Rossz anya lennék?
6 éve elváltam és azóta egyedül nevelem a 12 éves fiam. Az exférjem egyáltalán nem foglalkozik a gyerekkel, évente 1-2 alkalommal látogatja, a születésnapján meg esetleg karácsonykor és már annak is örülök , ha nem késik 3hónapot a gyerektartással.
A húgom élettársa márciusban motorbalesetet szevedett, és 5hétig otthon ült gipszben. Ezidő alatt a gyerek a suli utáni délutánokat náluk töltötte. Ő ajánlotta fel, hogyha úgyis otthon van, suli után átmehetne hozzájuk a gyerek amíg én dolgozom. Örömmel elfogadta a fiú, mert itthon gyakran unatkozik egyedül, és azóta teljesen megváltozott.
Eddig sem volt problémás gyerek, de most kimondottan kis házias lett. Ott segített a sógoromnak, kiviszi a szemetet, ételt melegít a mikróban, felszolgálja, elmegy a boltba stb, és még mosogatott is! Itthon soha nem csinált ilyesmit, azért is könyörögni meg veszekedni kellett, hogy elmenjen a boltba egy kenyérért. A házi feladatot közösen csinálták meg minden nap és olvastak is, a jegyei láthatóan javultak csupán 4hét alatt. Azóta a sógorom már lábra állt és visszatért a munkába, a gyereknek pedig nagyon hiányzik az együtt töltött idő. Mindig kérdezi, hogy mikor megyünk a hugomékhoz, mert játszani szeretne a sógorommal.
Nagyon örülök, hogy ilyen jó kapcsolatban vannak, jó hatással volt a gyerekre és kölcsönösen segítették egymást (bár az elején tartottam tőle, hogy nincs keresnivalója egy 30éves idegen férfi mellett) de egyben bánt is kicsit, hogy a fiam jobban élvezi egy idegen társaságát és olyan dolgokra sikerült rávennie és megtanítania 4hét alatt, ami nekem 12évig sem sikerült.
Idegennek nevezed, szóval gyanítom hogy nem régóta vannak együtt a hugoddal. Ne haragudj, nem akarok ítélkezni, de én nem engedném hogy kisfiam egy idegen felnőtt férfival töltse a délutánokat.
Egyébként ez egyáltalán nem nevezhető szivességnek vagy segítségnek a sógorod részéről. 5hétig le volt nyomorva és kellett neki egy ingyen csicska aki kiszolgálja. Simán csak kihasználta a fiad hogy legyen ki megetesse meg kitörölje a valagát.
Az hogy megcsinálták a házit...hát nagy ügy.
1-es válaszoló 🤣🤣🤣🤣
Nem te vagy rossz anya, csak "kevés" vagy neki. Ezt értsd jól.
nem vagy rossz anya, egyszerűen keveset vagy vele és nem tudsz vele eleget foglalkozni. igen, a legtöbb 12 éves magasról leszrja a leckéjét, ha nem üldögélsz mellette, nem fogja bemagolni azt a sok szrt. sógorod otthon üldögélt, nem kellett meg nem is tudott menni bárhova, persze hogy rengeteg idejük volt a leckére is. az meg, hogy elkezdett házimunkát végezni, mert olyan ember vigyázott rá, aki nem tudott számára mindent megcsinálni, tehát enni akar, szendvicset kell kenni, bántja az orrát a kuka, le kell vinni.
ha egyedül van otthon sokat, akkor le fogja foglalni magát érdekes dolgokkal, nem a házija mellett fog önszántából rohadni, plusz ne legyünk álszentek, ha helyetted végezné el valaki minden nap a háztartást, te se állnál neki a szabad, felügyeletlen óráidban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!