Magas, nőies, 14 éves lányom feketeruhás lázadó korszakát éli, így felvételinél talán hátrányba kerülhet, próbáljuk rávenni az átlagos öltözetre vagy sem?
Korabéli lányok többsége apró, vékonyka, cseppet sem nőies, így lázadásában benne van a rejtőzködés is. Talán ezekkel a fekete, általában bő ruhákkal szándékozik leplezni, hogy ne a nőiességével tűnjön ki a többiektől.
Nem emo-s, nem is rocker, nem anime, ő maga sem tudja, hogy milyen stílust követ valójában. Tulajdonképp mindegyik egy kicsit.
Most kezdődik a továbbtanulási jelentkezés a nyílt napokkal. Már túl van az elsőn. Nem szeretnénk, ha lázadó megjelenése miatt érné hátrány a felvételiken. Nehéz kérdés, próbáljuk rávenni, hogy öltözőn konzervatívabban, általános elfogadott módon, vagy ne is próbáljuk, ne szítsunk vitát, mert ellenkező hatást érünk el?
Szülők és fiatalok véleménye egyaránt érdekelne!
Attól függ, mit takar ez a fekete öltözék?
Sima fekete együttes ízléses és elegáns is tud lenni.
Ha meg mondjuk olyan goth csipkés, masnis ruhákat meg neccharisnyákat hatalmas platform cipőket, erős sminkkel, azt tényleg ne a felvételire tartogassa.
13
Az "egyéniség" nem azt jelenti, hogy más vagyok, mint a többiek, pusztán azért, hogy más legyek.
Azt jelenti, hogy olyan vagyok, amilyen magamtól vagyok, s ezzel leutánozhatatlan. Ha ennek része az, hogy lila a hajam, akkor része.
Köszönöm a hozzászólásokat!
Sejtetem, hogy inkább nem kéne érte piszkálni.
"goth csipkés, masnis ruhákat meg neccharisnyákat hatalmas platform cipőket, erős sminkkel..." Igen, ilyen a lányunk, a masnit kivéve. Legújabb, hogy fűzőt is hord, blúzon, ingen kívül.
Jó tanuló, ha nem is kitűnő. Értelmes, okos lány, komoly világszemlélettel, de egy ideje több időt tölt a sminkeléssel, mint olvasással.
Én hagynám, hogy nyílt napra menjen amiben akar, de felvételire öltözzön normálisan, alkalomhoz illően.
Egy pedagógus
Öltözhet ahogy akar, de alkalomhoz illően. Ebben beleveheti a saját stílusát is, de mondjuk egy felvételin, egyéb vizsgán szolidabban nyilván, amit a helyzet megkíván. Simán felvehet egy stílusához illő, de visszafogottabb ékszert az elegáns, vizsgahelyzethez megfelelő öltözethez. Oda én is egy elegáns, világosabb felsőt vennék sötét alsóval. A neccharisnya, csipkés fűző és erős smink, platformos combcsizma oda nem való.
Az alkalmat, helyzetet illik megtisztelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!