13 éves lányom durva horrorfilmet nézett. Mit csináljak?
Rákereshetsz neten, talán van egy "hogy készült" videó is fenn a filmről.Ha van, és azt megnézi, az sokat segít.
Én imádom a horrort, 25 évesen láttam a Kör-t, én még így életemben nem jártam. Annyira paráztam utána, hogy évekig inkább felvertem a férjemet ha éjjel wc-re kelett mennem, mert nem mertem kimenni a szobából.Aztán láttam egy "hogy készült" videót róla, ahol rájöttem, miért volt olyan ilyesztő az a jelenet amitől paráztam, és elmúlt. :)
Na jó, ez nem tudom, segít-e, de a 8 éves húgomnál bevált:
Egyik este mondta, hogy nem tud aludni, mert megnézte a Szellemirtókat és most ha becsukja a szemét állandóan az egyik szellemet látja a filmből. Szegény, ott sírt meg minden. Elég érzékeny.
Szóval azt csinálta anyám, hogy ok. Akkor lássuk ezt a szellemet, mesélj róla. Meg én is mesélek hozzá. Hogy néz ki, mit szeret enni, mi a hobbija, meg ilyesmik.
A lényeg az, hogy ketten rittyentettek egy mesét aminek ez a szellem volt a főszereplője. Ment vándorútra, meg virágot szedett, meg ilyesmik. Szóval semmi félelmetes. Aztán úgy elaludt a húgom, mint a huss. Szó nem volt utána szellemről, akitől nem tud aludni.
Szóval szerintem kérdezz rá hogy mi a konkrét félelme. Mellyik szereplő/jelenet. Beszélje ki magából. Eufemizáljátok meg.
A másik ötletem, hogy csak szimplán fölkavarta. Bátyám mutatott egy szado-mazo-bünti videó-t, hogy milyen vicces. Napokig azzal volt tele a fejem. Nagyon rossz volt. De kb két hét alatt elmúlt.
Szóval beszéljen róla, és el fog múlni a félelem.
Az a baj ezzel a filmmel, hogy semmi természetfeletti nincs benne, amit mesésen el lehet intézni. A főszereplők egy kannibál törzset szeretnének lencsevégre kapni. A törzset nem találják, de kell nekik az anyag. Találnak egy másik törzset, és mivel azok nem az elvárt mértékben vérengzenek, a stáb kezd el mészárolni.
A filmben nagyon megrázó jelenetek vannak, erőszak, karóba húzás, abortusz, a végén beparancsolják a törzs tagjait a kunyhóikba amiket aztán rájuk gyújtanak.
Ezek közül kb mindegyiket el lehet képzelni, nemegyszer történt hasonló a történelem során. Viszont a film maga fikció. A távoli és a közeli jelenetek váltakozásából is látszik, csak ez első ránézésre nem esik le a nézőnek. Szerintem a "hogy készült" verzió megnézése segítene, bár az is csak annyiban, hogy a kislány megértse, ez egy kiatált történet. Sajnos neki már van annyi esze, hogy tudja, attól még hogy ez nem valóság amit ott látott, ilyenek történtek a valóságban is . :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!