Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy vegyem elejét, hogy a...

Hogy vegyem elejét, hogy a kis hazugságokból ne legyen nagyobb?

Figyelt kérdés
Mostanában párszor eljátszotta, hogy utólag derült ki, hogy nem csak ott volt, ahova ment pl. találkozni a barátnőjével, hanem elmászkáltak erre arra. Ha elmondja előre, pl fagyizni is elmennének x helyre, nem mondtam volna, hogy ne menjenek, mindig egyet kértem, hogy tudjam, hogy hol van, mi a program, de így eléggé átb.szva érzem magam, és a bizalmam is megrendült benne. Úgy tűnik a szép szó nem elég, mindig elmondtam neki, tudjam hol van és kivel, erre most újra az arcomba hazudott, nem tudja még, hogy tudom.
2023. máj. 15. 12:49
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
1%
Milyen érdekes, hogy a libsiknél mindennaposak a hazugságok..
2023. máj. 15. 16:45
 22/30 anonim ***** válasza:
81%
A hazugsagert jar a buntetes, de fontos lenne kideriteni miert hazudik.
2023. máj. 15. 16:49
 23/30 anonim ***** válasza:
33%

6: :D nyilván, nem vagyok hülye, sőt még komolyabb trükköket is lehet ezzel csinálni (amit nyilván anno meg is próbált a kisasszony :D ) de én sem ma jöttem a falvédőről. Akkor letisztáztuk, hogy mennyire lehet engem hülyének nézni (semennyire) és azóta - ennek sok sok éve - tökéletes a kapcsolatunk. Mindig tudom, hova megy és kikkel, mikor jön - és be is tartja. Nyilván, ahogy írtam is, volt ennek próbaüzemmódja, de ez minden tininél így van.

Nem tudom, másnál ez a telefon mennyire státusszimbólum (sok osztálytársának volt már akkoriban is, nem nagy szám) - nálunk minden családtagnak ez van, egyszerűen mert ez a jó márka és _megbízható_. Mindig, mindenkor. Nem úgy, mint az android.

Lehet hogy azért, mert öreg vagyok, meg van 3 gyerekem, de én sokkal lazábban kezelem ezeket a ki-hova-megy-és-mikor dolgokat. Ha nem tudom hol van vagy valamit szeretnék - felhívom. Ezért van a mindigfelvesszükatelefont szabály. Egyébként meg hadd találkozzon a barátaival, hadd beszélgessen, mászkáljon, ez a dolga - tini, kamasz. Kapcsolatokat épít. Én is ezt tettem ennyi idősen.

2023. máj. 15. 17:08
 24/30 A kérdező kommentje:
20: Az a probléma, hogy nekem pl. azt mondja bent marad matek szakkörön, azt közben nem az iskolába van, hanem Zsuzsival elmennek a közeli játszótérre, amit ők már korábban lebeszéltek, mikor nekem mondja a szakkört, ő már tudja, hogy nem ott lesz. Ha elmondaná, hogy a játszótérre mennének, nem lenne semmi, menjenek, ezért nem értem, minek ad elő mást a valóság helyett. Nem a programváltozás a baj, hanem a tálálás. De este előveszem a kisasszonyt és elbeszélgetünk.
2023. máj. 15. 17:29
 25/30 anonim ***** válasza:
71%
oké, mert az elbeszélgetés/lebaszás után hirtelen biztos őszinte lesz és megnyílik... vagy jobban figyel, ha rájön, hogy kémkedsz utána. tényleg nincs kedved végiggondolni inkább, miért tudja úgy a lányod, hogy csak a matekszakkör az elfogadható délutáni foglalkozás, és a park nem az?
2023. máj. 15. 19:41
 26/30 anonim ***** válasza:
82%

"De este előveszem a kisasszonyt és elbeszélgetünk."

Ez nem sok jót ígér.

Inkább próbáld őszintén kideríteni, miért nem akarta/merte bevallani az igazságot. Lehet, sőt elég valószínű, hogy fél tőled.

De az is lehet, hogy egyszerűen igényli, hogy végre önállóan, a ti jóváhagyásotok nélkül csinálhasson programot magának.

2023. máj. 15. 19:44
 27/30 anonim ***** válasza:
94%

Nekem is volt ilyen korszakom 14-15 éves koromban NEM azért, mert apa nem engedett el volna bárhová (ésszerű kereteken belül), hanem mert a lány, akit akkor a barátnőmnek hittem, elhitette, hogy hazudni menő.

Gyerek voltam, éretlen, befolyásolható - utólag sajnálom, mert tényleg nem volt okom hazudni.

2023. máj. 16. 14:50
 28/30 anonim ***** válasza:
0%

Hallottal mar bevasarlasnal hirtelen elhatarozasbol torteno vasarlasra? Ott a pillanat heveben szuletett a dontes. Nem megtervezwtt volt.

A fiad ilyen szemelxiseg. Nem tervez mindent elore. Azert ne narjon mar ilyentert bunti.

Tegyel ra inkabb okosorat,helymeghatarozoval.

2023. máj. 18. 05:11
 29/30 anonim ***** válasza:
32%
Én is arra gondolok, hogy a barátnője vagy barátnöi kis hazudósak már és utánozza őket.
2023. máj. 18. 22:07
 30/30 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem tulzott kontrollnak gondolja a viselkedesed. Lazitsni akar a kontrollon ,h titkolozik. Ismerem ezt felnottkent is.

A tul sokat kovetelo,leszuros szulovel kell ezt csinalni,h nyugtom legyen tole….

2023. máj. 19. 06:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!