Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mi értelme a gyerek telefonjár...

Mi értelme a gyerek telefonjára nyomkövetőt tenni? Ti használjátok? Valóban hasznos vagy inkább csak hamis biztonságérzet?

Figyelt kérdés

Az ilyen "szülői felügyelet" és társai nyomkövetőkre gondolok, amivel le lehet hallgatni meg követni lehet a gyereket.

Ellenérvként ugye az szól, hogy a gyerek magánszféráját sértheti, illetve rombolja a szülő-gyerek közti bizalmat. (Ha nem bízok meg benne, eleve nem engedem el egyedül és hasonlók).

Továbbá régen is túlélték a gyerekkort a gyerekek, életben maradtak szülői nyomkövetés nélkül is.

Mellette amit eddig felhoztak, hogy baleset vagy bűncselekmény esetén a szülő tud segíteni. Itt azonban azok az aggályok merülnek fel, hogy azon túl, hogy "lát valamit" a térképen a szülő, mit tud tenni?

Összességében a kérdés: mennyire bizonyulnak hasznosnak az ilyen nyomkövető applikációk, programok?

máj. 9. 10:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
77%

"...használta volna a telefonja gps-ét, ami 1 mp, és ott vannak pl. Google térképen a helyadatok. Motorozni tud, gondolkodni nem..."

Az azért meg van, hogy az ember leblokkol időnként? Jócskán felnőtt voltam már, amikor rosszul lettem a vonaton a melegtől. Gondoltam leszallok, kint a friss levegőn megvarom a következőt, hiszen 15 percenként járnak -nem Magyarországon élek. Leszálltam, leultem a padra és kb két percen belül panikrohamom lett, mert nem tudtam hogy hol vagyok. Mindenütt, de konkrétan mindenütt táblák vannak, plusz van információs oszlop, kalauz, más utasok és információs pult, de ezek egyike sem ugrott be. Kb zokogva hívtam a férjemet telefonon, hogy nem tudom hol vagyok, nem tudok haza menni. Megegyszer, én már jócskán nem tini voltam, nem is volt balesetem, ami nagyobb sokk, mégsem ment hirtelen a gondolkodás.

máj. 9. 15:02
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

"#8 nem tudom ezek mennyire voltak elérhetőek 20 éve, de még csak egy ijedt tini volt"

Ha ez nem volt elérhető, akkor a szülő nyomkövetője sem, mivel nem volt még okostelefon.

máj. 9. 17:13
 13/21 anonim ***** válasza:
55%
Ezért írom, hogy pl ezért hasznos MA egy ilyen
máj. 9. 19:22
 14/21 anonim ***** válasza:
66%

Nekünk mindenkinek van ilyen a telefonján. Az enyémen is, a férjemén is, és a gyerekekén is. Nem érzik a magánszférába való beavatkozásnak, mert nincs semmi titkolnivalójuk előttem. 16 éves a lányom, 14 éves a fiam. Mégis hova menne, amiről én nem tudhatok? Szerintem ez elég gáz, ha valakinek a gyereke úgy csavarog, hogy otthon nem szól róla.

A lányomnak még nincs barátja, de ha lenne, én szeretnék róla tudni, hogy mikor és hol van és kivel. Amúgy el is mondja, szóval nincs ilyen probléma. Viszont volt, hogy rossz buszra szállt, és csak ránk írt, hogy eltévedt, menjünk érte.

Vagy amikor én is lekéstem a vonatot, a férjem látta, hogy hol vagyok, és nem kezdett el aggódni, hogy bajom esett.

Nyilván a gyerekrabló, ha tapasztalt, elveszi, kikapcsolja a telefont. De azért mi sem ilyen extrém helyzetekre számítunk, inkább olyasmira, hogy eltévedt, lekéste a buszt, ilyenek.

Olyan is volt, hogy osztálykiránduláson lemaradt a gyerek a csoporttól, akkor pont nem volt nála telefon. Se felhívni, se megkeresni nem tudtuk, az ofő eléggé letolt, hogy mi az, hogy a gyereknek nincs telefonja?! Akkor pont azért nem volt, mert eltörte. Utána vettünk, nem árt azért, ha van. Persze régen nem volt, és akkor is túléltük, de nem azért van a fejlődés, hogy mindig a régi időkre hivatkozzunk. Örüljünk, ha van ilyen lehetőség, és használjuk. Nekem ez a véleményem, de persze nem mindenki egyforma.

máj. 9. 19:56
 15/21 anonim ***** válasza:
83%

Azzal a programmal ami a masik telefon kepernyojet is tukrozi plusz kamerat is bekapcsol nem ertek egyet.

De egy sima gps-es tok jo hetkoznapi helyzetekben is megkonnyit par dolgot es nem utolso sorban baj esetere se rossz ha van ilyen.

Nekem van ilyen a ferjemmel, a szuleimmel, az unokatesoimmal, de meg a barataimmal is latjuk egymast ezen a terkepen az appon. Szoval a gyerekemnek ez lesz a termeszetes es nem arrol fog ez szolni, hogy megfigyelem.

máj. 9. 20:20
 16/21 anonim ***** válasza:
65%

Odáig vezetett ez a nyomkövető meg telefonellenőrző, hogy 18 éves kora után fogta magát és lelépett. Ellenpólusú véleményt hallhattak. 😊

Persze a szülei játsszák a hattyú halálát, meg minden.

máj. 9. 21:19
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk az egész családnak van, de csak sima helyzetmegosztás, semmi ilyen lehallgatós cucc. És a gyerek is látja, hogy hol vagyunk
máj. 10. 00:46
 18/21 anonim ***** válasza:
83%

Mi értelme:

meg lehet találni a telefont

előfordulhat olyan helyzet, mikor jól jönne

Én nem használom (még nincs okos telefonja)

Hasznos-e?

Az első kérdés alapján néha hasznát lehetne venni.

Hamis biztondségérzet?

Ha attól hamis valami, hogy nem 100% akkor igen. Hány százalék alatt hamis?... mert, hogy valami haszna azért van.

Minden biztonságérzet hamis, mivel nincs 100!% biztonság. De ha aggódsz valakiért bármilyen kicsi plusz esély számít.

máj. 10. 07:14
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

"Azzal a programmal ami a masik telefon kepernyojet is tukrozi plusz kamerat is bekapcsol nem ertek egyet."

Van ilyen szülői felügyelet program? Ha igen, akkor az nagyon durva. Ráadásul ki tudja, mikor kapcsolja be a szülő - iskolában a többi gyerek és a pedagógusok személyiségi jogait i durván sértheti, ha egy szülő kamerán megfigyeli őket.

máj. 20. 14:11
 20/21 anonim ***** válasza:
36%

19-ez így van!

Jogilag durván sértheti!

Érdekes 30 évvel ezelőtt ilyen kérdések nem merültek fel, és szerintem jobban éreztük magunkat.

Ha meg a gyermekem biztonságáról van szó, pont nem érdekel, hogy milyen jogot sértek...

...főleg ha gyakorlatilag, nem ártok egyik jogsértettnek sem.

máj. 22. 06:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!