MI ez a hirtelen felnőttnek képzelés 14-16 éves tiniknél?
Egyszerűen nem értem.
Az ilyen tinik nagytöbbségének már "komoly" kapcsolata van, megcsalják egymást, egyik kapcsolatból mennek a másikba...
A lányok futnak a fiúk után, a fiúk lányosan öltöznek, és hódít az EMO irányzat. (nem vagyok 30 kilo, de mindenkit szétverek, szétpirszingeltarcú, drogos gyerekek)
NEm értem. Nem vagyok túl öreg, de az én időmben vagyis konkrétan mi, 15-16 évesen, számítógépeztünk (akkor még újdoság volt), motoroztunk (mindegy milyen idő volt :D), fociztunk, jó megnéztük a csajokat is de eszünk ágában sem lett volna leszólítani őket.
Tartottunk az idősebbektől valamilyen szinten.
Most meg az van, hogy bemegyek egy szórakozóhelyre és belémköt a 16 éves srác, a barátnőm előtt...:S
Mit csinálsz?
-lecsapod? jó feljelent, és/vagy szól a haverjainak majd megvárnak buli után, mert ugye MANAPSÁG EGYEDÜL SENKI NEM VEREKSZIK! csak CSAPATOSTUL! és ezt nem csak a kisebbségre értem. Mi anno úgy csináltuk, ha valakinek baja volt a másikkal, ketten elintézték, és nem volt utána folytatása.
-továbbmész mintha mi sem történt volna... (a csajod papírp*csnek néz, a kisgyerek meg tovább ércelődik.
-finoman rávezeted hogy álljon le, megpróbálod szépszóval tiszteletre utasítani.
Utóbbit próbáltam, nem jött be, kapott egy atyai fülest, nemsokra rá jöttek a korombéli cimborái...csak itt b*szta el, mert mindet ismertem, haverok voltunk. és kiröhögtük a srácot, meg nosztalgiáztunk pár sör mellett (amit ők fizetek nekem) sőt még a srác kapott párat, hogy ugráltatta őket...:D
De ha valakinek nincsen ilyen szerencséje, és vadidegen helyen megverik a barátnője előtt csakazért mert nem hagyta magát, és visszaszólt egy 16 évesnek...:S
Nem azt mondom hogy emeljen kalapot az idősebbek előtt, de annyit tegyen már meg, hogy nem néz korabelinek, akinek bármit beszólhat, ill legyen kis tekintélyem már...
25/F
Hát most mondjam azt,hogy az öregek se sokkal különben (tisztelet a kivételnek).
A buszon például úgy dúrnak fúrnak meg taposnak,mert nekik ehez joguk van,ott ülök mögötte ,de hangosan kibeszélnek meg azt mondják,hogy elbäszott az összes mai fiatal amikor nem is ismer..na mindegy..
Már válaszoltam egyszer,de akkor is tartom,hogy magam ahhoz,hogy utálom mikor elítélik a másikat,mert mondjuk nemi életet él vagy cigizik vagy bármi,őszintén a TE életedre ez hatással van.
Az,hogy beszólnak tény,hogy bunk.kóság,de akkor is azt mondom ismét,hogy minden ellen lehetne tenni valamit.
A tisztelet meg már rég kihalt Magyarországon és szerintem nem csak a kamaszokat tekintve,beszélek itt az egész fiatalokról,mert mondjuk én vagyok 14 éves és egy 6 éves elsős kisfiú simán beszól meg megpróbál nekem jönni,mert,hogy lány vagyok ő meg fiú.Ez normális?
Nem éppen.
De olyat is tudok mondani,hogy egy 20 éves fiú kezdett el kostolgatni csak mert lány is vagyok meg fiatalabb is.
Szerintem már rég nem normális ami Magyarországon zajlik..
Csak elég későn esett le mindenkinek. (nekem is)
kicsit elkalandoztunk. Nekem semmi bajom azzal, hogy iszik, cigizik;drogozik, kefél 15 évesen. Nem érdekel. de már írtam is ezt, és nem is ítélem el ezért.
Csak az b*ssza fel az agyam, mikor ok nélkül belémkötnek, ilyen taknyok, és még nekik áll följebb ha kapnak egyet, s jön a duma, hogy rám küldi a maffiát meg ilyenek...
Egyébként buszon a nyugdíjasok sem különbek. Emlékszem anno fősulis koromba, helyijáraton mindeig de mindig fél 3 kor jött rá az összes k*rva nyugdíjasra a buszozhatnék, mikor jól tudják hogy sokan akkor végeznek, és alapból is tele vannak a buszok, de ők akkor jönnek csapatostul, és szó szerint KINÉZNEK a buszról, hogy fiatal vagy, gyalogoljál csakazért hogy ő elférjen.
Hát igen.. ez érdekes, bár velem pont fordítva történt, egy 16 éves csaj (én holnap leszek 14) kezdett el beszólogatni aztán meg zaklatott facebookon meg mások által üzengetve, az utcán mikor eljött mellettem a pasijával akkor nagyvagányan odakiabált h "köpjük le", aztán azzal jött h megveret, na de ekkor a kezembe vettem az ügyet...:) ez az egész csak azért volt, mert hasonlóan öltözködünk (nem valami egyedi, kockáspulcsi, tornacsuka), és ő ezt úgy értelmezte, hogy róla másolom a dolgokat.. hát igen, vannak érdekes emberek.
úgyhogy nem is csak az idősebbekkel szemben tudnak alpáriparasztok lenni a kb 16 éves korosztály értelmesebbjei hanem a fiatalabbakat is előszeretettel csesztetik
13L
hát igen én is észrevettem h tisztelet nincs a mai fiatalokban. ha sokan vannak akkor kemények, mikor egyedül van és odamész hozzá h kioszd picit akkor meg áll és köpni nyelni nem tud. persze a nevelés is beleszól, mert hiába kemény a szülő ha a gyerek nem akar kimaradni a "jóból" és inkább összeveszik a szüleivel mert ő már nagy, kemény, vagány és tud magára vigyázni stb... emlékszem még mikor általános suliba jártam és hatodikos voltam és a nyolcadikosok már nagyok voltak... és nálunk bizony nem volt olyan h nem mész ki az óráról mikor kiküld a tanár inkább megütöd..... :O:O
igazából ezen rengeteget lehetne őrlődni csak nem érdemes mivel nem tudunk ellene mit tenni. nem a mi dolgunk hanem a fejeseké :D
L
Ha kérhetném, ne általánosítsunk!!!
a komoly kapcsolattal nem tudom, hogy mi a probléma.
A tobbit megértem..:)
de ha a "csajod" (ez elég tiszteletlen megnevezés) papírp*csnek néz, hogy a te szavaiddal éljek, eléggé sznob lehet, vagy csak simán nem szeret..:)
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!