Miért ilyen a tanárom?
Az angoltanárról van szó. Látom rajta hogy nagyon utál.Más tanárról elmondható hogy ők akármennyire szigorúak is legalább a legjobbat akarják nekünk. Ez a tanár viszont teljesen megőrít :/
Úgy igazából nem is erősségem az angol. Sőt. Viszont ezért tanulok rá többet mint az osztálytársaim,hogy legyen már meg a négyesem,mert tavaly is csúnyán nézett ki a bizonyítványomba az ötösök/négyesek mellett az egyetlen hármasom(vagyis az angol.). Igyekszem 4-es dolgozatokat írni,egyszer viszont beteg voltam és két hétig nem mentem suliba. De nem is úgy volt,hogy a hétvégére lettem jobban,meg tudtam rendesen tanulni. A házikat sem tudtam rendesen elkérni ezt mondtam óra előtt az angol tanáromnak is amikor első nap mentem suliba. Ő viszont az óra elején bejelentette,hogy a többiek írtak egy dolgozatot amig én beteg voltam (abból az anyagból,aminél hiányoztam) és azt én akkor rögtön megfogom írni..Persze egyes lett, ő pedig kioktatott hogy többé nem ülhetek a lb-m mellé,mert hogy én mindig ráhagyom a feladat nagy részét, meg stb. Ez viszont nem igaz, mivel a legjobb barátnőm az osztály legjobb tanulója (szín ötös) és mindenki kihasználja(óra előtt elkérik a háziját,mindenki pármunkában akar lenni vele) én viszont pont hogy nem,ez már nagyon rosszul esett. Onnantól kezdve egyfolytában szívatott. Ha egy szót félremondtam angolul már ordított,csapkodott elmesélte hogy milyen jövőm lesz nem leszek senki,stb.. Persze,akik meg járnak a versenyeire,meg akiknek tanár a szülője annak meg kedveskedik,és sosem kiabál velük akármennyit hibáznak is. Az egyes dolgozatom után amit az előbb említettem,azt mondta nekem,hogy ez a kötelező tanagyag része,és én megfogok bukni félévkor. (nem álltam/állok egyesre amúgy.Azóta már javítottam és 4-es körülire felhoztam) Na ott már nembírtam tovább és sírni kezdtem,ő meg magyarázta nekem hogy mit bőgök,miért nem tanultam? (Próbáltam elmondani neki hogy kb.11 angolóráról lemaradtam és csak az utolsó betegségi napomon nem voltam már lázas,na meg persze hogy senki sem tudta normálisan elmondani milyen leckét vettek)Az ofő. persze utána észrevette hogy sírok s kérdezte miért? Mondtam neki,ő meg megígérte hogy beszél a tanárral. Másnap az angoltanárom mosolyogva közli hogy az én érdekembe mondta,és nem kellett volna ekkora hisztit csapjak. Mindig figyeli hogy én mikor hibázok,és azonnal belém köt.Ma én feleltem és egy fiú,aki bejár angol versenyekre,ráadásul az angol tanár vmi 11 éve barátja a srác apukájának. Olvasás,fordítás volt a feladat,aztán meg egy kis nyelvtani rész. A fordításos részben (ami eléggé hosszú szöveg volt) EGY SZÓT mondtam félre,és emiatt kaptam 3-ast.A nyelvtani résznél kérdéseket tett föl,azokat is hibátlanul megválaszoltam. A másik fiú pedig 5 hibát ejtett az olvasás/fordításban és ráadásul még a nyelvtani részben is hibázott. Ő meg 5öst kapott..A fiút megdicsérte,velem meg fél órám keresztül ordítozott.Lehet,hogy érzékeny vagyok,de már könnyes szemekkel ültem vissza a helyemre a felelet után és féltem hogy mi lesz még azon az angol órán..13/L

Neked van igazad. A helyedben nem hagynám magam. Azt mondta, hogy a te érdekedben nem kellett volna szólni az osztályfőnöknek? Na ezt meg végképp elmondtam volna az osztályfőnöknek... Szerintem próbálj beszélni az angol tanárral, ha nem megy akkor menj és szólj az osztályfőnöknek. Ha pedig újra el kezdi az egészet, hogy nem kellett volna szólnod, akkor erről pedig végképp beszélj szerintem az osztályfőnököddel. Még jó, hogy zsarolni nem kezd egyből... bár kitudja, talán az is megvolt már csak nem írtad.
Nem értem az ilyen emberek minek mennek tanárnak.

