Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Jó öttlet átnèzni a gyerek...

Jó öttlet átnèzni a gyerek telefonját ?

Figyelt kérdés
11 èves
2022. aug. 24. 23:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
34%

10-es

Igen, még lehet nem volt pedofil munkatársad akiről kiderült hogyan cserkészte be a kislányokat erre-arra, hogyan manipulálta őket, miket hitetett el velük, hogy a beteg vágyait kielégítse. Nem szembesültél hány kislányról találtak intim fotókat a számítógépén, pár igazán bestiális fotó mellet. Na amikor ilyen közel kerülsz a dologhoz akkor elgondolkozol rajta, hogy a saját gyerekednek mit mennyit engedsz és mennyire felügyeled a dolgait🤷🏼‍♀️

2022. aug. 25. 10:26
 12/20 anonim ***** válasza:
91%

Nem.

De te nyugodtan éld csak ki a kontrollmániádat.

Véletlenül a gyerekedet fejleszd ilyen téren.

Majd mikor 18 lesz küld pár pucér képet az akkori barátjának arccal, mindennel, ha meg szakítanak, tökéletes zsarolási alapanyag lesz.

2022. aug. 25. 11:11
 13/20 anonim ***** válasza:
87%

Nekem nem volt annyi eszem, hogy ne mutassam az arcom, de én is egyedül is, meg barátnővel is ezt csináltuk, ha itt volt, ugyanúgy megbeszéltük(és röhögtünk rajtuk), miközben mi voltunk az áldozatok, csak nem vettük észre, olyan kis buták voltunk.

Emlékszem olyan 13 évesen próbált velem beszélni anyám, aki kicsit sem volt képben, hogy mennyi beteg ember van, pedig már akkor többet tudtam/láttam, mint ő. Ilyen téren mindig le leszünk maradva a gyerekek mellett, egymás közt villámgyorsan terjed az infó, csak 30 vagyok, nem tudok lépést tartani, pedig huszonévesen szültem, külön képzem magam a gyerek dolgaiból, de egyszerűen nem megy. Ahogy hallom, mikről beszélgetnek, felcsipegetem az információmorzsákat, és begooglezom a discordot, és látom, hogy huszonéves társkereső rész is volt például.

Nem nagyon értek hozzá, de ugyanolyan veszélyesnek tartom, mint anno a mijeink voltak, és mivel a gyerekek érése sem változik, az enyém is a barátai is olyan kis ostobák, mint én és a barátaim voltunk. Emlékszem az első "bevállalós vagy?" kérdésre még naivan azt hittük, hogy ez valami játék és menő az, aki olyan. Kellett pár alkalom, mire leesett, és már léptünk is ki a beszélgetésből, hogy ez is a farkát akarja kiverni.. Nem akarom, hogy 10 éves gyerekeknek ilyet kelljen megtanulni kezelni, főleg mivel hamarosan ilyen korú lesz a gyerekem, és már most elsősként az a téma, hogy melyik youtube videós menő(én csak net nélküli minecraftot engedek neki egyedül játszani néha, meg veszem az újságokat neki ezzel kapcsolatban).

És nem csak a kollégák ilyenek, képzeljétek el, ezeknek párkapcsolataik vannak, és a barátnőjük/feleségük/gyerekük nem is gondolná, hogy ilyenek. Ez a legijesztőbb az egészben, hogy bárki lehet, akit ismerünk, akiben megbízunk.. És ismétlődő dolog, hiszen 20 éve is ott voltak, most is itt vannak.. nem is feltétlen pedofil hajlam, szerintem inkább szégyentelenség/szadizmus-bántalmazó szándék van mögötte, ahol egyszerűen használod a másikat a kedvedre, lehetőleg olyat, akit egyszerű.

És nézd, itt a tökéletes példa, a még nem felnőtt tinédzser ugyanazt mondja, mint 20 éve mi, hogy hagyni kell őket, majd lerendezik, nem kell segítségből átnézni a dolgaikat. Pedig nem tudják, mi sem tudtuk, évek kellenek, mire felfogjuk mi is ment, és neki is kell 20 év, mire ezeknek a korosztályába ér, és rájön, mennyire borzalmas tizenéveseket(meg ugye most fiatalabbak is vannak a neten) kihasználni saját szexuális vágyaid kielégítésére, még ha "passzívan" is, neten keresztül.

2022. aug. 25. 11:14
 14/20 anonim ***** válasza:
82%
Semmiképp se nézném meg a telefonját. Ha nem bíznék meg benne, nem lenne telefonja sem.
2022. aug. 25. 12:18
 15/20 anonim ***** válasza:
61%
Adódhat olyan helyzet, amikor át kell nézni a gyerek telefonját. Pl.ha gyanítod, hogy a gyerek bűncselekmény áldozatává vált, vagy épp ő készül butaságot csinálni.
2022. aug. 25. 13:17
 16/20 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem ez azért nem jó ötlet, mert így azt fogja megtanulni, hogy nem bízol meg benne, ami később is gondot okozhat. Szóval ha úgy is döntesz, hogy néha-néha belenézel a telefonjába, előtte beszéljétek meg, hogy miért kell ez, beszélj neki az internet veszélyeiről, pedofilokról meg ilyenekről, hogy megértse, hogy nem benne nem bízol, hanem a rossz emberekben.
2022. aug. 25. 15:06
 17/20 anonim ***** válasza:
69%
11 évesen volt először okostelefonom, bár igaz, a maiakhoz képest az még elmaradottabb volt, laptopom pedig 8.-ban lett először. Soha nem nézegették a szüleim az előzményeimet meg semmit, mégsem ért semmi probléma, teljesen normális lettem, mondjuk igaz, hogy nekem kisebb koromban is nagyon helyén volt az eszem, magamtól is tudtam, hogy mindenféle idegeneket nem jelölünk vissza, nem találkozunk velük stb.
2022. aug. 28. 14:36
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Én meg szoktam időnként kérni, hogy mutassa meg mik érdeklik, miket csinál, kiket követ, kik követik, milyen alkalmazás mire jó, stb. Így eltársalgunk róla, mondhatjuk átnézem, de számomra hasznos és tanulságos, hogy ő mesél róla közben, mert így jobban látom az Ő szemszögéből az egészet. És mondtam neki, hogy beállítottam pár szűrőt a biztonság kedvéért.
2022. aug. 29. 16:26
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Van olyan,amikor indokolt lehet.

Kis majmok,semmit nem értenek még a felnőttek világáról,de

azt hiszik igen.nagyon kell vigyázni a gyerekekre ebben a korban is,

sőt,a lányok ilyenkor vannak leginkább kitéve a sok perverz baromnak.

Épp elég ha egy gusztustalan képet küldenek neki, de sajnos még

sokkal rosszabbul is járhatnak.

Volt egy, vagy két éve az a film,amikor idősebb lányok tiniknek

adták ki magukat, és felmentek az internetes oldalakra,

már nem emlékszem a címére..Hát per perc alatt

igen durva dolgok történtek a szereplőkkel.Érdemes megnézni

minden szülőnek.

2022. aug. 30. 15:47
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem! Illetve, csak akkor, ha indokolt (pl. füvet árul).

De alapvetően a gyereket arra kell neveleni, hogy tisztességesen és becsületesen éljen, és fel kell hívni az internet veszélyeire.

De átnézni szerintem abszolút nem jó ötlet, hacsak valami nem indokolja.

2022. aug. 31. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!