Hallottatok már olyanról, hogy a gyerek nem kapott karácsonyi ajándékot, mert egész évben rossz volt?
Figyelt kérdés
Sok szülő fenyegetőzik azzal, hogy ha a gyerek nem javul meg, nem kap karácsonyra semmit? Hallotatok olyan szülőről aki betartotta ezt az ígéretét?dec. 13. 00:10
1/8 anonim 

válasza:

Alapvetően se értek ezzel egyet, de elég hiteltelen az aki nem tartja be amit mond. Főleg hogy ezt az értelmetlen fenyegetőzést nem egyszer mondják el.
Amúgy rémlik valami. Talán egy esetről hallottam.
2/8 anonim 

válasza:

Én betartottam 13 evesnek. Ketto dolgot kertem tole, nem tartotta be. Rontott is a helyzeten a viselkedesevel.
Abban az evben nem mentunk karacsonyozni sem a csaladhoz. Kemeny evunk volt.
4/8 anonim 

válasza:

Én hallottam, az anya azt hazudta a két fiának, hogy rosszak voltak és ezért nem fognak semmit sem kapni karácsonyra, sőt, karácsonyfa sem lesz. Aztán a két gyerek (10 és 13 évesek voltak akkor) kiderítették, hogy apa egy fillért sem fizet gyerektartást, és az anyunak nem volt pénze karácsonyozni (nagyszülők nem élnek). És valami távoli rokont kerestek meg segítségért, aki végül csinált nekik pici karácsonyfát, meg valami kis ajándékokat, talán könyveket, ha jól emlékszem. Azóta már a kisebbik is 16 vagy 17 éves, és hétvégeken mindketten eljárnak napszámba a suli mellett, anyagilag beszállnak a kajába, rezsibe. Nagyon rendes két fiú lett belőlük, én még egyiket sem láttam cigizni vagy inni.
5/8 anonim 

válasza:

4-es:
Mondjuk elég gáz, hogy azt mondja, hogy azért nincs ajándék mert rosszak voltak (miközben nem is), ahelyett, hogy elmondaná, hogy kevés a pénzük.
Sose értettem miért kell hazudni a gyerekenek erről. A 4 évesemnek simán mondom, hogy erre vagy arra nincs pénz, nem vagyunk gazdagok, stb. Teljesen megérti, hogy nem tudunk mindent megvenni.
6/8 NPeti11 válasza:
Igen, saját magam tapasztaltam. Gyerekkoromban ezért nem kaptam egy idő után ajándékot mert rossz voltam. Nehéz volt.. fájt, főleg mikor januárba tanárok elkezdték kérdezni órán ki mit kapott karácsonyra.. Hallani hogy mások kaptak én meg nem. Nem vágytam nagy dolgokra de mégsem kaptam. Számomra akkor elmúlt ünnepi varázs. Azóta felnőttem családom lett, soha nem tudnám ezt megtenni a gyerekeimmel!
7/8 anonim 

válasza:

Nem, én pontosan ezért nem mondok ilyeneket a 7 éves lányomnak, mert úgyis fog kapni valamit.
8/8 anonim 

válasza:

Velem mát előfordult, 9 éves koromban a szomszéd kocsi összevésése miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!