Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Lányom 12 éves 37kiló.....

Lányom 12 éves 37kiló.. versenyszerűen sportol, és a közösségükben mindenki dagadtnak gondolja magát..ez a súly kevés,aggódjak?

Figyelt kérdés
2023. szept. 15. 15:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
82%

A lányom 12 éves, 160 centi és 39 kiló. És mindenki azt mondja, milyen sovány. Tény, az. De eszik rendesen, szóval nem tudok vele mit csinálni.

Voltunk vérvételen más okból, teljesen jó a vérképe is, minden rendben vele. Ilyen alkat.

2023. szept. 17. 08:52
 12/15 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem hagyd a dolgot, lehet az átlagos 12 évesek is ezt gondolják, a 155 centihez 37 kilósan meg bőven rendben van, kellemesen vékony lehet. Mondd neki, hogy az izom nehezebb, mint a zsír(így is van).
2023. szept. 17. 13:46
 13/15 anonim ***** válasza:
18%

Itt abbahagyná a sportot és elmennnénk szakemberhez, mert ha bűntudata van, már az étkezési zavar előszobája.

Voltam anorexiás, majdnem belehaltam. Ha lenne egy tinilányom, mindent megtennék, hogy ő ne essen ebbe bele - akár a rsg-től való teljes eltiltással kezdve.

Egykori barátnőm talajtornász volt, 43 kilósan belehalt az anorexia szövődményeibe (pedig ő is "csak 158 cm" magas volt, szóval BMI szerint még nem is vészesen sovány, de a szíve nem bírta).

2023. szept. 17. 14:04
 14/15 anonim ***** válasza:
61%
13as, hogy létezik, az nem is vészesen kevés, én 170 centihez voltam annyi terhesen(sokat hánytam, csak két kilót fogytam)?? Tiszta hihetetlen, én nem voltam anorexiás, jó sportteljesítményem volt, remekül aludtam, jó értékeim voltak és végigvittem mindent. Igaz csak egy-két napig voltam ennyi az első trimeszter végén, de mindig 45-50 kiló körül mozogtam a 170 centihez vagy 25 éves koromig.. Nem tudom elhinni.. nem lehet, hogy nem volt rajta zsír, csak izom, túl sok fehérje és kiegyensúlyozatlan táplálkozás? Mert az mondjuk oké, ha a sok fehérjét nem bírja a teste, az közismert halálok, és akkor nem a soványságba hal bele, hanem a szélsőséges étkezési diétájába, mint a nyersvegán influenszer.
2023. szept. 17. 15:02
 15/15 anonim ***** válasza:
76%

Az étkezéssel kapcsolatos bűntudata összefügg az rsg-vel?

Nekem ez nem magától értetődő!

Abban mondjuk egyetértek 13-assal, hogy ha ezek összefüggnek, akkor inkább hagyja abba az rsg-t, minthogy anorexiás legyen. De én inkább a meggyőzés, mint az eltiltás híve lennék. Ill. megmondanám neki, hogy amennyiben az étkezéshez normálisan tud viszonyulni, akkor folytathatja. Akár pszichológus segítségét is igénybe venném, hogy ezt a bűntudatot feloldja benne.

De ha azt tapasztalnám, hogy ott (rsg-edzésen) egyértelműen bűntudatot keltenek bennük, akkor én is abbahagyatnám vele.

2023. szept. 17. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!