Miért olyan rossz a gyermekotthon?
Figyelt kérdés
a gyermekotthonba 3 módon kerülhetsz.
1. nincs hova menned 18 éves kor alatt.
2. a szüleid lemondanak rólad.
3. kiemelnek a családból.
a gyermekotthonba olyan gyerekek vannak akit bántanak ok nélkül, el veszik a cuccaidat, pénzedet, értékeidet.
legalábbis a tőled idősebbek. konkrétan olyan mint egy börtön vagy javító annyi külömbséggel hogy te semmi rosszat nem csináltál és nem érdemled meg ezt a bánásmódot. ugyanis valamiért a nevelők nem igazán csinálnak semmit, este ha a nevelő valamit csinál, például főz másnapra lent a konyhában, akkor be tömik a szádat és ütnek vernek a többiek.
vagy ha észre is veszi a nevelő akkor se lessz semmi, folytatodik ugyan úgy. jó pár ismerősőm volt ott, és mind egyet értett azzal amiket le írtam.
2024. máj. 26. 17:54
11/15 anonim válasza:
9 éves gyermekotthonban tartózkodásom alatt megtanultam, hogy a gyermekotthonok általában rosszak, mert nem tudják megfelelő módon biztosítani a gyermekek számára a meleg családi környezetet, a személyes figyelmet és a támogatást, amire szükségünk lenne a fejlődésünkhöz. Emellett gyakran alacsony az ott dolgozók száma és képzettsége, hiányoznak az anyagi források és az infrastruktúra hiányos. Ez mind hozzájárulhat ahhoz, hogy a gyermekotthonokban a gyerekek rossz körülmények között élnek, és nem kapják meg azt a segítséget, amire szükségük lenne. Ezért fontos lenne, hogy a gyermekotthonokban olyan feltételeket teremtsenek, amelyek segítik a gyermekek egészséges fejlődését és boldogulását. Röviden.
12/15 anonim válasza:
Megvernek, akár ha olyan a társaság, cuccodért kínoznak (pl talpcsikizéssel)
13/15 anonim válasza:
Tapasztalatom az, hogy a nevelők már kiégettek, hidegek. Nincsen személyes/ bizalmi kapcsolatom egyikkel sem, bár én hajlandó lennék rá. Elvárják, hogy én mindent elmondjak magamról, de ők semmit nem mondanak magukról. Még azt sem tudom, van-e családjuk, gyerekeik, mit csináltak eddig, stb. Így nem nagyon működik a dolog. A gyerekekkel egymás között beszéljük meg a dolgainkat. Kialakítottunk kapcsolatokat. Én vagyok a gondoskodó szerepben (amúgy is szeretem a kicsiket), és sokat foglalkozom a kisebbekkel, hogy legalább tőlem kapjanak egy kis törődést. A felügyelő egyáltalán nem ért a gyerekekhez és szívesen elküldeném pszichológia órákra. De mindezek ellenére jobb, mint odahaza!!! Sajnos autokratikus családba születtem, éveken át csak büntettek, megaláztak, csúfoltak, vertek. Az otthonban ez nincs. A felnőttek nem szeretnek, de legalább nem is aláznak meg. Nekem megváltás még így is.
14/15 anonim válasza:
13# bármilyen is most a helyzeted,hidd el,hogy a jövőben minden sokkal jobb lesz,és sose add fel! Ezt nyilván felnőttként irom neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!