Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Van okom aggódni vagy ez csak...

Van okom aggódni vagy ez csak kamasz viselkedés?

Figyelt kérdés

Az unokatesóm most lett 16 éves, csendesebb lett, több feketét hord, és kedvtelennek tűnik. A fiúknál divat most mindenféle Andrew Tate meg Jordan Peterson videókat nézni, és instán látom néha, hogy miket lájkol be. Főleg olyan contentet, hogy ő nem elég jó, és azért nem kell a csajoknak. Az anyja is azt mondta nekem, hogy olyanokat beszél neki, hogy nem kell senkinek.

Beszélgessek el vele vagy tudassam, hogy számíthat rám? Nem szeretném őt idegesíteni, mert most mindenki irritálja őt, és biztosan én is csak irritálnám, de kicsit aggódom.

2023. febr. 23. 09:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Direktbe ne. De a beszélgetés, több idő töltése vele jó lehet.
2023. febr. 23. 09:26
 2/6 anonim ***** válasza:
98%

Nekem is volt ilyen korszakom. Utáltam a világot, csak feketében járt, folyamat ment az önsajnálat, hogy én senkinek nem kellek.

Aztán kinőttem, ahogy a pokemonos korszakpmat is...

30 vagyok, 7éve kapcsolatban, 2 gyerekkel. Mostmár csak nevetek ezen az időszakon.

A fekete imáfat ami megmaradt. Ugyan úgy feketében járok 80%ban, csak épp nem ilyen goth, vagy csöves stílusban, mint akkor, hanem nőiesen.

2023. febr. 23. 09:29
 3/6 anonim ***** válasza:
94%
Átmeneti időszak, túl lesz rajta 2-3 hónap alatt. Nálunk is volt ilyen, csak akkor még Marilyn Manson volt a divat, nem az önsanyargatás.
2023. febr. 23. 17:27
 4/6 anonim ***** válasza:
89%
1-2 év alatt túl lesz rajta, bár a csendesség nekem megmaradt 33 éves koromban is.
2023. febr. 24. 22:38
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj
2023. febr. 26. 17:39
 6/6 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem is ez normális kamasz viselkedés. Remélhetőleg kinövi. Az a helyzet, hogy ilyenkor a felnőttek hiába is mondogatnak neki bármit, úgysem hisznek nekik.

A lányom pl. most 15, mindig gyönyörű volt. Most hirtelen megnyúlott, sovány, magas, tele van pattanással. Úgy érzi magát, mint egy rakás szerencsétlenség. Hiába mondom neki, hogy ő most is nagyon szép, és értékes ember, erre az a válasz, hogy te vagy az anyukám, naná, hogy te így gondolod, de ez nem igaz. Na, tessék!

Nekem is volt ilyen korszakom, bár nekem elváltak a szüleim, úgy még nehezebb volt, anyám meg aztán végképp nem pátyolgatta a lelkemet.

2023. febr. 28. 11:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!