Mivel lehet ösztönözni egy kamaszt?
Tehetetlennek érzem magama. Nem találom a nyomógombot, ami által változna hetedikes fiam hozzáállása.
Van, hogy órákig ül egy könyv fölött. Hiába kérdezem ki, nem tud semmit. Mintha el se olvasná, ami előtte van. Ha tételesen végigveszem vele az anyagot, átbeszéljük a hallottakat, és úgy küldöm el tanulni, semmit nem tud amire újra kikérdezem. Ő az a típus, aki se tv-hez, se telefonhoz, se szg-hez nem ragaszkodik. Feltalálja magát minden helyzetbe, nem unatkozik ezek nélkül se, így nem is érdekli az eltiltás. Én vagyok ennyire ostoba, vagy ez egy általános probléma? Ti mivel tudjátok hasonló korú gyereketeket ösztönözni?
Én is ilyen volt(bár nekem aztmondták diszlexás is vagyok) mindenesetre nekem is mindig rossz jegyeim voltak (3,8-6 os átlag) szüleim kétféle modon kezelték:anya eltiltott mindentől h tanuljak persze én elvoltam akár csak a afondolataimmal is. jott kikérdezni segíteni akart dehát egyszerűen nem akartam tanulni(ami érdekelt azt megjegyeztem orán törit meg matekot ami meg nem magyar francia kémia biosz ilyenek azokkal meg egyáltalán nem foglalkoztam) szoval ez anyit segített h mikor ő ott volt és kikérdezett akkor megtanultam nagynehezen.
a másik amit apámm mondott h sormellé is kell ember ők se kevesebbek és ő ennyivel letudta a dolgot(mind2en kétdiplomás vezető beosztásuak) szoval nálam egyik se vált be különösebben mindig csak annyit tanultam ami a fennmaradáshoz szükséges. mindeki elkönyvelte h na belőlem nem lesz semmi majd megyek dunaujvárosba valami kamuszakra egyetemre. aztán meg mégiscsak felvettek bme re. szoval lehet csak azért nem tanul mert nem érdekli. és amit kapásbol tud az meg elég a 2-3ashoz. esetleg probáld meg kideriteni mi köti le. pl bicozás akkor mond h szépes lassan öszerakhat egy komoly gépet. vagy elektros cuccok akkor keress valakit az ismerősi körödből aki kapcsolásokkal meg ilyenekkel foglalkozik h kalauzolja kicsit. repülés motorozás stb. de pl nálam ezek nem müködtek. max ideig oráig. aztán mégiscsak közlekedésmérnöki karon műegyetemen készülök diplomaosztomra.
Szia Kedves Kérdező!:)
Én egy idős vagyok a fiaddal vagyis én most kezdtem a 8.at
motiválásnak én is a zsebpénzt ajánlanám vagy számítógépes játékot(osz.társaim a cod-ba vannak belebolondulva):DD
Vagy ha van barátnője engedném,hogy többet legye vele vagy valami ilyesmi..amíg megvan pl a 4es átlag
elég fontosak ezek a jegyek mert a továbbtanulása van veszélybe a rossz jegyek miatt:S
tanulási módszernek én azt alkalmaznám(bármilyen vicces is),hogy olvassa fel az anyagot hangosan és pl bekezdéseként mondja el a lényeget akár többször is vagy írjon puskát(nem félreérteni!,nem csaláshoz hanem ahogy leírja jobban fog emlékezni rá)
remélem valamennyit tudtam segíteni:)
14/L
Köszönöm, Kedves Válaszadó :)
Minden segítség jól jön. Látom, nálad nincsenek ilyen gondok, mert tudod, hogy ez mennyire fontos. Csak így tovább!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!