Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A legjobb barátnőm vagdossa...

A legjobb barátnőm vagdossa magát. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

3 hónapja vettem észre,hogy olyan a csuklója,mintha egy macska karmolászta volna a kezét...Nem mondtam neki semmit,de 6 héttel ezelőtt még jobban látszódott és véres volt.Akkor azt mondta,hogy csak fogadásból csinálta,de később elmondta,hogy kiborult,mert balhé volt otthon.Azóta szinte mindig olyan neki,de vagy telerakja karkötővel,vagy beköti.

Anyagi gondjaik nincsenek,jól élnek.Nem tudom,hogy mit kéne tennem...Az anyját nem érdekli,hogy mit csinál,az apját sem annyira...

14L

2011. márc. 25. 20:30
 1/10 anonim ***** válasza:
57%

divat még a vagdosós emo?

nem tudtam. ha nem érdekli a szüleit, attól még egy ilyenre tuti felkapnák a fejüket. ha meg nem, akkor családvédelem, vagy ofő. ez van.

2011. márc. 25. 20:43
 2/10 anonim ***** válasza:
19%
Gazdag szülők unatkozó gyerekei... Sajnálom őket, mert csak vannak... Talán próbáld neki megmagyarázni, hogy a szüleit láthatóan nem hatja meg, ha ő vagdossa magát.. nem ér el vele semmit.. Csak aztán egyszer nehogy túl mélyre szaladjon az a borotva! Akkor visszacsinálni már nehéz lesz...
2011. márc. 25. 20:43
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem emos,tök normális,nem is látszik,hogy gondjai vannak.
2011. márc. 25. 21:04
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Beszélgess el vele, ez a éegtöbb amit tehetsz szerintem
2011. márc. 25. 21:13
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom nem divatból balhéznak otthon a szülei.

Biztos,hogy valami lelki gondja van,talán a kedves válaszoló sem hiszi,de a 14 éveseknek ha lelki gondjai vannak nem feltétlenül a helyes megoldásra gondol,ezzel ő átmenetileg megoldja a gondjait.

Ez már régen rossz ha azt hiszi ,hogy ettől jobb lesz,szerintem inkább egy pchihologus tudna neki segíteni.

De ha teljesen megbízik benned akkor szervezz egy 'csajos hétvégét' vagy menjetek el egy csendes kihallt helyre és beszélgess vele,próbáld neki elmagyarázni,hogy van jobb út is annál amit most művel,olyan nincs,hogy nincs megoldás egy problémára.

2011. márc. 25. 22:03
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Azt tudnám tanácsolni, hogy beszélgess vele erről (is) és legyél vele minél többet, hagyd, hogy elmondja, miért csinálja, és próbáld meg megbeszélni vele, hogy máshogy is meg lehet oldani ezeket a problémákat :( A kezét pedig kenje be neogranormonnal, úgy tudom, az jó rá valamennyire, de sajnos nem mindig lehet eltüntetni teljesen :S
2011. márc. 25. 22:38
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
szólj a szüleinek..ha megharagszik mondd, hogy csak szereted, és nem szeretnéd elveszíteni..hidd el ha ezt úgy szívből mondod majd neki lehet hogy utána már nem is fogja magát vagdosni..de ha amúgy külön mondod neki hogy rád mindig számíthat, az is jó, de olyan mintha cska úgy mondanád.
2011. márc. 26. 00:12
 8/10 anonim ***** válasza:
83%

Aztaaa. mekkora primitiv emberek vannak itt.:O

szerintetek egy ember bántaná azért magát,mert az hú de menő?

tudjátok ez ku*rvára nem menő. szerintem itt senki nem élte át,milyen ha emiatt ugynéznek rád,mint egy adag szarra.

mert mit gondoltok egy ilyen emberről?hogy idegroncs,vagy h hülyep*icsa.alapesetben.

na és akkor most kicsit gondoljunk utána?egy ember mért bánt egy másik embert? mert mérges rá,stb.

akkor az ember mért bántja saját magát?

ugyanezért.így bünteti magát.

jóóó.most nem kezdem a pszichológiatanfolyamot . :)

hogy mitcsinálj kérdező?

ne szólj a szüleinek. először beszélgess vele. aztán ha nem mutat javuló tendenciát,akkor irány a sulidoki. vagy vidd el egy tini ambulanciára. pl a drogpontnál is vannak ilyen dolgok. :)

2011. márc. 26. 09:39
 9/10 anonim ***** válasza:
73%
Az én barátnőm is vagdossa magát körzővel,mert semmi sem sikerül neki,de semmi köze az emokhoz.csak sz*rul van és úgy érzi,hogy ilyenkor ez segít.Szerintem ide orvosi segítség kéne.[pszihomókus]
2011. márc. 26. 15:31
 10/10 anonim ***** válasza:
32%

pszichiátria, egyértelmű.

szándékosan testi sértést okozni magadnak, súlyos mentális problémákra utal.

vitesd el. sárga lapot neki.

2011. márc. 27. 01:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!