Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért tartják sokan furcsának,...

Miért tartják sokan furcsának, hogy 16 éves létemre magázom a szüleimet/nagyszüleimet?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy ezen mi annyira eget rengető, így van már mióta beszélni tudok.
2011. júl. 23. 08:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
90%
Manapság már ez furcsa, a magázó forma gyakorlatilag már jó 100 éve eltűnt a divatból családi körökben. Nekem már a nagyszüleim is tegezték a szüleiket, nagyszüleiket. A tisztelet nem hinném, hogy a tegezéstől vagy magázódástól függ, inkább ezzel a formával azt szokás kifejezni, hogy valakivel távolabbi viszonyban állok, vagy idegen, így nem illik rögtön bizalmasan megszólítanom.Én ugyanúgy tisztelem azt, akit tegezek és azt akit magázok. A legtöbb munkahelyen is már a kollégák egymás között tegeződnek, akkor pont a családban, ahol a legjobban ismerik egymást a magázódás elég furának hat.
2011. júl. 23. 14:49
 12/21 anonim ***** válasza:
80%
Nálunk az osztályban van egy gyerek, ő magázza a szüleit, Anyukának, Apukának szólítja őket, és a szülei idősebbek mint a többieké.
2011. júl. 23. 15:17
 13/21 anonim ***** válasza:
85%
Hol nőttél fel Spártában ??? Hát én eléggé meg lennék sértődve ha a gyerekem magázna ! Szerintem ez a mai világban hogy a szüleidet magázod ez nem a tisztelet jele hanem a ridegségé és az hogy nem érzel irántuk semmit és ez undorító dolog ! Eléggé tudlak sajnálni ! Remélem nem a szüleid kényszerítenek erre !
2011. júl. 23. 17:13
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
"Én viszont azt furcsállom, hogy sokan úgy tegezik a szüleiket, mintha a haverjuk lenne, így oda a családias viszony"Miért a magázódástól nem?
2011. júl. 23. 19:17
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Egy osztálytársam is magázza a szüleit, de szerintem ezen nincs miért fennakadni, ki hogy szokta meg.
2011. júl. 23. 21:53
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Régóta nem szokás, azért akadnak fenn.

Amúgy neked meg a tegeződés a furcsa, akkor mi a probléma? Nem csak magázással lehet jó kapcsolatot tartani a szülőkkel, és a tegeződés nem egyenlő azzal, hogy nem lesz jó a családi viszony, nem feltétlen úgy kell beszélni a szülőkkel, mint a haverokkal. Magázva is el lehet valakit küldeni melegebb éghajlatra.

2011. júl. 24. 10:54
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg "ki hogy szokta meg" ugyanis én (20L) tegezem szüleimet, nagyszüleimet is; párom (23F) magázza nagyszüleit, és van egy olyan barátnőm (24L), aki édesapját magázta(nemrég halt meg), az anyuját viszont tegezi, és már kiskorától fogva.
2011. júl. 25. 01:26
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is fura, egyszerűen mert nem szoktam meg, max könyvekben olvastam hogy valaki magázza a szüleit. Sőt, a baráti körünkben a szülők mindig kérik, hogy tegezzük őket, pedig nekem idősek a szüleim. A nagyszüleimet is tegezem, a dédmamámmal volt az, hogy a gyerekei magázták, az unokái tegezték.

De ha nálatok így szokás, akkor neked nyilván nem furcsa, semmi ciki nincs benne meg a kapcsolatotok sem ettől lesz jó/rossz, csak hát egyszerűen manapság a tegezés a divat, meg kell szoknod hogy furcsállják.

2011. júl. 25. 21:37
 19/21 anonim ***** válasza:
38%
Az anyukám még 40-évesen is magázta az apukáját. Ez nem a rossz kapcsolatra utal, hanem a tiszteletre. Pedig meg beszéltélk hogy már tegezni fogják egymást, de sohasem történt meg.
2011. júl. 27. 00:27
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

"Én viszont azt furcsállom, hogy sok úgy tegezik a szüleiket, mintha a haverjuk lenne, így oda a családias viszony. "

Szerintem pedig pont IDEGENEKET szoktunk magázni.És az nem családias.

A tegezés,családias,nem idegen,bensőséges.

Hogyan beszélsz a problémáidról az anyádnak,apádnak,ha szinte hivatalos hangnemben kell beszélni?

Nekem ez nagyon rideg....

2016. jan. 31. 05:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!