Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szabad használnom? 13/L

Szabad használnom? 13/L

Figyelt kérdés

2napig mennénk strandra+ aqua parkba de nekem a menszeszem lehet akkor jönne meg. vagyis az 34-35. nap lenne mert sokat késik mindig. 1 nap van még a strandig, remélem ezt meguszom, de ha mégis megjönne akkor mini tampont lehet használnom( még szűzvagyok) ezért nem nagyon akarok meg még nemis használtam..

mitcsináljak?

2011. júl. 25. 15:03
 1/10 anonim ***** válasza:
79%
Figyu, én 13 éves vagyok, és 7. éve versenyúszok, és akkor én is mindig használok. Semmi bajod nem lesz tőle, meg sem fogod érezni. Nem tudom, szerintem a szüzességet nem befolyásolja, de ezt nem tudom...
2011. júl. 25. 15:06
 2/10 A kérdező kommentje:

De pl.a csuszdák+ meg ugrálás....

És ez nem-e baj vagyis ...remélem értitek =D

2011. júl. 25. 15:07
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha fürödni akarsz, azt tampon nélkül nem is lehet, úgyhogy nemhogy szabad, hanem kell is olyankor használnod!!!
2011. júl. 25. 15:58
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok.

Én is csúszdáztam meg ugráltam vele, semmi baj nem lesz. Nyugi! Nem is fogod érezni!

2011. júl. 25. 16:35
 5/10 anonim ***** válasza:
76%

Szia!

Nyugodtan használj tampont, csak néhány alapvető szabályt be kell tartani és nem lesz semmi gond.

1. Ha megjön és tampont használsz ügyelj arra, hogy mielőtt felhelyeznéd alaposan moss kezet.

2. Nekem hatalmas előnyt jelentett, hogy tamponhasználat előtt megnéztem, milyen a hüvelyem. Nyílván, amikor nem volt meg a mensim. Nem tudom, szoktál-e masztizni, ha igen egyszerűen masztizás közben ujjazd meg magad. Az ujjaddal érezni fogod, milyen a hüvely formája, merre, hogy van elhelyezkedve, így valószínűleg könnyebben fel tudod majd helyezni a tampont.

3. A tampon akkor van jó helyen, ha egyáltalán nem érzel semmit, mintha nem is lenne meg a mensid és nem használnál tampont.

4. A tampon felhelyéze után is alaposan meg kell mosni a kezet.

5. A vízben 1 óránál többet nem jó lenni, de ha mini tampont használsz a vérzés erősségétől függően lehet, hogy csak fél órát bír a tampon. A lényeg, hogy 1 óránál többet semmiképp ne legyél vízben, és ha kijössz a vízből, menj a mosdóba tampont cseréni. Csere előtt-után alapos kézmosás ugyebár, valamint ha van zuhanyzó a mosdóban érdemes kicsit megmosni magad a nemi szervednél is.

6. A szüzesség nem akadályoz meg a tampon használatában. A szűzhártyán eleve van egy vagy több lyuk, hiszen a menstruáció is kifolyik. Tehát felhelyezni is fel lehet. Sőt, ha a vérzés erőssége úgy diktálja a mininél eggyel, illetve kettővel nagyobb tampont is lehet használni, ez a light days és a normál méretű tampon.

16/L

2011. júl. 25. 17:24
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, lehet használni, és megfelelően alkalmazva meg sem fogod érezni, nem mozdul ki, biztonságos. A szűzhártya rugalmas, de nem örök. Ha felfelé rakáskor nem sérted meg, kifelé még megteheted, ha a tampon megtelt. Elméletileg nem sérül, mert rugalmas, de ez teljesen egyedi, gyakorlatilag a jó ég tudja. Van, akinek sportolás közben, van akinek más (nem szexuális) tevékenység közben szakad át. Ez egy ilyen dolog.

L27

2011. júl. 25. 22:03
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan használhatod nincs korhoz kötve ! :) Sőt kell is használnod hogyha vízbe mész . Olvasd el a dobozát és beszéld meg anyukáddal hogy hogyan kell használnod . Jó szórakozást :) !
2011. júl. 26. 15:36
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan használhatsz mini tampont, ez nincs korhoz kötve. :)

Én 11 évesen mensiztem először és azóta tampont használok. Általában az első menstruációkor a szűzhártya már elég rugalmas ahhoz, hogy a legkisebb tampont fel tudd helyezni. Lehet kapni applikátoros változatot is, ami megkönnyíti a felhelyezést.

A szüzességedet pedig nem a tampontól fogod elveszíteni, hanem attól, ha majd egyszer szeretkezel egy fiúval. :)

26/L

2011. júl. 26. 17:16
 9/10 anonim ***** válasza:
nyugodtam tegyél be:) én szinkronúsztam 3 évig: amikor először megjött egyik este, felhívtuk az edzőt hogy nem megyek másnap mire azt mondta hogy tegyek be tampont. megcsináltam és örülök, hogy ilyen hamar túlestem rajta, így nem kell aggódnom:)
2011. aug. 6. 13:05
 10/10 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok: akkor voltam 12:) most 14
2011. aug. 6. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!