Nagyon fáradok, főleg most suli közben. Folyton sáppadtan és erős fejfájással jövök haza. Bőv. Lennt (? )
A román dumádat nem értem,de lehet a fejlődéstől is a rosszullét!Nagyfokú,hirtelen növekedés,persze vérszegénység is vagy nem iszol elegendő folyadékot,kevés a testmozgás,kávét neked még nem kellene innod 13 évesen!Menj ki szünetben a friss levegőre,akár az udvarra ha teheted!Lassan mozogsz,ha van lépcső még jobb,friss oxigént is kapsz és próbáld meg inni legalább egy fél literes ásványvíz felét!Meg persze egyél is,akár egy almát vagy egy kis idénygyümölcsöt és szedj magneB6-ot!
A vérszegénységedet pedig vizsgáltasd ki!
Nekem tavaly év elején volt ilyen gondom.
Új iskola,új és több követelmény,nehezebb tanagyag,visszaszokás az iskolára...nagyon nehéz volt.
Sokszor úgy értem haza,hogy azt hittem egyből vízszintesbe helyezem magam:)
Keveset aludtam,korán keltem,sokat tanultam...2 hónap alatt teljes mértékben kikészültem.
Onnantól kezdve napi 7-8 órát alszok iskolaidőben.Amikor hazajövök a suliból pihenek 0,5-1 órát majd utána tanulok.Sok vizet iszok,rendszeresen és próbálok egészségesen is táplálkozni.Ezenkívül echinacea-grapefruit magcseppeket iszok.Ebből reggelente 10 cseppet iszok fél pohár vízzel.Minden nap ezzel kezdek.Egyrészt erősíti az immunrendszert,másrészt segíti az emésztést és még sok már jótékony hatása van.
Amióta ezeket betartom a 7 órát is simán kibírom.Persze fáradok én is,de nem úgy és nem annyira mint tavaly.
Abban a két hónapban rendszeresen (hetente 4-5 alkalommal) kávéztam,sőt volt amikor egy nap kávéztam is és energiaitalt is ittam.
Most ezalatt az egy hónap alatt 2x ittam kávét,akkor is csak azért mert nagyon megkívántam.Egyébként nem hiányzik sem a kávé,sem az energiaital.
Mellesleg ezek csak rövid ideig hatnak és utána ugyanúgy fáradtak leszünk.
Én a kávé és az energiaital helyett egy 0,5-1 óra pihenésre és utána egy csésze teára (gyógytea,zöld vagy fekete tea de még a gyümölcstea is jó) esküszöm:)
15/L
vízhiány!
igyál rengeted vizet!
VIZET!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!