Egyedül azt nem értem,hogyha a legjobb barátnőd szín ötös,vagyis angolból is ötös akkor hogy-hogy ő sem tudta normálisan megmondani a házit?
Amúgy nem tudok mit mondani,szokj hozzá. Nekem most a második nyelvem a francia lett és minden órán én vagyok a téma,ha hibátlan lesz a dogám újból meg kell írnom,mert azt állította puskázok,aztán az is ötös lett akkor lekellett felelnem stbstb.
Mindig lesz olyan tanár akinek nem leszel a szíve csücske és erről nem feltétlen te tehetsz. Én tudom,hogy semmit nem tettem ellene,már első órán nem voltam neki szimpi aztán ennyi.
Esetleg anyud beszélhetne még vele,de ne támadja le anyud csak mondja azt,hogy pl"láttam a lányomon otthon,hogy nagyon szomorú,és hosszas faggatás után elmondta,hogy az angol. Mondja,hogy pedig mindig tanulok a lányommal és hibátlanul tudja és nem értem,mi a gond?! Tanárnő szerint?
Vagy hasonló.
De én például soha sem mondanám anyukámnak,hogy menjen be,pedig be akart menni,de attól csak nekem lesz rosszabb.
Én megkérdeztem szemtól-szembe a tanáromtól miután kicsöngettek,hogy 'elnézést tanárnő,de ugyan mi a baja velem?" Azt mondta,hogy hagyam már hadd menjen kávézni.
Minden esetre átérzem a gondodat. Még az osztály tud melletted kiállni.

nohát ÍGY NEM lehet nyelvet tanítani
a nyelvtanulás folyamátának lényege a hibázás, a próbálkozás
ez a tanár tanításra alkalmatlan, semmi keresnivalója nincs a tanári pályán, rengeteg állástalan tanár van, , nem kell hozzá ragaszkodni
én a helyedben diktafonnal mennék órára, aztán igazgató, reméhetőleg fegyelmi a tanárnak. mindezt csak akkor csinálnám, ha a szüleim támogatnak ebben, különben nem, egyedül nem tudod ezt a harcot megvívni, szövetségesekre van szükséged, minél többre. szüleid, osztályfönök, osztálytársak

tegnap 12:54
"aha, szorítsd össze a fogad és éld túl"
ezért a vadbarmoké ez a világ. szorísd össze a fogad, és túrj. tűrj avadbarom fönöködtől mindent el, a közértben, a buszon, a többi parasztot, a bunkóságot
NEM
minden embert ki lehet készíteni, a tanárt is el lehet zavarni, csak kérdés, hányan fognak össze ellene

Szia:)!
Én teljes mértékben megértelek..De sajnos ahogy már előttem más valaki is leírta ehhez hozzá kell szokni..Akármi van a tanár nyer MINDEN ESETBEN!!:(..Nekem is bőven meggyűlt bajom az angol tanárral(aki az ofőm is)
Én angolból szín ötös vagyok de egy csomószor üvöltözik velem akkor beír egyest, amit más nap kijavít mert újra feleltet meg intővel fenyegetőzik-.-Am meg az a durva, hogy jobb angolos vagyok nála, mert az órát szinte már ketten tartjukxD
De nekem múltkor mondta, hogy ezt csak azért csinálja, hogy maradjak olyan amilyen most vagyok és ne legyek olyan mint mások..Szóval a jó útra akart visszaterelni csak ezt egy kicsit furán adat tudtomra-.-
De sajnos rájöttem, hogy akármennyire nekem volt igazam valamibe mindig ő nyert mert Ő a tanár..Szóval inkább hagyom...múltkor is ezért üvöltötte le nagyon durán az osztály fejét a tőri tanár.Mert hogy kételkedünk a taanári képességeibe...de joggal..
A lényeg, hogy szerintem próbáld a konfliktust vele kerülni!De ha bátor vagy megmondhatod neki, hogy igazságtalan veled szemben vagy legalább megkérdezni, hogy miért bánik így veled..
Ennyibe tudtam segíteni:)
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!