Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 12 éves lányom van. Az a nagy...

12 éves lányom van. Az a nagy probléma, hogy egyáltalán nem érdekli a tanulás. Félévben megbukott 2-ből is. Meg van bűntetve érte, ha rossz jegyet kap, de nem hatja meg. Nem mehet sehova, nincs tv, számítógép. Már nem tudom mitévő legyek?

Figyelt kérdés
Hogy tudnék rá hatni ?Kérem csak az írjon aki tud valami okosat tanácsolni!
2011. febr. 4. 13:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy a tanulás nem érdekli?

Miből bukott meg?

Vannak tanulási nehézséggel küzdő gyerekek... Pl én, matekból, ha a fejem tetejére álltam, sem tudtam megtanulni, megérteni a folyamatát... Elvittek egy speciális orvoshoz, és megállapították, hogy diszkalkuliás vagyok...

Persze, elkönyvelték, hogy sosem fogom megérteni a matekot, 5. szinten maradok mindig... Új iskolába mentem (külföldre) érdekes, itt nem számított, hogy felmentésem volt matekból, még érettségi alól is, itt van matek órám, igaz, speciális oktatás, és mindent értek... 4es lett az első dolgozatom, ami új anyag volt számomra, és nem is volt előtte matek órám (előző sulimban)

Nagyon sok múlik a tanárokon...

De ha tényleg a lustaságról van szó, akkor szobafogság... És úgy, hogy se tévé, se számítógép, tanulás...

De szerintem, ha elfelejti az anyagot, akkor inkább valami gond van, mintsem, hogy lusta lenne... Menjetek vele orvoshoz... (tanulási pedagógus, vagy mi ennek a neve, nem tudom pontosan)

Minden esetre, nézessétek meg...

2011. febr. 6. 19:25
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj csak, az én hugom hasonló gondokkal küzd. Otthon gyönyörűen felmond mindent, és témazáró dolgozatot képtelen hármasnál jobbra megírni. És persze, hogy már nem érdekli, mert folyamatos kudarcok érik. Akkor is kettes, ha csak figyel órán, és akkor is, ha egész hétvégén magol. Belegondoltál, hogy ez milyen lehet neki? Lehet, hogy szakember kell. Anyukám elvitte fejlesztőpszichológushoz a hugomat, ott kapott olyan gyakorlatokat, amikkel javult a helyzet. Ha büntetést helyezel kilátásba, attól csak még idegesebb lesz, és még jobban leblokkol. 22/N
2011. febr. 7. 01:36
 13/15 A kérdező kommentje:
köszönöm,a sok választ.Próbáltam én már szépen is csúnyán is beszélni vele.büntetni,nem büntetni.Tanulunk mi.Ki is kérdezem tőle,tudja is.Csak a suliba fél a feleléstől.Tegnap rájöttem,hogy nem is csak az én lányomba van a hiba.ugyanis voltam szülőin és nagyot csalódtam a tanárba.elmondtam a gondomat és szinte az egész osztály anyja nekem esett.Azon voltam kiakadva hogy elmondott 6 vers szakot egy versből és kis 4-est kapott,ami sehol nem mutatkozik meg.Erre valami pedál gyerek anyja beszól hogy ennyit még egy ovis is meg tud tanulni.Na?ugyhogy vagy másik osztályba vagy másik iskolába fogom átíratni.Azok a jók akik segget nyalnak meg pedáloznak,sajnos.a gyenge tanuló az hülye semmire való,ez a lényege.meg még írhatnám....amúgy töriből és környezetből bukott meg.
2011. febr. 8. 14:48
 14/15 anonim ***** válasza:
29%

sürgősen vidd másik suliba!!!

Már írtam egyébként, a tanulási nehézségekről, disz-es dolgokkal kapcsolatban.

Én felmentett voltam matekból, azt mondták, hogy lehetetlen, hogy 6. szintnél tovább képezzenek... Azóta 11.es vagyok, külföldön járok iskolába, és emelt-szintű műveleteket vettünk (előtte "lemondtak" rólam, hogy valaha is megértem) és most írok egy hibátlan dolgozatot? És ráadásul, idegen nyelvből? Tanáron múlik sok!

Szerintem meg se várd az év végét, keress egy másik osztályt, vagy iskolát!

2011. febr. 9. 02:42
 15/15 A kérdező kommentje:
utolsónak köszönöm,az lesz.megy másik osztályba!Beszélek az igazgatóval és átrakatom.
2011. febr. 10. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!