12 éves lányom van. Az a nagy probléma, hogy egyáltalán nem érdekli a tanulás. Félévben megbukott 2-ből is. Meg van bűntetve érte, ha rossz jegyet kap, de nem hatja meg. Nem mehet sehova, nincs tv, számítógép. Már nem tudom mitévő legyek?
Biztos, hogy a tanulás nem érdekli?
Miből bukott meg?
Vannak tanulási nehézséggel küzdő gyerekek... Pl én, matekból, ha a fejem tetejére álltam, sem tudtam megtanulni, megérteni a folyamatát... Elvittek egy speciális orvoshoz, és megállapították, hogy diszkalkuliás vagyok...
Persze, elkönyvelték, hogy sosem fogom megérteni a matekot, 5. szinten maradok mindig... Új iskolába mentem (külföldre) érdekes, itt nem számított, hogy felmentésem volt matekból, még érettségi alól is, itt van matek órám, igaz, speciális oktatás, és mindent értek... 4es lett az első dolgozatom, ami új anyag volt számomra, és nem is volt előtte matek órám (előző sulimban)
Nagyon sok múlik a tanárokon...
De ha tényleg a lustaságról van szó, akkor szobafogság... És úgy, hogy se tévé, se számítógép, tanulás...
De szerintem, ha elfelejti az anyagot, akkor inkább valami gond van, mintsem, hogy lusta lenne... Menjetek vele orvoshoz... (tanulási pedagógus, vagy mi ennek a neve, nem tudom pontosan)
Minden esetre, nézessétek meg...
sürgősen vidd másik suliba!!!
Már írtam egyébként, a tanulási nehézségekről, disz-es dolgokkal kapcsolatban.
Én felmentett voltam matekból, azt mondták, hogy lehetetlen, hogy 6. szintnél tovább képezzenek... Azóta 11.es vagyok, külföldön járok iskolába, és emelt-szintű műveleteket vettünk (előtte "lemondtak" rólam, hogy valaha is megértem) és most írok egy hibátlan dolgozatot? És ráadásul, idegen nyelvből? Tanáron múlik sok!
Szerintem meg se várd az év végét, keress egy másik osztályt, vagy iskolát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!