Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csináljak a 13 éves...

Mit csináljak a 13 éves lányommal és a korához nem illő ruha mániájával?

Figyelt kérdés
A lányom 13 éves és nagyon sokat foglalkozik a külsejével. Olyan ruhákban jár ami nem a korához illő. Facebookon talált valami oldalt (lookbook.nu) és innen veszi az ötleteit. A ruhákat a saját pénzéből veszi mert az apjától(exférjem) kap havi 10.000ft zsebpénzt. Tőlem is kapott 5000ftot havonta de már nem adok neki mert tudom hogy ilyen ruhákat vesz. Magassarkú cipőket is hord néha. És sminkeli is magát. Az apja nem akarja megvonni a zsebpénzt mert nem ért velem egyet. A lányomat meg nem érdekli a véleményem és nem hallgat rám. Mit tegyek?
2010. szept. 20. 15:59
1 2
 11/20 hisztis válasza:
27%

Kedves Kérdező!

Szerintem a legjobb elrettentés nem az ordítás.Rendelj egyforma ruha-együttest a lányodéval,meglepetésből.Egyforma cipő,nadrág,pulóver.Nem baj,ha rettenetesen áll neked.Melyik az a kiskamaszlány,aki szívesen összeöltözne az anyukájával?Talán egyik sem.Ha úgy látja,hogy ez az öltözködés neked is tetszik,előbb-utóbb lemond róla,révén az fog tudatosulni benne,hogy "hát ha Anya is ilyet hord,akkor ez öreges.." .Így talán vissza lehet fogni valamelyest,és újra előkerül a Hello Kitty-s póló.

A magassarkúról való leszoktatás nehezebb.Kössetek kompromisszumot. Pl: nem lehet tűsarkú és nem lehet 5 centinél hosszabb sarka.Ez a szellemi fejlődéséhez is hozzájárul,mert mégiscsak "felnőttként" kezeled,egyezkedsz vele.

L/19

2010. szept. 20. 21:20
 12/20 anonim ***** válasza:
42%

Utolsónak: a Hello Kitty-s pólónál csak az lehetne gusztustalanabb, ha kutyaürülékkel kenné magát. Bár fene tudja...

Más: írtam már egy hosszabb választ, most csak egyet szeretnék megkérdezni a kérdezőtől: miért baj, ha nem a te ízlésednek megfelelően öltözködik? Ennél szolidabb formáját nehezen lehetne elképzelni a tinikori lázadásnak...

2010. szept. 20. 21:45
 13/20 anonim ***** válasza:
0%
én 13 éves vagyok és anyukám a sminket megengedi de csak azt. még életemben nem vettem fel magassarkút utcára csak itthon a barátnőkkel hülyültem benne. szerintem de tiltsd meg csak ülj le vele beszélgetni. anyukámmal is így egyeztünk a meg a smink terében.
2010. szept. 21. 11:24
 14/20 anonim ***** válasza:
91%

Megnéztem én is az oldalt, egyáltalán nem vészes, van egy-két nagyon csinos darab köztük. Amúgy sem fog ez hosszútávon tartani Neki, ne izgulj:)

Kössetek kompromisszumot, hagyd neki ezeket a ruhákat, Ő pedig cserébe mondjon le a magassarkúról (legalább suliba).

2010. szept. 22. 07:17
 15/20 anonim ***** válasza:
81%

27 éves vagyok, egy kisbabával vagyok most otthon. Én is "korán érő típus voltam" divat terén, sokan nem értették meg a suliban. De szerintem ma már 13 évesen érettebbek a lányok, mint az anyukájuk generációja volt 13 évesen és ezt nehéz egy Anyának megérteni. Ezek a ruhák egyáltalán nem ribisek, ha jól értem a lányodnak ráadásul van ízlése, és ez nagy szerencse. Örülj ennek, mert ennél rosszabb is lehetne... Én azt csinálnám a helyedben, hogy felhagynék a veszekedéssel, mert azzal csak rontasz a kapcsolatotokon, és sokkal fontosabb, hogy jóban legyetek!!!

Néha dicsérd meg, milyen csinos, az biztosan jól esne neki. És fektessetek le néhány alapszabályt: Sminkelhet, de suliba csak visszafogottan, esti buliba lehet kicsit erősebben is. Tanítsd meg profin sminkelni, mert azzal már előrébb leszel egy lépéssel. Vehet magassarkút, de suliba csak max 5 centiset, buliba, hétvégén élje ki az extremitás iránti vágyát...

Azért foglalkozik sokat a külsejével, mert ebben a korban az identitáskeresés a legfontosabb feladata. Próbálja pozícionálni magát a kortárs lányok között és kortárs fiúk előtt. Ez tök normális, jobban aggódnék a helyedben, ha egy ízléstelen zsíroshajú könyvmoly lenne a lányod....

Beszélj vele és mond el, hogy milyen büszke vagy rá, hogy ilyen szép és csinos fiatal lány lett belőle. Kérd meg, hogy egy valamit ígérjen meg, a divat nem megy a tanulás rovására, de ha szorgalmasan tanul, akkor nem fogsz vele veszekedni.

Meg mondd el neki, hogy a fiúk sokkal jobban szeretik, ha egy lány a pénteki suli-buliba a megszokottnál csinosabban jön, mert arra felkapják a fejüket, ezért kell egy kis különbséget tenni a hétköznapi és a bulis öltözködés között. Máskülönben már észre sem veszik, milyen csinos... Szóval suliba kicsit visszafogottabban, de akkor buliba mehet csinosabban!!!

hátha ezzel közelebb kerül az álláspontotok!

és menj el vele vásárolni, kérd ki a tanácsát, hogy Te mit vegyél, mi ma a divatos stb, Ha meg akarod alapozni hosszú távon a bizalmat kettőtök között, akkor most a barátnőjévé kell válnod pár évig, nem pedig az anyukájává, és akkor a kamaszkor elmúltával biztos lehetsz abban, hogy továbbra is jó lesz a kapcsolatotok.

kicsit taktikáznod kell!!! (ez már csak azért is fontos, mert jó lenne, hogy ha majd a "szexuális ügyek" ideje eljön, - mert az is eljön nemsokára- akkor is inkább veled beszélje meg a dolgokat ne mással...)

2010. szept. 23. 16:31
 16/20 anonim ***** válasza:
51%
Egy Nem 13 éves korba kell elkezdeni a nevelést,am mindegyik 13 éves l*tyónak öltözik az iskolába nézz meg egy 13 14 söt 11 évest h néznek ki fényes reggel a suliba.Ezt látják amig Bódy szilvi és többi megélhtési ribi a példaképük mert azt nyomja a médi h csak igy lehet előre jutni ha ribinek állsz keveset tehetsz egy magad.
2010. szept. 23. 17:38
 17/20 anonim ***** válasza:
25%

azért akar ilyet hordani mert mivel minden lányt érdekli hogy hogy néz ki.

ha a sszülő öltözteti a gyereket ,,divatos" címmel akkor jönni fog sírni hogy kiközösítik a suliban

tetszeni akar a fiúknak... vagy csak szereti ha jól néz ki.

a smink meg oké ha nem kiszeltüncis. alapozó szempillaspirál fénylő ajakápoló -->ennyit a suliba (vagy semmit) sulin kívül meg ugyez és szemceruza.

csak meg fogja utálni önt a lánya.

hadd vegyen magának olyan ruhákat amilyeneket akar.

kérem ha a kiscsaj nem ismeri a BERSHKA nevű boltot kérem vigye el oda tetszeni fog neki.

kérem adja meg a lánya email címét szeretnék vele beszélni. :D (én is 13 vagyok. :D)

amugy ugyanebben a cípiőben járok csak engem nem tömnek havi 15 ezerrel. :S

2010. szept. 23. 18:42
 18/20 anonim ***** válasza:
33%
Mutasd meg neki, momdjuk, a pedomaci.h oldalt....
2010. szept. 23. 20:04
 19/20 anonim ***** válasza:
tiniszindróma majd kinövi :) minden 12-14 éves csaj átesik ezen aztán rájönnek h hülyeség és kinövik:D
2010. szept. 23. 22:32
 20/20 anonim ***** válasza:
91%

Nagyon tudom sajnálni...Pff,ha én innen vásárolhatnék..

14.l

2012. máj. 7. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!