Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért szabtok határidőket 17...

Miért szabtok határidőket 17 éves kamaszaitoknak?

Figyelt kérdés
Nem arra értem, hogy egy lány éjszaka egyedül rohangásszon mert az értelemszerűen veszélyes. De ha mondjuk a barátjánál van, akkor ugye attól féltik, hogy valami rosszat csinál. Ezt nem értem. Mindegy, hogy 6ig vagy 9ig van elengedve, 10 perc alatt is kiélhetik szexuális vágyaikat, hülyeség ilyenekket próbálkozni, 1 óra semmit nem számít. Vagy ez olyan erőfitogtatás részetekről?
2010. okt. 22. 21:49
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Pici gyerekeim vannak, így még nem aktuális a téma, de teljesen érthető. Azért kellenek a határidők, hogy a kamasz (aki még messze nem felnőtt) felelősséget, megbízhatóságot tanuljon. Persze, a szexuális vágyakat ki lehet élni rövidebb idő alatt is, de a szülőknek egyáltalán nem mindegy, hogy egész éjjel (vagy határidő nélkül ki tudja meddig) izgulnak a srácokért, amíg haza nem érnek, hogy nincs-e bajuk, stb, vagy van egy határidő, amire haza kell érni, és akkor a szülők megnyugodnak, végre biztonságban tudhatják a gyereket. Mellesleg azt a tinit, aki ezeket a határidőket nem tartja be és rendszeresen késik, el sem engedném, amíg ezt nem fogja fel. Ha gyereked lesz, majd megérted.
2010. okt. 22. 22:07
 2/8 A kérdező kommentje:
Jó, akkor úgy kérdem, hogy ha senki sem vár haza mert mindkettő dolgozik, de azért te gyere haza az üres lakásba, úgyhogy már kész a leckéd, akkor mi van? Mert ne mondják, hogy nem vagyok felelősségteljes, ha egyszer 2 különórára is járok iskola mellett, szín 5ös vagyok és úgy mellesleg én főzök rájuk.
2010. okt. 22. 22:18
 3/8 anonim ***** válasza:

Ez azert van, igy mert a gyermekuk vagy....tudom nehez megerteni....en is utaltam, de mar ertem amiota anya lettem.

Nem vagyok oreg/26/ de en is szerintem igy fogok csinalni es a lanyom is utalni fogja.

Az az igazsag, hogy feltenek es nem nembiznak benned.

En mindig ugy ereztem, hogy meg tudom vedeni magamat es eleg talpraesett vagyok.Es ez igaz is volt.....de anyukamnak akkor is a pici lanya voltam/vagyok.Nem elunk egy orszagban es igy is minden nap beszelunk, mert aggodik ertem.

Ez a szuloi feltes amit nehez megmagyarazni.Egesz eletemben ugy gondoltam, hogy laza szulo leszek...ehez kepest ha lehete 18 eves koraig egyedul nem engednem tusolni menni a lanyomat, nehogy baja legyen :P

szerintem ez igy a normalis: ok feltenek, Te meg lazadsz es nem erted az egeszet :)

2010. okt. 22. 22:37
 4/8 anonim ***** válasza:
Hát, ez azért kicsit máshogy hangzik így, a határidőket még mindig értem (bár így valószínűleg ellenőrizni nem tudják, az esetetben ez így lehet, hogy tényleg értelmetlen, bár azt is jelentheti, hogy megbíznak benned, hogy addigra tényleg hazaérsz). De ha te főzöl rájuk (gondolom másban is besegítesz) és amellett jól és szorgalmasan tanulsz, megérdemelnéd, hogy a határidők kialakításába te is beleszólhass (azt ugye meg már csak magad miatt is betartanád).
2010. okt. 22. 22:38
 5/8 A kérdező kommentje:
Értem, szóval a szülők önzősége miatt. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, megtudtam amit akartam!
2010. okt. 23. 09:44
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia.

Hát ez egy jó kérdés..én is mindig egyedül vagyok itthon,de már hozzászoktam az évek alatt...Próbáld meg velük megbeszélni a dolgot,hogy engedjenek el tovább,hisz már nagylány vagy,és nem látod értelmét hazamenni korán az üres lakásba,mikor már a leckéd is kész. (:

15L

2010. okt. 23. 10:00
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia.

Szerintem nagyon felre ertetted.Ez nem onzoseg.FELTES!!!Teljesen mas.

Neik ez nem okoz oromot, hogy Te hazamesz....ettol nyugodtabbak lesznek, hogy tudjak nem eshet bajod.

Nem attol felnek igazan, hogy a baratnoiddel vagy a baratoddal vagy es ott mi tortenik....inkabb attol, hogy amig haza ersz ne legyen bajod.Sotetben nem szeretik a szulok ha a gyermekuk kint koszal az utcan.

Anyukamek nem olyan nyuzsgo varosban (Kecskemet) elnek, de a hugomat igy is elkapta egy szatir DELUTAN 4-4.30 kozott 1 eve.Azota az iskolabol nem mehet haza egyedul.O is lazad es nem erti az egeszet.Ettol (is) szeretnenek megovni a szuleid, hogy neked ne kelljen ilyen borzalmat atelned.

Egy ilyen trauma egesz eletedre kihatna.En tudom, mert velem megtortent egy zartkoru ISKOLAI esemenyen.....18 voltam es azota sem tudtam feldolgozni, pedig jartam agyturkaszhoz is.Egesz eletemre tonkre ment a sexualis eletem.

Ezt csak azert irtam le, hogy tudd nem a levegobe beszelek!!(nem szeretek errol beszeni, apukam a tortentek utan evekkel tudta csak meg, hogy mi is tortent abban a buliban)

2010. okt. 23. 12:04
 8/8 A kérdező kommentje:
Ilyenekre fel vagyok készülve, a párommal járok mindenhova, és van nálam bicska, páromnál tőr is.
2010. okt. 24. 18:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!