Hogyan magyarázhatnám el nekik, hogy a sok hülyeség, amit állítanak a világról, a tanulásról és ahogy az élethez hozzáállnak a fő probléma?
A szüleim és rokonaim, tehát összességében a családi ágazatom alacsony színvonalú és kevésbé értelmes. Nem nézem le őket, és valószínűleg én is az vagyok, csak némileg sikerült művelődnöm, de az a probléma ütötte fel a fejét, hogy a 13 éves öcsém nem tanul soha, évek óta épphogy 2-es érdemjeggyel biceg a következő osztályba.
Hogyan magyarázhatnám el nekik, hogy a sok hülyeség, amit állítanak a világról, a tanulásról és ahogy az élethez hozzáállnak a fő probléma?
Mit állítanak a világról? Mindent, ami nem értelmes magyarázat, pl. a vakcinák károsak, csakhogy egyet említsek.
Mit állítanak a tanulásról? Hogy hülyébb lesz az ember tőle.
Hogyan állnak az élethez? Sehogyan. Semmit nem csinálnak egész nap, csak a szükséges dolgokat elvégzik, utána tévé és cigizés kussban.
Sajnos vannak buta emberek.
Egy ismerősöm már a gyerekei óvodás korától kezdve szidta az iskolát, a nyelvet amit tanulnak, a tanárokat mert mind hülye. A két gyerek ezt hallgatta évekig. Mind a kettőnek van esze, tanulni egyáltalán nem tanulnak otthon, mégis simán hozzák a hármas szintet. Kivéve a nyelvből, mert azt a nyelvet mindketten utálják, a tanár is hülye.
Hiába szajkóztam nekik, hogy ne csinálják ezt.. Most meg siránkoznak, hogy a gyerekek nem akarnak tanulni és mi lesz így belőlük.
Szóval hiába mondod nekik, nem fognak megvilágosodni.
Maximum példát tudsz mutatni az öcsédnek a saját életeddel, hozzáállásoddal és ha szerencséje van akkor pozitív példaképnek tekint és inspirálódik általad, de lehet hogy nem.
Nem a te felelősséged és ne is vedd magadra a terhét ennek.
Hármassal telejsen egyetértek.
Innen úgy tűnik, hogy te elég értelmes lettél, pedig előtted is ugyanez a példa volt mint az öcséd előtt. Te is lehetnél hülye, de nem vagy mert máshogy döntöttél. Az öcsédnek is van választása, a szüleidet pedig már nem fogod tudni meggyőzni semmiről.
Szerintem őket már nem tudod meggyőzni, a testvéredet viszont igen!
Kezdd el a tanulás felé irányítani, hogy mindenkinek jobb legyen.
Köszönöm szépen a válaszokat, mindenkinek ment a zöld pipa.:)
Nem sok ideje vagyok az oldalon, de sosem láttam olyan kérdést, ahol mindenki válasza 100% lett volna. Itt úgy látszik sikerült elérni. :D
Ha eszembe jutna valami, írni fogok még ide kérdést. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!