Melyek azok a nevek amik Nektek egyáltalán nem tetszenek?
Amit soha-de soha nem adnál a gyermekednek?
És miért nem tetszik?
Lány:Eufrozina,Dalma,Eszter,Orsolya
Fiú:minden régies pl István,József Opál,Kevin
A külföldi nevek fonetikus változatai: Eszmeralda, Dzsesszika, Rozíta, Manuéla stb.
Miért: Leírva elvesztik a szépségüket. Egy ilyen magyar névként olyan, mintha egy latin-amerikai szappanoperában lennénk. Magyarországon max. úgy kéne ezt a nevet adni, ha az illető angol család gyermeke, de akkor sem fonetikusan írva.
Angol nevek eredeti leírásban: Alvin, Kevin, Ahmed, Oberon, Alexia stb.
Miért: Ha egy angol család adja ezeket névnek, vagy Angliában, Amerikában élő magyar család, az oké, de ha szerepel a magyar utónévkönyvben, akkor magyarországi magyarok is adhatják, ami már szinte olyan, mint az előzőek...
Bugyután hangzó nevek: Balambér, Benigna, Beriszló, Töhötöm, Ifigénia, Ompoly stb.
Miért: Azt hiszem, a besorolással ezt már definiáltam.
Köznevek tulajdonnévként (nem virágnevek): Galamb, Ajándék, Titán, Vitéz, Bors stb.
Miért: Elég furán hangzanak tulajdonnévként.
Köszi!
Utolsó, körülbelül egy az ízlésünk :)
Szilvia, Lujza, Fruzsina, Panka, minden magyarított név, mint a Dzsenifer
Lajos, Orbán, Pál, Alajos stb
Igen, mondjuk: Ajándék, Tavaszka, Hópehely, Csillag
eléggé furcsa nevek :)
10:22 Ez a 3 női név a kedvencem!
Utálom: nő:Petra,Adrienn,bettina,bianka, judit, réka, Márta, Irénke, klára, matild, csilla, anikó, gizella, patrícia,julianna, panka, anett, Hedvig (férfi névnek még elmenne)
férfi: attila, máté márk, józsef,jános(minden ilyen régi név)Károly, Pista, béla, gergő
ja, és DEZSŐ XD ennél már csak egy undorítóbb név van: REZSŐ XD !!!!Nem tudom, hogy hogy bír ilyen nevet adni valaki a gyerekének!
Gundula, Bíborka...
a lányomnak kerestem nevet. Regina lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!