Melyik méretű medencét vennétek?
Nem érné meg. :D Anyagilag legalábbis biztos nem.
Kényelmesebben elfértek benne, nagyjából ennyi.
Egyébként jól látod. Nagyobb méret esetében minden drágább. A medence, a szűrő, a szűrötöltet, a víz, a vegyszer és a kockázat is, mert ha sérül, a víz visz mindent ami az útjában van.
Azt is bele lehet kalkulálni, hogy a medence pár évente cserélendő. Jobb esetben nem egy szezont bír.
Szóval igazából a pénztárcátokon múlik.
Nekünk egy 3,5x1,2-es épített medencénk van, minket tökéletesen kiszolgál, de értem a feelinget miért jobb a nagyobb. Én annak a híve vagyok, hogy addig nyújtózkodjon az ember, amíg az nem fáj. Jól élünk, ha 60 ezerért kell homokszűrőt cserélnünk, akkor holnap elmegyek a boltba és megveszem az újat. Ha 120-ért, az azért lélektanilag nekem már fáj (mégha meg is tehetnénk).
Ugyanez a vízzel. Idén a szezon elején feltöltés után pl. le kellett engedni félig a vizet némi anomália miatt. 12 m3-ernél ez kevésbé fáj, mind 2-3-szor ennyinél.
De kinek hol van a határ. Ha neked lélektanilag belefér a legnagyobb, akkor érdemes azt választani. A funkcióját a kisebb is tökéletesen ellátja, csak kicsit szűkösebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!