Szoktatok délutánonként suli után aludni?
Én tudom magamról, hogy amikor hazaérek suliból éhesen, fáradtan nem tudnék tanulni. Megebédelek, aztán egy kicsit lazítani kell. 6-7 óra teljes figyelem, koncentráció bizony fárasztó és tapasztalatból írom, hogy ha ilyenkor leülnék tanulni 3x annyi ideig ülnék a tanulnivaló fölött, mert az agyam is fáradt. A szg., tv, mint pihentető elfoglaltság nálam nem jó, mert leragadnék előtte és csak úgy repülne az idő. Ezért ebéd után szoktam egy 0,5-1 órát pihenni. Nem mondanám, hogy alvás, sokszor csak fekszek, becsukom a szemem és mintha más világba csöppennék, egy kicsit relaxálok, feltöltődök. Persze, van hogy el is alszok, de állítok ébresztőt és 0,5-1 óránál többet sosem pihenek.
Ha nagyon sokat kell tanulni, csak 20-30 percet pihenek, ha nem kell olyan sokat tanulni, akkor az a döntő ,hogy mennyire vagyok fáradt. :)
Ma mondjuk 2 órát aludtam, hozzáteszem, egész nap hasogat és szurkál a fejem, már a sírás kerülgetett, ráadásul görcsöltem is.
16/L
Amikor kezdtem a kilencediket, mindig aludtam suli után, mert nagyon nehezen szoktam meg a korán kelést (azelőtt fél 7-kor kellett kelnem, középsulis koromban pedig negyed 6-kor), este pedig nem tudtam aludni, volt, hogy hajnali 1-2-ig forgolódtam.
Most már semmi pénzért nem aludnék délután: nyűgösen kelek fel, elvesztem az időérzékem, kellemetlenül érzem magam. Inkább korábban fekszek le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!