12 éves a fiam és mostanában nem bírok vele! Mit tegyek?
Hát tűrj békességgel:))
12 éves, a szakirodalomban is kb ezek a tünetek vannak leírva. Elmúlik.
próbálj vele nyugodtan beszélgetni...
Hidd el azzal többre mész,mintha veszekedtek és hallgasd,jól esik majd a gyereknek,ha meghallgatod.
Nekem az apám ilyen,nagyon sok mindenért kiabál,veszekedik.Pl.: hogy mi sose mosogatunk tesómmal,ők éjjel-nappal dolgoznak,hogy nekünk jó legyen mi meg le se szarjuk...nem segítünk sose..bocsi de tanulunk,tesóm éretségizni fog most,én 8-os vagyok...nekünk tanulnunk kell,nem takarítani.Ezek után meg még inkább leszarom,és csak azért sem fogok mosogatni...
Szia utolsó válaszoló! Igen kamaszemmel jól látod, hogy elkapta a stratégiai játék, én engedem is, hogy játszon, de azért a fogmosásárt szerintem már nem kellene figyelmeztetnem. Főleg úgy, hogy most hordtam fogorvoshoz, és bizony kemény pénzt fizettünk a tömésekért. A takarításba is besegítek neki ha kell, de azért szeretném, hogy kicsit önállóbb legyen, és a használt bögrét ne nekem kelljen kivinni a konyhába. Na mindegy tudom én is voltam kamasz, bár a mi időnkben még nem volt számítógép:))
Boldog kamaszkor kívánok Neked!
az az igazság, hogy nem provokálja ki, csak te érzed annak
amik téged idegesítnek, az őt jelenleg annyira nem érdekli
bezséljétek meg mik a feladatai, ebben egyezzetek meg, és hagyd ráá hogy csinálja, és ne csináld meg helyette, és ne vegzáld folyamatosan, ha nem csinálja
tudom, nehéz lesz
az is hasznos, ha leülsz vele, és elmondod, hogy téged ezek a dolgai elszomorítanak, és hogy miért csinálja őket. azt is kérdezd meg tőle, hogy te mivel idegesíted őt, legyél velel őszinte, és legyél kiváncsi arra amit mond, és biztosítsd arról, hogy hozzád minidg fordulhat a bajaival, és ha tényleg hozzád fordul később akkor ennek magadban nagyon örülj :) és semmiképpen ne szidd meg a döntésie miatt, ne mond azt, hogy te előre megmondtad, stb. neked kell lenned a biztosnágos háttérnek, akihez mindig vissza lehet menekülni a világ elől
szerintem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!