (a film is marhajó)
Joseph Heller - 22-es csapdája
J.D. Salinger - Zabhegyező
Hugh Laurie - A balek
és így tovább. bár nem éppen lányos könyvek, de azt írtad nem Twilight kategóriát keresel. Na, ez nagyon nem az. :)
Nicholas Sparks: Az utolsó dal
Emily Bronte: Üvöltő szelek
Cecily von Ziegesar: BadGirl (1-7)
Maggie Stiefvater: Shiver,Linger ( ebben egy vámpír sincs , bár azért a vérfarkasok megjelennek , de teljesen más szerepben , szinte köze nincs az alkonyatban leírt vérfarkasokhoz, szóval , nem tudom hogy tetszene -e neked)
Fejős Éva : Karácsony New Yorkban
Jodi Picoult : Elrabolt az apám
David Nicholls: Egy nap
Ezeket szerintem érdemes elolvasni :) , bár nem tudom milyen érdeklődésű vagy.
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!