Miért dühösek a szülők, ha kapok egy-két négyest?
Mert elvárják, hogy kitűnő legyél, mivel gondolom eddig is az voltál. Ne halogasd, állj elé és mond meg, hogy az infód is 4 lett, de megpróbálod kijavítani év végére. Gondolom a továbbtanulásod miatt is azt szeretnék, ha minél jobb eredményeid lennének.
2011. dec. 19. 12:00
2/18 A kérdező kommentje:
Igen,mindenképpen azt szeretnék,ha jó lenne az év végi átlagom..És természetesen én is.De ez akkor sincs rendben,hogy kikelnek magukból,ha két négyesem van.
Mert tévesen gondolják azt, hogy a 4-es nem jó. Igenis nagyon jó jegy az, és csak dicséretet érdemelnél. Arra nem gondolnak, hogy a teljesítmény kényszer tönkre teheti az életed. Attól, hogy nem vagy kitűnő tanuló, még lehetsz egy becsületes, tiszteletre méltó ember, és ez sokkal fontosabb!!!
2011. dec. 19. 12:24
Nem értem apukádat,ede tényleg.Én tvalyig mindig kitűnő voltam(most vagyok nyolcadikos)
és hetedikben is csak kémiából lettem 4-es,de mikor év közben néha bescsúszott egy-egy rosszabb jegy,akkor sem csesztek le.
egyébként szerintem jó ez így hogy szinte majdnem mindenből 5-ös vagy :)
2011. dec. 19. 16:23
én is eddig mindig kitűnő voltam de most nem tom mi lesz...
de a szüleimmel átbeszéltük h mi lenne ha ebből vagy abból "csak" 4est kapnék
de ők nincsenek kiakadva szóval nem nagyon értem h a tieid miért vannak
és az infó sztem senkit nem érdekel hacsak nem akarsz informatikus lenni
13L
2011. dec. 19. 18:53
Én is 4-es leszek matekból. Anyukám megérti hogy a tanárunk semmit nem tanít nekünk. Apukám nekem is kikelt magából hogy idézem " neked muszáj kitűnőnek lenned ". Persze azért, mert tavaly év végéig kitűnő voltam. Hát már majdnem sírtam. Különben is szerintem jobb félévkor egy 4-es mint év végén. A következő anyagrész könnyebb lesz, tavaly is abból szereztem sok ötöst. Nem értem ezt. Sok szerencsét neked is !
13/L
2011. dec. 19. 21:03
7/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat..Anyukám nálam is megértőbb,de apa nem.
A matek félévkor mindig négyes,év végén ötös.Infóból meg szerintem nem volt fer a tanár,mert abból,amit tanultunk,ötöst kaptam,az IQ tesztre meg négyest.(nem értem,hogy mért IQ tesztet osztályoz,de mind1)
Na egy cipőben járunk. Nekem anyám ilyen, ha csak dogára kapok 4est, már kikel magából, hogy miért nem tudok jobban tanulni, ha nem 5egész hanem 4,8 a félévi átlagom, már ott hisztizik, csakmert ő mindenből kitűnő volt. Én úgy vagyok vele, hogy már nem érdekel, csak a szövege az unalmas, hogy így akarsz menni jó iskolába stb. A legtöbb tantárgyból 5ös leszek, talán 2ből 4es, szerintem ez egész szép bizonyítvány, ha nem tetszik neki, akk ez van. kérdésedre válaszolva mondd meg apudnak, hogy nem lehetsz tökéletes, 2 db4essel is felvesznek jó iskolába, az infó nem nagy ügy, a matek meg hát lehet hogy a humán jobban megy. Üdv 13L
2011. dec. 21. 15:18
9/18 anonim válasza:
Áhh. Még szerencséd, hogy nem Romániai 4-es. Mert itt a legjobb jegy a 10-es, és a 4-es lezárás meg már bukás. Am. meg szerintem nem lehet mindenki zseni, és a szüleid meg nagyon maximalisták, ami nagyon rossz dolog, én is átéltem. az enyémek is azok. Borzalmas, amikor félek hazamenni egy közepes (inkább jobb) jegy miatt.. de ilyen az élet. :-)) 14/L
2011. dec. 21. 19:07
10/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek.. :)))
Kapcsolódó kérdések: