Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért kényeztetik el ennyire...

Miért kényeztetik el ennyire a gyerekeket egyes szülők?

Figyelt kérdés

Hallottam már olyat (pl itt az oldalon is)hogy valaki iphone 4-et(150000ft)és ipadot(ugyanannyi kb) kap idén karácsonyra EGYSZERRE!!! Én örülök hogy 3 év(de ha jobban belegondolok már 5 éves korom óta vágyom rá)várakozás után kapok egy új gépet ami még így sem egy olyan hűde felsőkategóriás.(83000ft)Meg az egyik oszt. társam fél éve kapott egy ipodot aztán két hónapja egy ipod touchot és most meg 80000 forintos telefont akar.(és meg is kapja)

A gyerekek elvesztik az "örülőképességüket"

én tavaly egy használt ps2 kaptam ami végül nem működött ezért vennünk kellett egy újat

tavaly előtt egy távirányítós modellautót

azelőtt valami legó készletet

azelőtt dvd írót gépbe

azelőtt multifunkciós nyomtatót

azelőtt nemtom

2010. dec. 22. 19:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt nem mindegy, hogy mennyi idös a gyerek, meg menniy a családi jövedelem - ugyanis van, akiknek ennyi még csak aprópénz, mások meg ennek a feléböl élnek egy hónapig családdal együtt...
2010. dec. 22. 19:29
 2/11 anonim válasza:
81%
Azért kényeztetik őket,mert azt hiszik ha sokat költenek,akkor kifejezik a szeretetüket,meg azt hogy nem törődnek velük..A gáz az,hogy a média is ezt sugározza..
2010. dec. 22. 19:32
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Jó de nekik szülei mennyit keresnek és mit dolgoznak és neked ugyanez.

Más egy kicsit?

amúgy nem minden igaz amit itt leírnak

2010. dec. 22. 19:32
 4/11 bumbi02 ***** válasza:

független attól hogy mennyit keres egy szülö pont így fogja elrontani a gyerekét.

van egy osztársam akinél úgy megy a vásárlás hogy anyjától kér 50 ezret felmegy pestre (mert csak ott lehet normális ruhákat vásárolni szerinte) és ott vesz egy inget meg egy parfümöt 50 ezerből.. madj kinéz egy 90 ezres kabátot h azt meg majd az anyja meg veszi neki... és meg is látszik a gyereken, azt hiszi hogy mindent megkaphat, megtehet.. és ahogy a kérdező is írta az ilyen gyerekek nemtudnak örülni valaminek, nemtudnak valamit értékelni mert fingjuk nincs arról hogy egyeseknek mekkora öröm hogy kapnak 5 000 forintot, nem hogy 150 ezerér ipodot.. .

és a későbbiekben is rá fognak bszni. mert mikor majd rájönnek hogy mennyit kell dolgozni már csak a minimálbérért is.. akkor padlót fognak és rájönnek hogy nemtudnak egynap alatt elbszni minden hülyeségre 50 ezer forintokat.. csak olyankor általában már késő.

azok a szülök kényeztetik igy el a gyerekeiket akik nem foglalkoznak velük és azt gondolják hogy ez majd kárpótolja a gyereket.

speciel én egész nyaramat végig dolgoztam hogy 100 ezer forintért vehessek gitárt.. az ilyen gyerekeknél ez meg ugy menne hogy anya akarok egy gitárt másnap ott van fél millióér..

2010. dec. 22. 20:16
 5/11 anonim ***** válasza:
20%
Akik ide írnak hogy iphone meg minden szart kapnak azok nem kapják meg azokat a cuccokat. Legalábbis a 60%-uk nem. Csak jól esik nekik leírni hogy ilyet kapnak meg hogy a többiek irigykedjenek rájuk. Úgyhogy szerintem ezen nem kell fenn akadni nem úgysem igaz. :)))
2010. dec. 22. 20:28
 6/11 anonim ***** válasza:
Nna, látod, én még azt sem tartom kevésnek, amit Te kapsz!! Sőt, inkább személytelennek érzem ezt a sok műszaki cikket, én valami személyesebb dolgot adnék a gyerekemnek. Most még kicsi, bárminek örül, de később is szívesen elmennénk hármasban valahová -valami közös élmény lenne az igazi és családias számomra. Ha ő majd ipodot kér, megbeszéljük, de nem hiszem, hogy én meg tudnám venni neki, de ettől még lehet boldog. Naiv vagyok?? Ugye nem...
2010. dec. 22. 21:08
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk én vagyok a "pór gyerek", nem kapok hű de extra cuccokat, de szerintem sokkal jobb, hogy egy erdélyi rokonunk faragott nekem egy titkosdobozt, vagy anyum csinál nekem valamit, esetleg apu fest a szobám falára. nekem ez többet jelent.

13/L

2010. dec. 22. 21:17
 8/11 anonim ***** válasza:
32%
Ez nem feltétlenül elkényesztetés, bár belátom, sok esetben igazad van. Nekem jut mindkettőből: anyukámmal élek, ő nem engedhet meg magának mindent, viszont lakhatnék apummal is, akit ugyanúgy szeretek, és neki MacBookja van, iPadje, múlt hónapban volt az esküvője és már visszajött a teljes ára... Tavaly Karácsonyra iPod Nanot kaptam (igaz, a munkahelyén kapta Karácsonyra), 2 éve szülinapomra iMacet kaptam, idén iPhonet (előtte a bátyámé volt, de apum Londonban dolgozott, és ott anyniba kerül egy iPhone, mint itthon egy Corby) de megtanultam - mivel nem úgy neveltek - hogy semmi sincs ingyen és sosem követelőztem. Nem feltétlenül elkényesztett pöćs az, aki Apple cuccokat kap, szóval nem ez alapján kell ítélkezni. De mégegyszer írom, sok esetben igazad van, de nem mindenki ilyen.
2010. dec. 22. 21:19
 9/11 anonim ***** válasza:
Magyarországon egy tisztességes dolgozó nem engedheti meg magának 400 ezres tételeket csak úgy buliból.A gyerek vagy kamuzik,vagy a szülei valamit nagyon durván lopnak:)
2010. dec. 23. 20:42
 10/11 anonim ***** válasza:

A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 21:19

a Brit iPhone árakkal nagyon nem vagy tisztában:)

iPhone 4 16gb->650£

2010. dec. 23. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!