A szülőnek kell fizetnie a gyereke fogamzásgátló gyógyszerét?
Ez a kérdés egyáltalán hogy merült fel benned? Egyéb dolgokat sem veszek neki? Ruha, kaja, gyógyszerek, iskolaszer? Végülis elmehet dolgozni is.
Inkább örülj neki, hogy védekezni akar, és igen, te látod rosszul!
Ne kelljen már úgy felnőniük, hogy ha van elég zsebpénz védekezni, akkor együtt tudnak lenni, ha nincs, akkor meg megpróbalják anélkül, hátha szerencséjük lesz...
Én inkább az óvszert fizetném neki. A nem kívánt terhesség csak egy, amit össze lehet szedni szex közben. Ennyi idősen még elég gyakran váltogathatják a partnereiket a fiatalok, az óvszer ezerszer biztonságosabb.
De ha mindenképp tabletát akar és az orvosa sem talál ellenjavallatot, akkor nyilván én fizetném.
Nincs erre vonatkozóan törvény. Arra viszont van, hogyha teherbe esik, és megtartja, akkor közösen fogjátok fizetni a gyerek ellátását a fiú szüleivel, ameddig a gyerekeitek el nem érik a 18 éves kort.
Én örülnék, hogy gondol a fogamzásgátlásra, és nemcsak aban bízik, hogy a srác majd "vigyáz". Boldogan fizetném ki neki. De nekem fiaim vannak, így én majd max. az óvszerrel tehetem meg ugyanezt.
Igen, a szülőnek kell fizetnie. 18 èves koràig köteles vagy ellàtni, ha màr gyereket vàllaltàl.
Bàr szerintebb jobb megoldàs az óvszer, a hormonhàztartasnak felnőttkènt sem tesz jòt a tabletta, nem hogy gyerekkènt.
Aki ennyire az óvszert propagálja, ugyan mennyire ismeri az átlag 16 évesek mentalitását?
Én speciel rendes "gyerek voltam", 16 éves koromban már szexeltem, de rendesen használtam az óvszert, sosem csináltuk a párommal nélküle, de ebben az is közrejátszott, hogy a párom nem volt egy hisztis, "jaj, zokniban lábat mosni" típusú velem egykorú, hanem idősebb, normálisabb, akinek szintén nem jutott volna eszébe óvszer nélkül dugni.
Na de a többség baromira nem ez ám. A 16 évesek 90%-a nem fog normálisan óvszert használni, mert vagy elfelejtenek venni, vagy "csak egy kicsit anélkül", meg "kipróbálnám nélküle, de majd kiveszem időben" témák jönnek.
Tudom, mert nőgyógyászaton dolgozom, és pontosan látom. Múltkor jött egy éppen 16 éves terhes lány az anyjával. Kiderült, hogy az anyja elvitte fogamzásgátlót íratni, csak kiderült, hogy thrombosis hajlama van, és az orvos nem írta fel, egyéb alternatívát meg nem ajánlott, hanem használjon óvszert. Mi lett a vége? 2 hónap múlva a lány már terhes volt.
A tabletta nem az ördögtől való dolog, és ezerszer jobb, mint egy nem kívánt terhesség.
Inkább fizetném neki, mert ha nem, akkor terhesen jönne haza.
Fogamzásgátlót viszont biztosan nem, mert nem kell kamaszként szétbrmolnia a hormonrendszerét (én 23 évesen szedtem, csodálatos mellékhatásokkal és utána teljesen felborult normális ciklussal végezve), plusz nem tudom, van-e olyan felelősségteljes, hogy tudja, hogyan szedje és mit tegyen, ha baj történt (pl
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!